Proszę was o pomoc, ponieważ nie za bardzo wiem co mam robić i co może mi grozić. Mianowicie rok temu zakończyłem pracę społeczne za wyrok : prace społeczne ( 200 godzin) za uprawę konopi, niecałe pół roku temu zostałem złapany ze znikomą ilością marihuany - 0,08g i tu moja wielka prośba do was; co może mi grozić i co powinienem uczynić, czy jest szansa na warunkowe umorzenie sprawy itd. Z góry wielkie dzięki za odpowiedzi i pomoc.
Mniej niz 0,1? I MASZ ZA TO SPRAWĘ?
To ile dostaniesz jak nie pójdzie po Twojej myśli to takie wróżenie. W najlepszym wypadku grzywna, zawiasy, w najgorszym kraty. Na to wpływ ma wiele czynników - z pewnością poprzednia karalność (bodajże 3 lata musiałyby minąć), to jaki byłeś przed i po, jak i czy się uczysz, praca i szereg innych.
U mnie zdarzały się podobne przypały ale o większe ilości wielokrotnie, głównie u ludzi nie mających nic do stracenia (więc w o wiele gorszej sytuacji niż Ty) i żaden za kratami nie siedzi, zawiasy max.
Ogólnie, to mówisz że na użytek własny, nie zamierzałeś się z nikim dzielić. To, że się uczysz na politechnice też jest dla Ciebie plusem.
W ogóle, zabawna sytuacja. taka ilość to się może każdej losowej osobie do spodni na dupie przykleić jak usiądzie na jakiejś ławce gdzie sebixy osiedlowe sobie lufę palili. :-D
Co za kraj
Listen man, we are the night
Raise them now, bongs and knives
Biore:
A swoją drogą, to autor tematu musi być chyba jakimś przypałowcem. 19 lat, a już dwie wtopy. Ja obracam się z MJ od 14 lat, czyli połowę życia, a nie miałem nigdy żadnego przypału, a zdarzało się mieć przy sobie ilości, które opłaciłyby pensje tym nieudacznikom. Raz byłem wezwany tylko jako świadek, tak jak ponad 100 bliższych lub dalszych znajomych.
Tylko tak.
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Straż Graniczna zatrzymała ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne
Funkcjonariusze Podlaskiego Oddziału Straży Granicznej zatrzymali kolejnych ośmiu przemytników wykorzystujących balony meteorologiczne do przemytu papierosów z Białorusi do Polski - poinformował w piątek (13.02) szef MSWiA Marcin Kierwiński. Dodał, że w tym roku w podobnych sprawach zatrzymano łącznie 16 osób.
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?
W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.
Marihuana warta ponad milion upchana w Dacii. Szybka akcja CBŚP pod Warszawą
Niepozorna czerwona Dacia, a w niej ponad 20 kg marihuany upchanej w trzy kartonowe pudła! Przesyłki warte ponad milion złotych nadane zostały kurierem z Królestwa Hiszpanii. Przez Polskę przewoził je 51-letni Polak. Został zatrzymany w szybkiej akcji CBŚP w podwarszawskich Jankach.