Dział poświęcony dyskusji na temat testów służących wykazaniu, że osoba spożywała narkotyki, oraz służących zidentyfikowaniu substancji w materiale.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam, jeśli założyłem temat w złym dziale to proszę usunąć albo przenieść w miejsce odpowiednie. Sprawa tyczy się testu przesiewowego na ślinę, otóż pewnego dnia w pracy tzn przed wejściem do pracy (brama zakładu) pracownik ochrony poprosił mnie abym wszedł z nim do „cieciowki” na wykonanie narkotestu wszedłem i wykonałem ten test i o zgrozo mój wynik wyszedł pozytywny THC, nie będę kłamał ze nigdy w życiu jointa nie paliłem ale to było wieki temu, na drugi dzień mój bezpośredni przełożony nakazał mi wstawienie się do działu bhp i wykonanie ponownie narkotestu tym razem okazało się ze jestem czysty dodam ze testy były robione na dwóch różnych sprzętach. Pierwszy był na DrugTest 3000 drugi na DrugTest5000, dodatkowo wykonałem badania moczu w laboratorium, również czysty. Przez kolejne 2tyg od całego zajścia przyszło pismo o zwolnieniu dyscyplinarnym. Myślicie ze jest szansa coś ugrać ? Myśle nad badaniem włosa, z tym ze pracownik katedry toksykologicznej poinformował mnie ze potrzebny jest przynajmniej 2cm włosa taki pech ze jestem łysy.. jakaś rada ? Sąd pracy? Ewentualnie jak to działa jeśli sąd widzi jeden narkotest i drugi ?

@JhonWayne, przeniesiono do działu o testach. taurinnn
  • 39 / / 0
Próbować zawsze możesz ale raczej nic nie ugrasz
Uwaga! Użytkownik hacker120 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Newsy
92% czy 1,9%? Jak nagłówki zmieniają odbiór badań o marihuanie

W ostatnich tygodniach w medium Medonet pojawił się alarmujący nagłówek mówiący o „92% wyższym ryzyku poważnych zaburzeń psychicznych u młodych osób używających marihuany”. Taka liczba silnie działa na wyobraźnię i niemal automatycznie wywołuje emocjonalną reakcję czytelnika. Zanim jednak potraktujemy ją jako dowód nadciągającej katastrofy zdrowotnej, warto przyjrzeć się samemu badaniu, jego metodologii oraz temu, co w języku statystyki ta liczba faktycznie oznacza.

Badanie naukowe, które porządkuje temat kiełkowania konopi

Wolne Konopie: "Od lat powtarzamy jedno, że wiedza jest lepsza niż strach, a odpowiedzialność lepsza niż czarny rynek. Nasze hasła „Zmień dilera na farmera” i „Nie kupuj jej, tylko siej” nigdy nie były zwykłą prowokacją. Chodziło nam o zmianę myślenia i w wielu przypadkach ta zmiana naprawdę się dokonała. Uważamy, że jeśli ktoś interesuje się konopiami, powinien robić to świadomie, rozumiejąc podstawową biologię rośliny, procesy jej wzrostu i mechanizmy funkcjonowania, zamiast opierać się na mitach czy czarnorynkowych schematach."

Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia

Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.