...czyli jak podejść do odstawienia i możliwie zminimalizować jego konsekwencje
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam .
Taka sytuacja .
Biorę tramal w ciągu ok 1,5 roku .
Zszedłem do dawki 3do4 tabletek na dobę (retard 100) . Dostałem plastry transtec 30mg 52,5 .
Dzisiaj chciałem już nie brać T . To między wargę po poczytania wziąłem 1mg (1,25cm2) nawet przyznałem i myślałem że mnie rozniesie . Wypiłem zostawione 8kropli T.
Co dalej . Jak to ogarnąć . Nie chcę już brać .
Nikt nie wie o moim problemie .
Jestem zamężny 2 dzieci , własna firma (kiedys ośrodki od innych rzeczy tak z 3,5roku. W temacie od 23lat :(
  • 12882 / 2513 / 0
13 grudnia 2019NoWay77 pisze:
...
Jestem zamężny 2 dzieci...
:korposzczur:
  • 184 / 25 / 0
Hmmm ciężko będzie...
Nie chcesz już brać Tramalu czy przestać w ogóle ćpać? Bo jeśli chodzi trampka to może zrób tak :
- zejdź do najmniejszych dawek jakie są dla Ciebie możliwe
- po odstawieniu możesz się ''wspomóc'' THC lub innymi środkami ale oczywiście takimi które nie wprowadzą Cię w kolejny nałóg.
Jeżeli chcesz wyjść z całego syfu to po zejściu z dawek tak jak napisałem wcześniej, musisz umieć zajmować sobie czas, rób to co lubisz byleby nie myśleć o przyjebaniu. Od siebie dodam że nie biorę tramadolu 1.5 roku ale to tylko za sprawą iż nie mam już dostępu więc jak chcesz możesz mi resztę tego co Ci zostało oddać [emoji16]
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Palacze wiedzą, że tytoń wywołuje raka, gorzej znają zagrożenia dla serca

Nowe badanie obejmujące ponad 240 tys. palaczy w 46 krajach wskazuje, że wciąż słabo rozumiemy szkody sercowo-naczyniowe wywołane przez tytoń, co rodzi pytania, czy dziesięciolecia ostrzeżeń zdrowotnych przynoszą skutek.

Bezpieczna likwidacja nielegalnych laboratoriów – specjalistyczne CBŚP

Na terenie Centrum Szkolenia Policji w Legionowie, w ośrodku ITCCCL (International Training Center for Combating Clandestine Laboratories) prowadzonym przez CBŚP, policjanci wzięli udział w szkoleniu dotyczącym likwidacji nielegalnych laboratoriów narkotyków syntetycznych z wykorzystaniem zespołów specjalnych CBŚP i kontrterrorystów. Przedsięwzięcie zorganizował Wydział do Zwalczania Zorganizowanej Przestępczości Narkotykowej Centralnego Biura Śledczego Policji.

Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji

Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.