Łączysz? Doradź!
patrz: Reguły działu i Spis treści
Regulamin forum
  1. Staraj się określać połączenie jako pozytywne, bądź negatywne – bazując na doświadczeniu, uwzględniając czy miałeś dobry set&setting.
  2. Każda substancja się liczy, chyba że nie ogarniasz. Niewiadome ilości też należałoby podać.
  3. Nie doradzaj, jeśli to nie jest oczywiste. Łatwiej zapytać, aby dyskusja mogła nastać. To nie jest takie proste.
ODPOWIEDZ
  • 115 / 16 / 0
Nie widzialem podobnego wątku a myśle że może być ciekawy. Jak wiadomo, antydepresanty i kodeina wpływają na enzym CYP2D6. Różne antydepresanty w różnym stopniu blokują działanie kodeiny. Co ciekawe jest to w dużej mierze zależne też od organizmu człowieka, ponieważ np. na paroksetynie niektórzy nic nie czują a innych grzeje jak powinno. Opisujcie tu wasze relacje z takiego miksu. U mnie osobiście:
Na sertralinie kodeina działała
Na wenlafaksynie działała słabo, lecz można było poczuć fajny relaks
Na escitalopramie koda działała normalnie
Na duloksetynie próbowałem dwa razy, za pierwszym razem tylko placebo, za drugim razem działała normalnie
Sorki jeśli napisałem coś nieskładnie ale jestem po 300mg pregabaliny i no, troche już zasypiam. Pozdro!
  • 187 / 23 / 0
U mnie to samo na esci normalnie a na wenli slabo.

Im silniejszy antydepresant tym slabsze dzialanie kody.
Dobrze sie czujesz? To sie wyspij.
  • 227 / 10 / 0
Na paroksetynie koda wogóle nie działa, tranal i DHC też bo potrzebują cyb2d6 który paro blokuje.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
FDA zorganizowała publiczne wysłuchanie w sprawie terapii psychodelicznych

14 września amerykańska Agencja Żywności i Leków (FDA) przeprowadziła w swojej siedzibie w White Oak w stanie Maryland czterogodzinne wysłuchanie publiczne poświęcone przyszłości terapii psychodelicznych w Stanach Zjednoczonych. Spotkanie trwało od 12:30 do 16:30 czasu wschodniego (18:30–22:30 w Polsce), na miejscu zjawiło się około 300 osób, a transmisję na żywo oglądał kolejny tysiąc widzów.

Ogromny transport kokainy. Narkotyki za 19 mln zł ukryto w złomie

Ponad 350 kg kokainy o czarnorynkowej wartości przekraczającej 19 mln zł przechwycili funkcjonariusze Krajowej Administracji Skarbowej w Gdyni. Narkotyki były ukryte wewnątrz ciężkich metalowych elementów znajdujących się w kontenerach ze złomem. Śledztwo w tej sprawie nadzoruje Prokuratura Okręgowa w Gdańsku.

Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat

Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.