Niektórzy polecają nootropy, ale moim zdaniem ładowanie w siebie kolejnych substancji w taki wypadku jest średnim pomysłem.
Warto też zrobić podstawowe badania lekarskie, krew, mocz, tarczyca. Tylko skonsultuj je potem z lekarzem i stosuj się do jego zaleceń (powiedz też o tym światłowstręcie, bo to może mieć znaczenie).
M-ka wypłukuje Ci serotonine, niszczy neurony itd
Dlatego powinno się to brać w odstępach (najlepiej 3/4 tygodniowych), by organizm się zregenerował.
Sam kiedyś waliłem M-kę codziennie w srogich ilościach i... nie dawała takich pięknych chwil jak na początku, tylko otumianiała.
PO DRUGIE... nie wiem jak u innych u mnie MDMA działało tak, że gdy spożyłem np w trasie autem (nie ja kierowałem) albo gdy oglądałem film w pokoju wieczorem to zamulało, ale identyczna dawka na imprezie klubowej robiła pogrom.
Zrób to co wyżej kolega napisał.
Rób przerwy, sport/aktywność/ruch i w dieta bogata w minerały i witaminy, pełna owoców, warzyw i mięsa :D
Psychodeliki w szczepionkach i piwie. Ujawniono tajne dokumenty CIA
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Rok po częściowej legalizacji w Niemczech: młodzież nie sięga po marihuanę częściej
Federalny Instytut Zdrowia Publicznego przebadał ponad 7 tysięcy Niemców w wieku 12–25 lat rok po wejściu w życie ustawy konopnej. Wśród nastolatek, nastolatków i młodych kobiet nic się nie zmieniło. Jedyny istotny wzrost odnotowano u młodych mężczyzn — ale ten trend trwa nieprzerwanie od 2008 roku, czyli od szesnastu lat przed legalizacją.
Rekordowa liczba zgonów po narkotykach w Berlinie. Nie żyje około 300 osób
Zażywanie narkotyków doprowadziło w ubiegłym roku w Berlinie do śmierci około 300 osób; to najwyższa odnotowana dotąd liczba - podała we wtorek agencja dpa, powołując się na dane Visty, berlińskiej organizacji zajmującej się pomocą uzależnionym.
Leczenie uzależnionych od opioidów bardziej dostępne, ale pod ścisłym nadzorem
Choć leczenie substytucyjne, czyli terapia uzależnień od opioidów polegająca na podawaniu legalnych leków zastępczych, jest stosowane w naszym kraju od ponad 30 lat, wciąż liczba objętych nim osób jest stosunkowo niska. Aby ułatwić do niego dostęp, wprowadzona ma zostać możliwość przepisywania tych produktów przez lekarzy. Ministerstwo Zdrowia określa zasady, na jakich ma się to odbywać.