Luźne dyskusje na tematy związane z substancjami psychoaktywnymi.
ODPOWIEDZ
  • 39 / 4 / 0
Cześć. Mam taki nietypowy problem, że mam jakiś dziwny strach przed tachykardią. Szukamy z kolegą nowych odczynników do zbadania w domowym laboratorium, ale trochę mnie to ogranicza. Po prostu jak zaczyna mi szybciej bić serce to już nie mogę na niczym się skupić. Wystarczy nawet tak lekko jak po zwykłej trawie. Niedawno z kolegą paliliśmy MMB-CHMINACA. Wcześniej raz mierzyłam tętno po zwykłej trawie - 143, nieprzyjemne uczucie, okej, tyle - zdarzało się. Pomaga mi jak zaczynam się kiwać albo się pokręcę czy coś i zapominałam. Ale po wspomnianym syntetyku (nie wiem ile wypaliliśmy ale sądząc po tym że zaczęłam widzieć jakieś sześciokąty, animacje na szafie i terakotową armię w panelach to ostro weszło) to było nieprzyjemne uczucie + czucie bicia serca w całym ciele + gorąco promieniujące od serca + totalna sieka w głowie, musiałam się wywietrzyć (to była noc więc chłodno za oknem) i i to i dotyk bliskiej osoby pomogły tak sobie. Od tamtego czasu boję się czegokolwiek do palenia i tachykardii w ogóle. Podziwiam tych klepiących ostre stymulanty że dają z tym radę :-p

Wiem, że to normalka i że sportowcy nieraz przekraczają tętno 200, że ludzie gorsze rzeczy palili i nic im nie jest, ale, no... taką mam fobię. Głupio mi z tym bo z moich dwóch ćpuńskich znajomych jedna to osoba, która sobie chodzi po rejwach i ostatnio festiwalach pokroju mayaka, opowiada jak było fajnie i co brała, a ja mam problem z tym że serce za szybko bije :wall:

Teraz rozważamy DOC HCl od drapieżnika (dawkowanie i robienie roztworów w spirycie ogarniamy, nie przyklepię wszystkiego naraz ;) ). To znaczy mamy dużo perspektyw na psajko i testy laboratoryjne za sobą - stuffu na rowerowe wycieczki nie brakuje, ale szukamy czegoś nowego. Wiem, że DOx to pochodne fety, więc stymulacja będzie, ogarnęłam działanie na psychonaut wiki etc. Pytanie - czy przy moim podejściu do tachykardii w ogóle jest sens tego próbować? Nie chcę przez kilkanaście godzin srać ze strachu pod siebie.

Już nie biorę żadnych leków (skończyłam leczenie w kwietniu chyba) poza desloratadyną, więc o interkacje nie ma się co martwić. Wad serca też nie mam, ciśnienie niższe niż norma, tętno rano za wysokie, potem okej (popieprzyło mi się po zimowej kuracji chlorprotiksenem).
  • 2278 / 277 / 3
"Pochodne fety" to powiedzenie na wyrost. Lepiej się trzymać sformułowania "pochodne fenetylaminy" lub "psychodeliczne pochodne fenetylaminy". Nie wszystkie stymulują. Niekoniecznie jest to powiedziane. MDMA na przykład nie stymuluje w klasycznym tego słowa znaczeniu.

Jak masz problemy z reakcją na tachykardię, to nie pal kannabinoidów, bo na pewno nie będzie lepiej. Unikałbym też psychodelików, bo możesz przez to zafundować sobie bad tripa.

Duży puls chętnie idzie w parze z niskim ciśnieniem. Gorzej, jeżeli idzie z wysokim. Ale też tego nie lubię, bo to bardzo niekomfortowe. Jeżeli umiesz sobie darować, to unikaj tych substancji. Ryzykujesz bardzo dużym dyskomfortem. Nie będę polecał leków nasercowych, bo gdzie w jednym przypadku taki i taki jest zalecany, to w drugim może zabić. Tutaj trzeba wiedzieć, jak działa (przede wszystkim) układ adrenergiczny, który jest kluczowy dla regulowania pracy serca i układu krwionośnego, a przecież każdy neuroprzekaźnik na swój sposób działa na ciśnienie/pracę serca. A leki przecież to obracanie się wśród neuroprzekaźników i odpowiednich układów. Dlatego na wszystkich prawie ulotkach masz coś wspomniane o możliwych działaniach niepożądanych ze strony sercowo-naczyniowej. Jest też cała masa ukrytych schorzeń. Wiem, trochę straszę, ale ważne, żeby tego nie bagatelizować. Dla pocieszenia dodam, że większość "zawałów" i "umieram" to po prostu psychika.
Fenetylamina@tutanota.com
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
  • 39 / 4 / 0
Dziękuję bardzo za odpowiedź :)

