Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 5 / / 0
Sprawa wygląda tak ze zostałem zgłoszony na odwyk przez osobe trzecia. Byłem na komisji gdzie musiałem popisac papiery że dobrowolnie zglosze sie na odwyk, po czym spaliłem wroty za granice. Po powrocie policja dowiozła mnie na jakies badania na psychiatryk,
miałem sprawe w sądzie, gdzie zapadł wyrok, że mam chodzić na jakies tam spotkania :/ Obewcnie czekam na papiery z sądu w celu ustalenia owego terminu spotkań

pytanie moje tu jest takie czy gdybym teraz pojechał za granice, mogło by sie to dla mnie skonczyć np wiezieniem, czy po powrocie mogłbym leganie jakos sie tam zgłosić ?
  • 4603 / 2217 / 1
Jeszcze raz krok po kroku napisz jak wygląda sprawa z punktu widzenia prawa karnego. kto wyrok wydał, za co, czy wyrok jest prawomocny, co w tym wyroku jest, pod jaką sankcją masz ten wyrok wykonać itd. bez tych danych nie można odpowiedzieć miarodajnie. Ponadto wyjaśnij, co to znaczy "spalić wroty za granicę" i "że zostałeś przez kogoś zgłoszony"?
Jak podasz te informacje, to będziemy mogli Ci pomóc.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Koniec ery alkomatów. W polskich firmach zaczyna się era narkotestów

Kilkanaście lat temu problem używek w miejscu pracy kojarzył się niemal wyłącznie z alkoholem. Kontrola trzeźwości, alkomaty, procedury odsuwania pracownika od obowiązków – to wszystko zamieniło się w standard w wielu branżach. Dziś jednak punkt ciężkości wyraźnie się przesunął. Coraz częściej mówi się nie o alkoholu, lecz o narkotykach i innych substancjach psychoaktywnych. Wydaje się, że ta zmiana nie jest przypadkowa, ale wpisuje się w szerszy trend społeczny, szczególnie widoczny w młodszym pokoleniu.

Trump podpisuje nakaz przyspieszenia badań nad lekami psychodelicznymi

Trump podpisał w sobotę rozporządzenie wykonawcze mające na celu złagodzenie ograniczeń badawczych dotyczących leków psychodelicznych, takich jak psylocybina i LSD, dążąc do przyspieszenia badań nad ich potencjałem w leczeniu chorób psychicznych.

Zanieczyszczenie wody kokainą zmienia zachowanie łososi na wolności

Pod wpływem zawartej w ściekach kokainy, a zwłaszcza jej metabolitu, młode łososie atlantyckie pływają dalej i rozprzestrzeniają się na większą odległość – informuje pismo „Current Biology”.