Negatywne konsekwencje przyjmowania fitokannabinoidów i sposoby im przeciwdziałania.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Cześć, z problemem na który nie mogę znaleźć odpowiedzi, long story short: Z kolegami, w bezpiecznej dziupli około 22 zbiliśmy się na palenie. Ja spaliłem 2 bonia 50% z tytoniem. Wszystko było fajnie, śmiechy hihy. Później wróciłem do domu (jestem sam) i zaczęło się...
Przy wchodzeniu po schodach czułem że coś jest nie tak, do drzwi ledwo doszedłem... Szybko przygotowałem sobie wodę i coś do zjedzenia. Położyłem się do łóżka. Miałem wrażenie że każdy mnie obserwuje. Moje serce waliło jak młotem, dostawałem drgawek, mój język nył tal suchy że myślałem przez chwilę że dosłownie odpadł. Poszedłem się załatwić. Mój mocz był mocno żółty. Uznałem że to odwodnienie. Byłem mocno przerażony. Myślałem że tamtej nocy wykituję, chciałem żeby to się skończyło. Próbowałem silnie utrzymać z kimś kontakt, pisałem że zadzwonię po karetkę. Około 3 w nocy trochę mi przeszło i zasnąłem. Na drugi dzień obudziłem się normalnie, cieszyłem się że przeżyłem tamtą noc... Teraz pytanie od czego są takie efekty? I jak temu zapobiec i od czego to sie bierze. Dodam że nie paliłem pierwszy raz a wcześniej coś takiego się nie zdarzało. :huh:
  • 8103 / 907 / 0
Najwidoczniej sie przepaliles, nie pal z bonga, tylko fifki.Jak masz takie objawy to dobrze wziac zimny prysznic.W mig wytrzezwiejesz, do tego duzo wody i jakis owoc np: jablko, banan i do lozka spac.
Lekoman :tabletki:
Nie zapomnę pierwszy nastuk
W wieku lat piętnastu
Później zarzucanie różnych wynalazków
  • 24 / 5 / 0
Albo to co palisz to jakaś mieszanka ziołowa rc, albo przeterminowana baka ... nasączona szczyptą schizy xD
bo wątpie, że naturalna sensimila może sprowadzić do takiego bad tripa...
Czasem nie ma czasu.
Dotychczas nawet był.

A kto by to liczył...?
sinsonasin@gmail.com
  • 619 / 45 / 0
Lekka nerwica po paleniu.
Zdarza się jak się zbyt mocno ukopcisz.

Benzodiazepiny też by Ci pomogły
  • 158 / 2 / 0
Ja raz po paleniu cały czas miałem mroczki przed oczami, ledwo słyszałem co się wokół mnie dzieje i miałem wrażenie jakbym miał zemdleć. Nawet kiedy usiadłem a cały czas byłem na powietrzu to nadal tak miałem. Dodam jeszcze że ten sam towar paliłem wczesniej czujac sie za kazdym razem dobrze. Wie ktoś czym mogło to być spowodowane?
  • 6162 / 434 / 12
21 marca 2018ravez pisze:
Benzodiazepiny też by Ci pomogły
Nie, nie, nie! Benzo wyraźnie kolidują z kannabinoidami – nie w jakiś spektakularny sposób, ale nastaje poczucie wielkiego niedojebania. Wywal też tytoń, bo mi on zawsze psuje wrażenia z palenia, na rzecz poczucia "omg rozpierdalam sobie układ oddechowy".

W temacie powiem: planuj co robić po paleniu. Przygotuj sobie setting, coś kreatywnego do robienia, po czym zapal i skup się na zadaniu. Jeśli wtedy dalej będziesz doświadczać takich negatywnych efektów to prawdopodobnie zioło nie jest dla Ciebie – wpływa ono na większość neuroprzekaźników, a każdy z nich jest punktem, w którym Twój organizm może mieć osobliwość. Sporo ludzi z którymi rozmawiałem wyrażało opinię, że po prostu „źle się po marihuanie czuli”.
Obejrzyj hyperreal.at/pelna-legalizacja na HyperTubie!
Klucze do szyfrowania emaili do mnie (surveilled-hyperreal.info): https://keys.openpgp.org/vks/v1/by-fingerprint/CD9C63559C3FBEC2545C942CD7FE3586C83BF910
  • 867 / 253 / 0
Kiedyś chyba miałam podobnie. Generalnie mam od dawna zaburzenia lękowe i mam wrażenie że one mocno wpływają na to, że wkręcam sobie na fazie różne paranoje.
Raz półgłówka uwierał podgłówek, całą noc doskwierał mu ból,
lecz na zdrowiu ucierpiał w połowie, bo główki miał tylko pół.
Morał: doznajemy przykrości proporcjonalnie do świadomości.
  • 42 / 5 / 0
Jak chcecie mieć zawsze "goodtripa" to zaleca się picie alkoholu %-D
Przepalanie i tyle, raz spaliłem 0,25g na raz z wiadra, nie wiedząc o tym. Podróż tramwajem do domu (30min) wydawała się być wiecznością.
  • 967 / 242 / 0
@Arabella841
Oczywiście że THC potrafi wzmagać zaburzenia lękowe. Ty powinnaś do mj podchodzić bardzo ostrożnie bo mj może też się gryźć z lekami które przyjmujesz. Jeśli już tak bardzo chcesz palić to
najlepiej to ja bym radził odmiany typowo medyczne ze stosunkiem 1:1 oraz suplementacja CBD
i generalnie niezbyt wysokie dawki THC.

@ffg666
Gratuluje Ci tak dobrej zabawy i tylko dobrej z miksem alko i mj.Wierz mi jednak sam jestem przykładem że tak pięknie to nie wygląda zawsze i u każdego.
  • 42 / 5 / 0
Up, miałem na myśli picie samego alkoholu, nie miksowanie xD
Jeśli chodzi o miksy to stosuję najpierw THC, a później alkohol. Odwrotnie może się to skończyć zwyczajnym zgonem.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Kieleccy policjanci zlikwidowali fabrykę klefedronu w powiecie sandomierskim

W minioną środę kieleccy policjanci zajmujący się zwalczaniem przestępczości narkotykowej współpracując z Biurem Kryminalnym Komendy Głównej Policji oraz kontrterrorystami z Kielc i Radomia przeprowadzili realizację, która doprowadziła do likwidacji dużej, fabryki produkującej klefedron. W sprawie zatrzymano 32 – latka, który najbliższe trzy miesiące spędzi w areszcie.

Narkotyki w bloku rysunkowym dla dzieci. Z piłkarzami reprezentacji Polski na okładce

Wrocławskie służby znalazły je w paczkach kurierskich

Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.