Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 2897 / 619 / 10
Link do PDFa:
https://www.cinn.gov.pl/portal?id=15&res_id=1434037

Wpiszcie sobie "hyperreal" w wyszukiwaniu wyrazów.

17/18 letnia młodzież przyznaje się do zakupu narkotyków na Facebooku, poprzez grupki pod szyldem Hyperreal xD
Ofc te grupki z hajpem nie mają nic wspólnego, zrobili je użytkownicy dawnego hajpa na fb, a potem to już w ogóle poszło tak, że ludzie co nigdy na forum nie byli robili te grupki xD
Zawsze mnie irytowali, teraz jeszcze bardziej.
Hiperrealna propaganda w polskiej sieci
  • 2198 / 715 / 0
>Ofc te grupki z hajpem nie mają nic wspólnego
No to nie na tych grupach co trzeba siedzisz bo pierwsze co mi przychodzi do głowy jak słyszę "grupki hajpowe na fb" to mniej lub bardziej nieudolni dilerzy i zdesperowani klienci którzy nie mogą nic ogarnąć na ulicy, a darknet to dla nich fizyka kwantowa.
Autor tego posta jest żywym (?) przykładem że selekcja naturalna nie działa.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
  • 2897 / 619 / 10
15 sierpnia 2019WrakCzlowieka pisze:
>Ofc te grupki z hajpem nie mają nic wspólnego
[...]
grupki hajpowe na fb" to mniej lub bardziej nieudolni dilerzy i zdesperowani klienci którzy nie mogą nic ogarnąć na ulicy, a darknet to dla nich fizyka kwantowa.
No i co tutaj się nie zgadza? Właśnie o to mi chodzi, podebrali sobie renomę grupki [H] (już nieistniejącej) i poszli w świat.
Chyba, że chodzi ci o podobieństwo społeczności, to może po części %-D Ale ja mam na myśli związki z twórcami głównej grupy czy z forum.
Na głównej grupie handlu nigdy nie było.
  • 3245 / 915 / 5
Większość z nich nawet nie wie, że istnieje coś takiego jak to forum :d pełno jakichś sajko-przywódców i sebo-stimiarzy heh...heh...
Byłem kiedyś na jednej i mam tyle zdjęć ćpunów że strzykawkami w zębach czy coś, że to poezja.
https://url-shortener.me/GW4U
Podziel się posiłkiem, chamie
  • 2198 / 715 / 0
No dobra jak tam handlu nie było to tutaj też nie ma, co nie xD Pomijając ludzi którzy sami próbują wciskać na priv swoje oferty sprzedaży wynalazków lokalnych sebów które kupili w ilości 5 sztuk, taniej o 10 zł i planują na tym zarobić. W ogóle 17-18 lat to dość wysoko jak na [H] i pochodne grupki ćpuńskie.
Nie bierzcie moich rad poważnie, konsultujcie to z bardziej obeznanymi osobami a najlepiej lekarzem. Słuchacie mnie na własną odpowiedzialność.
  • 3245 / 915 / 5
Ja nie twierdzę, że handlu tam nie ma. Wiem, że jest.
https://url-shortener.me/GW4U
Podziel się posiłkiem, chamie
  • 2198 / 715 / 0
Do Strejtejta akurat to o handlu było.
  • 2897 / 619 / 10
@WrakCzlowieka
No wiem, że handel był wśród użytkowników, to oczywiste, ale na grupie był zakazany i każdy małoletni desperat wylatywał, gdy szukał """""jazzu""""", a i tak wzięli sobie nazwę na te grupki.
  • 67 / 6 / 0
Jakimi metodami badawczymi, w podejściu paradygmaty badań jakościowych chcecie badać ta młodziedż?W obszarze jakich dziedzin i dyscyplin? Zajmuje się tym mogę coś zasugerować apropo metodologii badań jakościowch
  • 190 / 20 / 2
"Metylofenidad", "pigsy" to już mówi samo za siebie xD
Uwaga! Użytkownik kacper791 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
KAS: 88 kapsułek z kokainą w żołądku + 1 w saszetce

Funkcjonariusze z Pomorskiego Urzędu Celno-skarbowego w Gdyni (PUCS) wykryli przemyt znacznej ilości kokainy na terenie Portu Lotniczego Gdańsk-Rębiechowo. Do rutynowej kontroli został skierowany podróżny, który przyleciał z Londynu.

Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę

Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.

Narkofabryka w dawnej stadninie

Funkcjonariusze CBŚP i SG zlikwidowali w województwie śląskim nielegalne laboratorium narkotyków syntetycznych. Podczas realizacji zatrzymano na gorącym uczynku dwóch mężczyzn, a także zabezpieczono ponad 44 kilogramy gotowego narkotyku Alfa-PVP o czarnorynkowej wartości szacowanej na 3,5 mln zł oraz tysiące litrów substancji wykorzystywanych do jego produkcji.