Syntetyczny opioid o niewybiórczym działaniu na receptory opioidowe.
Więcej informacji: Tramadol w Narkopedii [H]yperreala
ODPOWIEDZ
  • 13 / 1 / 0
Dobry ;]

Czy ktoś może interesował się zależnością między potasem we krwi a braniem Tramalu?
Mój własny research nie wskazał zależności, ale może się mylę?

Już dwa razy dostałam tachykardii. USG w porządku, w EKG mała tachykardia, we krwi mało potasu.
Poza tym, ze serce chce wyskoczyć z klatki piersiowej to wszystko super.
Wiem, że jednym z efektów ubocznych mogą być zaburzenia układu krążenia ale tu ewidentnie lekarz wskazał potas jako winowajcę (norma jest chyba 4,5 a ja miałam 3,0!!).
Dodam, że przyznałam mu się do brania tabletek.
  • 63 / 2 / 0
Ja kiedyś po ZS z padaką i szpitalem miałem robione badania krwi, potas kompletnie wypłulany z organizmu i jakieś tableteczki dostałem :D
Wszystko w czasie ciągu na trampku ofc
[*]Can't tell y'all, if I did drugs or if they did me
Nah, we were just doing each other
We were side by side like everyday
Didn't care if we ruined each other[/color][/b]
  • 13 / 1 / 0
Czyli coś jest na rzeczy jednak.
Ja od tego czasu suplementuje się potasem.
Aczkolwiek skłaniam się raczej ku opcji, że to jakaś właściwość organizmu, którą tramal mógł wydobyć.
  • 404 / 40 / 0
Ja zawsze mam i biorę Asparaginian,może nie codziennie,ale co drugi trzeci dzień.W tych tabletkach jest magnez,tiamina,potas,a do tego też mam multiwitaminę w tabletkach acti vita-miner w niej są minerały i witaminy cynk żelazo,witamina A i C,wszystkie B prawie bo nie ma witaminy B 17.Mniejsza z tym,wiem że jakbym dokupił witaminę D3 + K to miałbym dostęp do wszystkich praktycznie witamin.Jak kupisz sobie Asparginian,acti vita-miner i witaminę D3 + K to masz dostęp do największej liczby witamin,za najniższą cenę.W tym nie ma tylko wapna,witaminy B17 i kwasów omega,ale najważniejsze jest pozyskiwanie wszystkich witamin z jedzenia,bo tego niczym nie zastąpisz.Piguły mogą być dopełnieniem diety,ale nic nie zastąpi zróżnicowanego jedzenia,bo to podstawa.
  • 63 / 2 / 0
OrangeTriad jest dobrym suplementem witaminowym i minerałowym, kulturyści kiedyś polecali :D
[*]Can't tell y'all, if I did drugs or if they did me
Nah, we were just doing each other
We were side by side like everyday
Didn't care if we ruined each other[/color][/b]
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Badanie ścieków 2025: Marihuana dominuje w europejskich miastach, kokaina i ketamina w górę

Badanie ścieków to dynamicznie rozwijająca się dziedzina nauki. Pozwala ona naukowcom bardzo dokładnie oszacować, jakie narkotyki i w jakich ilościach spożywają mieszkańcy. Najnowsze badanie z 2025 roku miało ogromną skalę. Badacze sprawdzili ścieki w około 115 miastach na terenie Europy.

Norwegia wśród liderów Europy. Wszystko wyjawiły... dane z kanalizy

Norwegia pozostaje w europejskiej czołówce pod względem używania narkotyków. Najnowsze analizy ścieków pokazują jednocześnie spadek używania konopii w Oslo. Dane wskazują też na rosnące znaczenie innych substancji.

NIK odpowiada na wniosek Wolnych Konopi. „Przyjęto do wiadomości”, ale my nie odpuszczamy

Najwyższa Izba Kontroli odpowiedziała. I choć pismo jest obszerne, to w kluczowej dla nas [ Wolnych Konopi] kwestii … milczy. Otrzymaliśmy oficjalne stanowisko Izby w sprawie naszego wniosku o przeprowadzenie kontroli dotyczącej kosztów i efektywności obecnego modelu ścigania za posiadanie marihuany.