Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 15 / / 0
Witanko, ostatnio obiło mi się o uszy że benzydamina może trwale uszkodzić wzrok, ma ktoś jakieś artykuły na ten temat albo sam się z tym zmaga? Zażywałem tylko raz w dawce 500mg i u mnie nic nie wystąpiło, ale wolę spytać innych i się doinformować, pozdrówki
  • 37 / 6 / 0
ja leciałam na benzie 3 lata i ze wzrokiem wszystko u mnie w porządku, może chodzi o dawki, które bardzo podnoszą ciśnienie powyżej 3 saszetek i to może być główna przyczyna problemów ze wzrokiem.
  • 169 / 28 / 1
Uszkadza wzrok zapraszam bardzo serdecznie do wątku benza a szkodliwość Pozdrawiam
"Kto się Mnie zaprze przed ludźmi, tego zaprę się i Ja przed Moim Ojcem"
(Mt 10, 33).
  • 1174 / 222 / 23
Często po przygodach zostają tzw. "smugi" czyli cienie w kształcie kresek latające po ścianach, szczególnie przy mocnym świetle. Czasami to znika od razu a czasami trwa latami.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Ryszard Petru ma już projekt depenalizacji marihuany. Znamy szczegóły

Dopuszczenie posiadania do 15 gramów suszu lub jednego krzaka konopi na własny użytek – to propozycja, którą przedstawi zespół parlamentarny tworzony przez posłów koalicji. Dotarliśmy do szczegółów projektu, które potwierdzają nasze wcześniejsze ustalenia.

Przemytnicy kokainy z Kolumbii skazani. Pachnące mentolem narkotyki przylatywały na Śląsk

Gliwicki sąd skazał sześciu członków grupy przestępczej, która drogą lotniczą przemyciła na Śląsk kilkadziesiąt kilogramów kokainy. Przewożona ją w paczkach z napisem "Rolls Royce".

TVN24: „Tak wpadł szaman-informatyk"

UWAGA: Uwaga artykuł z TVN24, który poniżej przedrukowujemy, jest raczej kiepskiej jakości, jednak publikujemy go z uwagi na fakt, że jako jeden z niewielu opisuje przypadek zatrzymania i represjonowania osoby najprawdopodobniej prowadzącej ceremonie z ayahuascą.