E: growbox/ww
Edit: podpisuj linki, ostrzegam na przyszłość-wildwolf
Teoretycznie troszkę mało lumenów - ta lampa ma 5625 , wg kalkulatorium przydałoby się z 8000
Wentylator troszkę overkill , ale można dokupić potencjometr.
Ważne - zestaw nie zawiera dość kosztownego ( porównując z całością wyceny ) elementu czyli filtru węglowego i przewodów wentylacyjnych do podłączenia.Domawiając filtr i przewód pamiętaj
o średnicy - taka jak wentylatory czyli bodajże 120mm oraz tego by filtr miał wydajność minimum
wydajność wentylatora.
Do dokupienia na pewno termometr / higrometr, miernik pH . wentylek mieszający.
Bardzo dziękuje za informacje. Mam kilka pytań
Jaką lampe proponujesz do takiego zestawu?
Co znaczy, że wentylator jest Overkill?
Jaki koszt wyniosłyby te dodatkowe rzeczy?
Czy znasz może inne stronki z tego typu akcesoriami gdzie byłby taniej?
Pozdrawiam
No ja bym oczywiście polecał jakiegoś LEDzika o odpowiedniej mocy.
Overkill - znaczy że jego moc znacznie przekracza zapotrzebowanie.
Dodatkowe rzeczy o których pisałem to wydatek ok 300- 400 PLN w zależności
od klasy kupowanego sprzętu ( przede wszystkim miernika pH - bardzo dobry miernik
sam może kosztować i 400 PLN )
Od 2019 roku trwa złota era medycyny psychodelicznej
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Liczba recept na medyczną marihuanę znów rośnie. Rzecznik Praw Pacjenta reaguje
Ponownie wzrosła liczba recept wystawianych na opioidy i marihuanę medyczną. Wcześniejszy spadek był efektem zmiany prawa mającego uniemożliwić wystawianie recept na wspomniane substancje w drodze teleporady. O sprawie pisze Rynek Zdrowia.
Irvin Rosenfeld: Człowiek, który wypalił 120 000 jointów od rządu USA
Wyobraź sobie, że co 25 dni listonosz puka do Twoich drzwi i wręcza Ci przesyłkę od rządu federalnego. W środku nie ma jednak pism z urzędu skarbowego, lecz metalowa puszka przypominająca opakowanie od kawy. Po jej otwarciu widzisz 300 starannie skręconych jointów.
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?
W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.