jezus_chytrus pisze:Podoba mi się mieszkanka ziemi, którą masz. Widać, że jest bogata w materię organiczną i luźna. Powinno się roślinie podobać takie medium (o ile pH się zgadza).
2 pestki posadziłem bezpośrednio w mule i wyszły już na drugi dzień - świetne medium na taki upał - oczywiście przesadziłem już do donic wkopanych w ziemię i zamaskowanych.
Deszczowe dni na pewno będą nerwowe : )
Dorosłego kleszcza złapałem tylko raz - na bieżąco sprawdzam całe ciało.
No chyba, że u Ciebie waliło gradem wielkości kurzych jaj, to rzeczywiście mogło się coś stać...
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
DMT, meskalina i psylocybina mogły wyewoluować jako narzędzia ekologiczne
Chińscy naukowcy uważają, że naturalne substancje halucynogenne mogły ewoluować przede wszystkim jako narzędzia ekologiczne, pomagające organizmom przetrwać, bronić się i wchodzić w interakcje z innymi gatunkami.
Prokurator częstował ciastkami z marihuaną. Zapadł wyrok
Przed Sądem Rejonowym w Lublinie zakończył się proces Bartosza F., prokuratora z Wrocławia oskarżonego o podanie kobiecie środka odurzającego w postaci ciastek z THC. Sąd uznał go za winnego i orzekł wobec niego grzywnę oraz pięcioletni zakaz zajmowania stanowiska prokuratora.
KAS: Przemyt ketaminy w świecach zapachowych
Podczas kontroli w jednej z firm kurierskich, funkcjonariusze Służby Celno-Skarbowej (SCS) z Mazowieckiego Urzędu Celno-Skarbowego (MUCS) w Warszawie zwrócili uwagę na przesyłkę zaadresowaną do odbiorcy w Filadelfii (USA). Zgodnie z deklaracją nadawcy, miały się w niej znajdować świece zapachowe o wartości ok. 111 euro.