04 marca 2019Tektoniczny pisze: O co może chodzić?
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
24 marca 2019Miki12 pisze: @Tektoniczny zdecydowanie za czesto paliles ,malo jeszcze powiedziales o swoim trybie zycia , czy np w okresie jak nie jarales brales jakies inne dragi , piles duzo alko itp . zameczyles mozg , receptory dopaminowe oraz inne staly sie mniej czule i masz co masz , jak to mowia rob detoks tak dlugi ile sie trules , odstaw wszystkei uzywki na rok , zyj zdrowo itp i powinno pomoc :P
24 marca 2019UJebany pisze:Przyzwyczaiłeś organizm do THC, zrób sobie porządną przerwę ( minimum pół roku ).Wtedy wróci faza jak za pierwszym razem...no może prawie i kolejna rada.Nie jaraj w ciągach, nie przedkładaj jarania nad obowiązki.Pal tylko w nagrodę np: po pracy, szkole, jakiejś wykonanej robocie.Czy czasem na imprezce04 marca 2019Tektoniczny pisze: O co może chodzić?Wez te rady do serca i głęboko przemyśl.
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Historyczna zmiana w globalnej polityce narkotykowej
Mąż polskiej noblistki myślał, że "popadł w szaleństwo". Badania nad psychodelikami w PRL
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani
Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.
W sieci prowadził "sklep" z narkotykami
Prowadził "sklep" na jednym z komunikatorów internetowych. Przyjmował zamówienia na narkotyki, które następnie dostarczał w wybrane miejsca, przekazując kupującym współrzędne geograficzne. Wykorzystywał również firmy kurierskie, co umożliwiało bezkontaktową dostawę narkotyków.
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu
Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.
