Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
Czy ktoś może interesował się zależnością między potasem we krwi a braniem Tramalu?
Mój własny research nie wskazał zależności, ale może się mylę?
Już dwa razy dostałam tachykardii. USG w porządku, w EKG mała tachykardia, we krwi mało potasu.
Poza tym, ze serce chce wyskoczyć z klatki piersiowej to wszystko super.
Wiem, że jednym z efektów ubocznych mogą być zaburzenia układu krążenia ale tu ewidentnie lekarz wskazał potas jako winowajcę (norma jest chyba 4,5 a ja miałam 3,0!!).
Dodam, że przyznałam mu się do brania tabletek.
Wszystko w czasie ciągu na trampku ofc
Nah, we were just doing each other
We were side by side like everyday
Didn't care if we ruined each other[/color][/b]
Ja od tego czasu suplementuje się potasem.
Aczkolwiek skłaniam się raczej ku opcji, że to jakaś właściwość organizmu, którą tramal mógł wydobyć.
Nah, we were just doing each other
We were side by side like everyday
Didn't care if we ruined each other[/color][/b]
Dlaczego legalizacja marihuany jest lepsza od depenalizacji czy dekryminalizacji?
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Marihuana we Francji — mandat 200 euro, program medyczny i wojna o CBD
Francja ma jedno z surowszych praw narkotykowych w Europie Zachodniej i jednocześnie jeden z największych odsetków użytkowników. Od 2020 roku działa tam mandat 200 euro — który wcale nie oznacza dekryminalizacji.
Ekspert: Środki psychoaktywne zwiększają ryzyko schizofrenii
Specjaliści zauważają radykalny przyrost liczby pacjentów ze schizofrenią i innymi zaburzeniami psychotycznymi, wśród osób, które wcześniej przyjmowały środki psychoaktywne. Z dr hab. n. med. Pawłem Krukowem rozmawia Lilianna Kaczmarczyk.
Polacy stworzyli olbrzymią bazę danych oddziaływania leków psychotropowych na EEG
Leki psychotropowe od dekad stanowią podstawę leczenia zaburzeń psychicznych, jednak sposób, w jaki dokładnie wpływają na aktywność elektryczną mózgu, nigdy wcześniej nie został zbadany na tak dużą skalę. Zespół naukowców przeanalizował ponad 24 tysiące zapisów EEG pochodzących z dwóch warszawskich szpitali psychiatrycznych. Wyniki tej pracy, opublikowane w czasopiśmie eBioMedicine, tworzą największy jak dotąd atlas neurofizjologicznych „podpisów" głównych klas leków psychotropowych.