Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 62, 62b, lub 64 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 3 / / 0
Witam, miałem ze znajomymi nieprzyjemną sytuacje. Siedzieliśmy w samochodzie i zajechała policja szybko schowałem 1,5g brutto fety do schowka jednak widzieli, że zamykam schowek, zostałem zatrzymany a 2 znajomych puścili. Postawiono mi zarzuty posiadania co mogę zrobić w takiej sytuacji?
  • 342 / 30 / 0
  • 132 / 22 / 0
1,5 g BRUTTO? :O To pewnie z 1g netto, jak nie mniej. Która to część Polski?

art. 62a ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
  • 2 / 1 / 0
z doświadczenia wiem że lepiej za taką ilość przyznać się , zapłacisz max 500 zł
  • 200 / 16 / 0
Mowisz, ze tylko i wylacznie na wlasny uzytek, z nikim sie nie dzieliles, nie pamietasz skad masz, okazujesz skruche, nie dajesz po sobie poznac, ze masz wieksze doswiadczenie z jakimikolwiek uzywkami, a jestes amatorem, ktory chcial sprobowac. Za ta ilosc zostaniesz max grzywne i prace spoleczne
ODPOWIEDZ
Newsy
Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki

Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.

Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA

Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.

CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków

CBŚP rozbija narkotykowy gang z Podlasia. 22 podejrzanych, ponad 130 kg zabezpieczonych narkotyków Funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji, działając pod nadzorem Pomorskiego Wydziału Zamiejscowego Departamentu do Spraw Przestępczości Zorganizowanej i Korupcji Prokuratury Krajowej w Gdańsku, przeprowadzili trzy skoordynowane uderzenia w zorganizowaną grupę przestępczą z Podlasia. Grupa miała zajmować się produkcją oraz wprowadzaniem do obrotu znacznych ilości narkotyków. Łącznie zatrzymano 19 osób, a zabezpieczone mienie przekroczyło wartość 625 tys. zł.