Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
Sprawa wygląda tak ze zostałem zgłoszony na odwyk przez osobe trzecia. Byłem na komisji gdzie musiałem popisac papiery że dobrowolnie zglosze sie na odwyk, po czym spaliłem wroty za granice. Po powrocie policja dowiozła mnie na jakies badania na psychiatryk,
miałem sprawe w sądzie, gdzie zapadł wyrok, że mam chodzić na jakies tam spotkania :/ Obewcnie czekam na papiery z sądu w celu ustalenia owego terminu spotkań

pytanie moje tu jest takie czy gdybym teraz pojechał za granice, mogło by sie to dla mnie skonczyć np wiezieniem, czy po powrocie mogłbym leganie jakos sie tam zgłosić ?
  • 4603 / 2217 / 1
Jeszcze raz krok po kroku napisz jak wygląda sprawa z punktu widzenia prawa karnego. kto wyrok wydał, za co, czy wyrok jest prawomocny, co w tym wyroku jest, pod jaką sankcją masz ten wyrok wykonać itd. bez tych danych nie można odpowiedzieć miarodajnie. Ponadto wyjaśnij, co to znaczy "spalić wroty za granicę" i "że zostałeś przez kogoś zgłoszony"?
Jak podasz te informacje, to będziemy mogli Ci pomóc.
ODPOWIEDZ
Newsy
Holandia: Marihuana zastąpiła kokainę w liczbie przejęć

Holandia była kiedyś uważana za europejskie centrum konopi, jednak w ubiegłym roku port w Rotterdamie został nagle zalany zagraniczną marihuaną. Jednocześnie liczba przechwyceń kokainy w porcie znacząco spadła. Według dziennika AD handel konopiami okazuje się dla przestępczego półświatka niemal tak samo dochodowy jak kokaina, ale przy znacznie mniejszym ryzyku.

Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia

Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.

Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.