Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 365 / 62 / 0
Siema, nie wiem czy dobry dział bo jeszcze jestem trochę w szoku. Ogólnie parę dni temu dostałem ataku paniki (wtedy jeszcze o tym nie wiedziałem), po paru dniach sytuacja się powtórzyła. Od tego czasu miewam je regularnie o tej samej godzinie (+/- 19). Albo wydaje mi się, że serce za szybko bije i mam z nim problem, albo tak jak dziś że się duszę bo przebilem sobie płuca. 2 dni temu nie palilem zioła i wszystko było wczoraj ok, wieczorem wczorajszego dnia palilem i dziś znów dostałem ataku. Teraz pytanie, czy może być to spowodowane przez zioło? Jak sovie radzić kiedy dostaje takiego ataku? (jestem w chuj panikarz jeśli o takie rzeczy chodzi). Iść z tym do psychologa/innego lekarza? Jakieś rady jak postępować żeby zmniejszyć szanse ataków? Co jeszcze może być przyczyną? Dodam, że teraz nie mam w sumie żadnych stresów, a wręcz przeciwnie - układa się i jest bardzo w porządku (najlepiej od paru miesięcy). Dzięki z góry.
Uwaga! Użytkownik YoungestFlexer nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 522 / 64 / 0
Odstaw zioło.
Uwaga! Użytkownik GL HF nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 15 / 4 / 0
Napewno odstawienie palenia nie zaszkodzi, skoro jest ewidentnym trigerem.

Z ludzką psychiką jest trochę śmiesznie w tym sensie, że nie koniecznie musisz być świadomy tego co twój mózg sobie przetwarza w tle. Dla mnie był to spory szok, że mimo że nie myślę o jakimś temacie to może być on powodem gorszego samopoczucia czy lęków. Wcale tak nie musi być, bo jestem tylko randomowym userem z internetu, ale myślę że wizyta u psychologa również Ci nie zaszkodzi.
  • 2775 / 357 / 0
17 sierpnia 2020YoungestFlexer pisze:
Siema, nie wiem czy dobry dział bo jeszcze jestem trochę w szoku. Ogólnie parę dni temu dostałem ataku paniki (wtedy jeszcze o tym nie wiedziałem), po paru dniach sytuacja się powtórzyła. Od tego czasu miewam je regularnie o tej samej godzinie (+/- 19). Albo wydaje mi się, że serce za szybko bije i mam z nim problem, albo tak jak dziś że się duszę bo przebilem sobie płuca. 2 dni temu nie palilem zioła i wszystko było wczoraj ok, wieczorem wczorajszego dnia palilem i dziś znów dostałem ataku. Teraz pytanie, czy może być to spowodowane przez zioło? Jak sovie radzić kiedy dostaje takiego ataku? (jestem w chuj panikarz jeśli o takie rzeczy chodzi). Iść z tym do psychologa/innego lekarza? Jakieś rady jak postępować żeby zmniejszyć szanse ataków? Co jeszcze może być przyczyną? Dodam, że teraz nie mam w sumie żadnych stresów, a wręcz przeciwnie - układa się i jest bardzo w porządku (najlepiej od paru miesięcy). Dzięki z góry.
Moze odstaw palenie ? . Piszesz ze przebiles sobie płuca tak ? Moze organizm i mózg jakoś to " czuje " ? Ty wiesz ze cos nie halo i dlatego możesz wpadać w panikę..
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Narkotyki z Ameryki Południowej i Europy warte blisko 9 milionów złotych przechwycone

Policjanci ze Śródmieścia zatrzymali 37-latka w jednym z mieszkań na warszawskiej Woli. Mężczyzna podejrzany jest o posiadanie blisko 25 kilogramów narkotyków, o łącznej wartości blisko 9 milionów złotych. Sąd przychylił się do wniosku Prokuratury Rejonowej Warszawa-Wola, stosując wobec podejrzanego tymczasowe aresztowanie na okres trzech miesięcy.

Narkotyki o wartości miliarda euro. To dzieje się w Holandii

Służby celne podsumowały ubiegły rok: przechwycono narkotyki o wartości blisko miliarda euro. Prawie na każdym statku przypływającym do holenderskich portów z Ameryki Łacińskiej przemycana jest kokaina. Mafia wykupuje holenderskie firmy, hotele i kamienice. Pracują dla niej młodzi Holendrzy.

Polska prezydencja rozpoczyna prace horyzontalnej grupy ds. Narkotyków w Radzie Unii Europejskiej

Polska objęła przewodnictwo w Horyzontalnej Grupie ds. Narkotyków (HDG) w ramach prezydencji w Radzie Unii Europejskiej na pierwsze półrocze 2025 roku. Przewodniczącym HDG został podinsp. Michał Aleksandrowicz z Centralnego Biura Śledczego Policji, a jego zastępcą dr Artur Malczewski z Krajowego Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom. Działania w ramach prezydencji to efekt wspólnej pracy Centralnego Biura Śledczego Policji oraz Krajowego Centrum Przeciwdziałania Uzależnieniom.