Dział poświęcony harm reduction – metodom mającym na celu złagodzenie negatywnych konsekwencji zażywania środków psychoaktywnych.
ODPOWIEDZ
  • 15 / / 0
Witanko, ostatnio obiło mi się o uszy że benzydamina może trwale uszkodzić wzrok, ma ktoś jakieś artykuły na ten temat albo sam się z tym zmaga? Zażywałem tylko raz w dawce 500mg i u mnie nic nie wystąpiło, ale wolę spytać innych i się doinformować, pozdrówki
  • 37 / 6 / 0
ja leciałam na benzie 3 lata i ze wzrokiem wszystko u mnie w porządku, może chodzi o dawki, które bardzo podnoszą ciśnienie powyżej 3 saszetek i to może być główna przyczyna problemów ze wzrokiem.
  • 169 / 28 / 1
Uszkadza wzrok zapraszam bardzo serdecznie do wątku benza a szkodliwość Pozdrawiam
"Kto się Mnie zaprze przed ludźmi, tego zaprę się i Ja przed Moim Ojcem"
(Mt 10, 33).
  • 1174 / 222 / 23
Często po przygodach zostają tzw. "smugi" czyli cienie w kształcie kresek latające po ścianach, szczególnie przy mocnym świetle. Czasami to znika od razu a czasami trwa latami.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Masowe ilości kokainy na masowcu. Kucharz w areszcie

Blisko pół tony kokainy o wysokiej czystości przejęły argentyńskie służby na masowcu Ceci w porcie rzecznym San Lorenzo. Do udziału w przemycie przyznał się okrętowy kucharz.

Marihuana zmniejsza pragnienie alkoholu u osób pijących dużo – Nowe badania finansowane przez rząd

Czy marihuana może pomóc osobom pijącym dużo alkoholu pić mniej? Nowe badanie przeprowadzone w USA sugeruje, że tak – i to z zaskakująco prostego powodu. Osoby, które sięgały po marihuanę tuż przed alkoholem, piły wyraźnie mniej i miały mniejsze łaknienie.

Tona kokainy przechwycona. Gangsterzy wpadli, bo kupili łódź za gotówkę

Z łodzi u wybrzeży Australii skonfiskowano ponad tonę kokainy wartej niemal pół miliarda dolarów amerykańskich. Policja zatrzymała pięć osób.