Zauważyłem że ostatnio ciężko u mnie z funkcjami poznawczymi, trochę mnie blokuje coś kiedy spotyka mnie niecodzienna sytuacja, odrazu się stresuje i to mnie blokuje bo nie wiem czemu mózg przestaje mnie się słuchać w takich sytuacjach, również szukam czegoś co pomoże mi utrzymać lepszą koncentracje w pracy oraz poprawi ogólną chęć do działania.
z mojego doświadczenia w takim typu środków brałem raz : extasy - mega błyskotliwy się stałem, bardzo mnie ciągnęło do ludzi, rozmawiałem z każdym o wszystkim, czułem że to ja kreuję teraźniejszość, na prawdę fajne uczucie kiedy wiesz że wszystko co robisz świadomie zależy od ciebie, jak dużo możliwości masz w momencie kiedy masz ciągle tą świadomość, brałem tylko raz.
alkohol : na drugi dzień po alkoholu mój lęk przed powiedzenia czegoś, czy jak mnie spotyka jakaś sytuacja niecodzienna to totalnie podchodzę do niej bez stresu, także jestem bardziej błyskotliwy.
Dziękuję za odpowiedzi.
onawrona pisze:Witam,
Zauważyłem że ostatnio ciężko u mnie z funkcjami poznawczymi, trochę mnie blokuje coś kiedy spotyka mnie niecodzienna sytuacja, odrazu się stresuje i to mnie blokuje bo nie wiem czemu mózg przestaje mnie się słuchać w takich sytuacjach, również szukam czegoś co pomoże mi utrzymać lepszą koncentracje w pracy oraz poprawi ogólną chęć do działania.
z mojego doświadczenia w takim typu środków brałem raz : extasy - mega błyskotliwy się stałem, bardzo mnie ciągnęło do ludzi, rozmawiałem z każdym o wszystkim, czułem że to ja kreuję teraźniejszość, na prawdę fajne uczucie kiedy wiesz że wszystko co robisz świadomie zależy od ciebie, jak dużo możliwości masz w momencie kiedy masz ciągle tą świadomość, brałem tylko raz.
alkohol : na drugi dzień po alkoholu mój lęk przed powiedzenia czegoś, czy jak mnie spotyka jakaś sytuacja niecodzienna to totalnie podchodzę do niej bez stresu, także jestem bardziej błyskotliwy.
Dziękuję za odpowiedzi.
Jeżeli chcesz tylko polegać na wspomagaczach to poczytaj tez o GBL
Sa to tylko luźne sugestie - główną radą jest PRZEJRZYJ FORUM bo już o tym było, jeżeli zaś nie jesteś w stanie tego znaleźć to chyba nic ci już nie pomoże
Badanie: Brak dowodów na resztkowe efekty marihuany w prowadzeniu pojazdów
Logika Valium, a nie LSD: narkotyki, artyści, mieszczaństwo i codzienność do znieczulenia [WYWIAD]
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
USA: Co czwarty kierowca, który zginął w wypadku, był pod wpływem marihuany
Nowe badanie przeprowadzone w stanie Ohio pokazuje, że ponad 40 proc. kierowców, którzy zginęli w wypadkach drogowych, miało we krwi THC – substancję psychoaktywną zawartą w marihuanie. Średnie stężenie było wielokrotnie wyższe niż poziom uznawany za bezpieczny.
Badania nad grzybami zaskoczyły naukowców. Odkrycie może pomóc wielu ludziom
Amerykańscy naukowcy przeprowadzili badania na temat działania psylocybiny, zawartej w niektórych gatunkach grzybów psychoaktywnych. Wnioski opublikowane zostały w "Nature Neuroscience". Jak się okazuje, związek ten może zmniejszać przewlekły ból i związane z nim ryzyko rozwoju depresji. Eksperymenty przeprowadzono na modelach zwierzęcych.
Mikrobiom jelitowy wpływa na pociąg do alkoholu
Mikroorganizmy tworzące mikrobiom jelitowy mogą wpływać na spożycie alkoholu, manipulując układem nagrody w mózgu - informuje czasopismo „mBio”.