Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 3 / 1 / 0
Witam. Choruję na depresję i biorę aktualnie Seronil. Cierpie od dość dłuższego czasu na bezsenność. Nie działają na mnie leki takie jak: z grupy benzodiazepin typu clonazepam, estazolam; olanzapina, mirtazapina, zolpidem. Tisercin wiem, że kiedyś mnie łamał ale to dopiero rano jak wziąłem ją o 22... Nigdy niczego w życiu nie nadużywałem oprócz marihuany! Czego to może być skutkiem i co by mogło mnie uśpić?
  • 226 / 35 / 0
Trazodonu jeszcze nie wymieniles. Higiena snu jest dobra?
  • 2 / / 0
Kwetiapina daje gwarancje, że klopoty ze snem znikną.
  • 325 / 2 / 0
11 lutego 2017hiltonrogal pisze:
Witam. Choruję na depresję i biorę aktualnie Seronil. Cierpie od dość dłuższego czasu na bezsenność. Nie działają na mnie leki takie jak: z grupy benzodiazepin typu clonazepam, estazolam; olanzapina, mirtazapina, zolpidem. Tisercin wiem, że kiedyś mnie łamał ale to dopiero rano jak wziąłem ją o 22... Nigdy niczego w życiu nie nadużywałem oprócz marihuany! Czego to może być skutkiem i co by mogło mnie uśpić?

A może by tak do jakiejś poradni leczenia bezsenności? Skoro tak mocne leki nie działają. A jak nie to tak jak wyżej - kwetiapina.
  • 3 / 1 / 0
Nie wiem czy bym chciał brać jakiekolwiek neuroleptyki żeby zasnąć... One mi są nie potrzebne. Leki silne, które uzależniają nie mogą mnie uzależnić, bo nie działają... Wizyta następna pod koniec marca, zobaczymy co psychiatra powie na to :O
  • 6 / / 0
Ja przy seronilu dostałam kwetiapinę. Polecam :)
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni

Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.

Marihuana medyczna w wywiadzie stomatologicznym. Pytanie, którego nie warto pomijać

Jeszcze kilka lat temu marihuana medyczna kojarzyła się przede wszystkim z leczeniem przewlekłego bólu lub łagodzeniem dolegliwości u pacjentów onkologicznych. Dziś coraz częściej mówi się o jej stosowaniu także w depresji, zaburzeniach lękowych czy zespole stresu pourazowego. Nie oznacza to jednak, że skuteczność takiego postępowania została potwierdzona. Wyniki najnowszej metaanalizy wskazują, że dowody naukowe są w tym zakresie ograniczone, a w przypadku depresji brakuje dowodów z randomizowanych badań klinicznych.

Marihuana pod kontrolą czy na sprzedaż? Badanie pokazuje różnicę

Debata o marihuanie zwykle sprowadza się do prostego pytania: legalizować czy nie? Analiza opublikowana w The Lancet Psychiatry wskazuje jednak, że ważniejsza jest odpowiedź na pytanie, jak wprowadzona jest legalizacja.