Co do kanna to myślę, że to może być kwestia pierwszych doświadczeń. Pierwszy raz to w woodstockowym pociągu, słabo weszło i tak nijako. Drugi raz to było pod lasem, jeszcze jak się szybko ciemno robiło, a znajoma z większego miasta, to i trafiła na mocniejszy stuff. Tachykardia, moja znajoma (ta od rejwów) z nieleczonym wtedy borderlajnem i dystymią mówiąca mi że mnie sobie wróci beze mnie i mnie zostawi tu jak ciemno się robiło, ignorująca co mówię, śmiejąca się że się kiwam bo jakoś mnie to uspokajało - no generalnie bad trip (wiem, że zachowała się kurewsko, ale to jedna z dwóch osób, która wspierała jak zaczęłam mieć problemy i vice versa - kiedyś jej ktoś tak zrobi, to zmieni zdanie :-p ). Trudno się po tym spodziewać czegoś dobrego.
Unikałbym też psychodelików, bo możesz przez to zafundować sobie bad tripa.
Tego się nie boję akurat, ale dzięki. Pierwsze doświadczenia z psajko milsze, niż z kanna - któreś nBOME bez świadomości co to było, a i kolejne przyjemne, już z odpowiednią osobą - obeznaną w dragach, reakcjach, kochającą i generalnie idealny tripsitter :)
Nie będę polecał leków nasercowych, bo gdzie w jednym przypadku taki i taki jest zalecany, to w drugim może zabić.
Byłam u kardiologa w ostatnie wakacje - nie mam wskazań i leków brać nie będę. Rodzice mają nadciśnienie (o różnym stopniu, matka być może nie pierwotne, za to ojciec nie dba o dietę czy wagę, co nie pomaga - nie temat na to miejsce) i szczerze mówiąc chcę się trzymać od leków z dala i cieszyć swoimi parametrami tak długo, jak mogę.
  • 714 / 45 / 0
W niektórych przypadkach napierdalające serce to tylko odczucie z powodu nerwicy. Kup sobie benzo, np. etizolam i trzymaj w domu. Nie musisz nawet tego brać, ale świadomość że w razie czego zaciągniesz awaryjny, może cię uspokoić.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Exception when calling VideoApi->videos_get: (500) Reason: Internal Server Error HTTP response headers: HTTPHeaderDict({'Access-Control-Allow-Credentials': 'true', 'Access-Control-Allow-Origin': '*', 'Access-Control-Expose-Headers': 'Retry-After', 'Alt-Svc': 'h3=":443"; ma=2592000', 'Content-Length': '291', 'Content-Type': 'application/problem+json; charset=utf-8', 'Date': 'Thu, 26 Jun 2025 21:26:09 GMT', 'Etag': 'W/"123-TljUAQ8boCPNg67GD97qdEr8r9I"', 'Server': 'nginx', 'Tk': 'N', 'X-Frame-Options': 'DENY', 'X-Powered-By': 'PeerTube', 'X-Ratelimit-Limit': '50', 'X-Ratelimit-Remaining': '49', 'X-Ratelimit-Reset': '1750973120'}) HTTP response body: {"type":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#section/Errors/SequelizeConnectionAcquireTimeoutError","detail":"Operation timeout","status":500,"docs":"https://docs.joinpeertube.org/api-rest-reference.html#operation/getVideos","code":"SequelizeConnectionAcquireTimeoutError"}
Newsy
Marynarka wojenna Salwadoru skonfiskowała ponad 6 ton kokainy

Prezydent Salwadoru, Nayib Bukele, ogłosił w piątek przejęcie 6,3 tony kokainy i aresztowanie 17 podejrzanych handlarzy narkotyków podczas czterech „bezprecedensowych” operacji marynarki wojennej kraju na Oceanie Spokojnym.

policjanci zabezpieczyli ponad 100 kg kokainy ukrytej w naczepie ciężarówki

Policjanci z Wałcza przejęli ponad 100 kilogramów narkotyków. Nielegalny towar przemycany był w ładunku, w którym były części samochodowe. W związku ze sprawą zatrzymane zostały dwie osoby. Są już po zarzutach i może grozić im nawet 20 lat pozbawienia wolności.

Cudowne "koktajle" i narkotyki. Nieznane oblicze złotej ery Hollywood

Narkotyki, używki i magiczne koktajle, które miały utrzymać największe gwiazdy ekranu w dobrej kondycji, zdolne pracować na planie przez trzy doby bez przerwy, były w Hollywood na porządku dziennym...