mam pytanie odnośnie wyjaśnień składanych na przesłuchaniu w związku ze sprawą o posiadanie. Jeśli będąc pytanym o rzeczy w stylu "od kogo kupiłeś, gdzie, kiedy" odpowiem, że nie pamiętam, to czy mogę w ramach podwyższenia wiarygodności tejże niepamięci powiedzieć, że znajdowałem się w chwili zakupu pod wpływem alkoholu, czy też tylko mnie to dodatkowo obciąży? Z góry dziękuję za odpowiedzi.
P.s to , że robisz coś pod wpływem nie zwalnia Cię z odpowiedzialności, tak wszyscy mordercy by tak mówili. Możesz zawsze odmowić mówienia odpowiedzi na dane pytanie , co przysługuje Ci zgodnie z kodeksem.
Wtedy pijany kierowca by mógł powiedzieć, że to dlatego wsiadł po pijaku za kierownicę bo był pijany, o.
Nie pamiętasz to nie pamiętasz, dlatego, że zapomniałeś i chuj. Nikt Ci nie udowodni, że pamiętasz.
08 października 2019pancuronium pisze: Raczej słaba wymówka. To , że byłeś pod wpływem alkoholu w chwili popełnienia czynu etc.. nie zwalnia Cię z odpowiedzialności. Zasłanianie się tym podczas przesłuchania tylko pogorszy twoją reputację prawdomówności.
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
pancuronium pisze:[mention]pokolenie Ł.K.[/mention] jak kolega wyżej napisałem, taka doktryna papużek i policjantów ;c @mar[mention]Mariusz[/mention] Jak lekarz Ci wypisał to zupełnie co innego, chociaż nie wiem czy to coś pomoże.
Narkomani i nędza. Niemcy wolą się tu nie zapuszczać. "Sytuacja nie do przyjęcia"
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Ciemna strona zieleni: Wszystko, co musisz wiedzieć o negatywnych skutkach nadużywania konopi
Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy
Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.
Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa
Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.
Ekspert: szkodliwość kawy jest mitem
Kawa, do niedawna uważana za używkę, w świetle najnowszych badań wykazuje liczne korzyści zdrowotne: obniża ryzyko nadciśnienia tętniczego, chorób serca i kamicy nerkowej, wspiera zdrowie wątroby i naczyń, zmniejsza stan zapalny oraz ryzyko zgonu. Warunkiem jest, aby pić ją w sposób regularny i umiarkowany - podkreśla lek. Stanisław Surma.