ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Cześć, za miesiąc będę miał zakładany aparat na zęby, na początek na górny łuk, potem też na dolny - guma do żucia podczas noszenia aparatu odpada i zacząłem się właśnie zastanawiać, czym taką gumę można zastąpić, jeśli ktoś nosił aparat i zarzucał to może się podzielić tym jak sobie radził itd.
Ogólnie tworze post tutaj, bo nie biorę niczego innego prócz piguł rzadko, ale no przy innych rzeczach podejrzewam też aparat może być w jakiś sposób problematyczny, więc jak ktoś z autopsji może coś poradzić to będę bardzo wdzięczny, do tej pory nigdy nie miałem mocnego szczękościsku, nie miele jęzorem nie wiadomo jak, zauważyłem, że inni bardziej to odczuwają, ja prawie w ogóle, no ale guma do żucia to zawsze była podstawa i tyle, teraz odpada, a niedobrze by było zawalić sobie leczenie, czy narażać się na dodatkowe koszta przez głupotę.
  • 93 / 12 / 0
ku8rde taki temat ciekawy a 0 odpowiedzi.
Uwaga! Użytkownik frankoxdd nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 20 / / 0
Noszę górny i dolny łuk. Nigdy nie było większego problemu, bardzo delikatne ranki od wewnątrz, ale to się zdarza też bez aparatu. To że nie możesz żuć gumy to nieprawda. Trzeba to robić umiejętnie i nie szorować nią po zamkach. Myślę że większą szkodę możesz sobie narobić jedząc jabłko w całości
  • 3 / / 0
W zasadzie chyba jeszcze nie pytałem o gumę bezpośrednio ortodonty, ale googlowałem trochę + wypytałem kilku znajomych z aparatem i podobno gumy rzeczywiście nie wolno żuć i to taka zasada numero uno, bo - parafrazuje - jak się przylepi do zamka właśnie i wejdzie w najmniejsze szparki to już jej nie wygrzebiesz - ostatecznie doszedłem do wniosku, że można żuć chwile, zanim zrobi się miękka i wtedy wymiana.
Ty ostatecznie żujesz normalnie rozumiem?
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Największa europejska imprezownia tonie. Karetki błagają o pomoc – jeżdżą tylko do nocnych klubów

Ibiza – symbol beztroskiej zabawy, dźwięków techno i drinków za 25 euro – pęka w szwach. Ale, co ciekawe, nie z powodu tłumu turystów. Pęka system ratownictwa medycznego. Jak podaje lokalny związek zawodowy służby zdrowia, nawet jedna trzecia wszystkich interwencji karetek dotyczy klubów nocnych, gdzie dochodzi do… „bad tripów” po wiadomych zakazanych używkach.

Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.

Narkotyki w bloku rysunkowym dla dzieci. Z piłkarzami reprezentacji Polski na okładce

Wrocławskie służby znalazły je w paczkach kurierskich