...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 11 / / 0
Witajcie . Z tematem lecę już pewnie z 7 lat ale tak na poważnie ok 3. Postanowiłem po raz kolejny z tym skończyć. Mówię po raz kolejny z tego względu,że w styczniu ukończyłem terapię zamknięta i miałem pauzę przez 5 miesięcy. Teraz to wróciło do mnie jak bumerang i jakiś czas nawalam od nowa końskie dawki prochu ,alko i fajek. Z racji,że mam 27 lat i mam nadzieję szmat życia przed sobą chce dalej z tym walczyć. Ale do rzeczy. Potrzebuje dowiedzieć się jak uzupełnić wszystko co zostało wypłukane , jak się zregenerować i ewentualnie po jakie leki mogę udać się do psychiatry. Na zejściu jak zwykle deprecha i osłabienie ale chciałbym to zminimalizować do całkowitego minimum. Z góry dziękuje za podpowiedzi.
  • 2 / / 0
Lekarz rodzinny i jakieś SSRI żeby nie stracić radości z życia. No i w głowie ustawić sobie by nie walić.
  • 2 / / 0
Lekarz rodzinny, skierowanie i wyjazd na terapie zamknięta, poszukaj ośrodka w duckduckgo
  • 11 / / 0
Lekarz rodzinny chyba raczej nie. Bardziej psychiatra. Tylko nie wiem jak z nim rozmawiać. Prawdopodobnie będzie mnie namawiał na terapię a raz już byłem więc nie ma chyba sensu ponownie
  • 2 / / 0
Idź na Miting anonimowych narkomanów - pomagają każdemu kto chce coś ze sobą zrobić.
  • 471 / 61 / 0
terapia nawrotowa?

gips ma to do siebie, że powraca wlasnie jak bumerang - mozna miec nadzieje ze sie uwolnilo ze szponow tej kurwy, ale niestety odstawienie jej obarczone jest koniecznością dostarczania dla organizmu wrażeń innymi sposobami - dużą rolę w tym uzależnieniu odgrywa zgwałcony ośrodek nagrody, który uniemożliwia nam czerpanie satysfakcji i przyjemnosci z tego co kiedys nam je dawało.

idz na spotkanie NA, w Twoim miescie na bank jest cos w rodzaju instytucji terapeuty uzaleznien ktory chociaz 1x w tyg przyjmuje ludzi, jesli sytuacja jest bardzo patowa - uderzaj na detoks, i w razie koniecznosci krotkoterminowy osrodek ktory w 3 miesiace przypomni Ci czym jest zycie bez spida

powodzenia stary i nie daj wygrać Anecie

edit. grupy wsparcia tez sa bardzo dobre. jest to miejsce w ktorym nikt Cie nie oceni, raczej kazdy pomoze
  • 11 / / 0
Dzięki . Właściwie to wszystko to już znam . Na mitingi chodziłem , terapię odbyłem ale bez kontynuacji już po powrocie z ośrodka. Do tego jeszcze hazard i trochę alko . No nawet trochę więcej niż trochę . Muszę się zebrać w garść bo psycha siada
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Czy wyleczymy Alzheimera marihuaną? Naukowcy udowodnili, że jej mikrodawki są bardzo skuteczne

Szybkie starzenie się społeczeństwa powoduje, że dramatycznie poszukujemy nowych metod leczenia choroby Alzheimera. Kolejne sposoby nie działają, a neurodegeneracyjne schorzenie dotyka coraz większej części populacji. Naukowcy kierują swój wzrok w stronę mikrodawkowania marihuany, które ma poprawiać zdolności pacjentów i nie wywoływać „haju”. Wiarygodne źródła pokazują, że to… działa.

Czescy lekarze będą mogli przepisywać pacjentom grzyby halucynogenne

Mieszkańcy Czech cierpiący na depresję i inne choroby, na które nie pomagają tradycyjne metody leczenia, będą mogli korzystać z leczniczych grzybów halucynogennych już od przyszłego roku, informuje polski portal informacyjny TVP World.

1 dziennie i ryzyko drastycznie rośnie. Alarm: Polacy nic sobie z tego nie robią

Nawet niewielkie ilości alkoholu mogą istotnie zwiększać ryzyko raka jamy ustnej – wynika z badania opublikowanego w „BMJ Global Health”, które szczególnie alarmujące dane przynosi z Indii.