Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 123 / 7 / 0
Siema. Sprawa wyglada tak, ze kilka miesiecy temu jebli mnie z 0,4 mj. Nie bylo jeszcze rozprawy w sadzie, nie znam tez terminu. No i kurwa nieszczesliwym trafem kolejny raz nadzialem sie tym razem z 0,2. Co mi grozi? Zawiasy? Ale bez odsiadki chyba sie obejdzie? Dodam, ze za 1 wpadke mam papuge (nie z urzedu) i sprawy chyba będą połączone w jedną.
P.s
Nikogo nie sypnąłem za drugim razem nie skladalem zeznan.
  • 1141 / 115 / 0
Nie byłeś wcześniej karany więc myślę, że zawiasy max. Dobrze, że jest papuga. Papuga powinien Ci powiedzieć co i jak, a nie ludzie z forum :) (Tak czy inaczej uwazaj, bo prawnicy lubią postraszyć i z byle gówna zrobić mega poważną sprawę, żeby ciągnąć od swojego klienta hajs).
Uwaga! Użytkownik Static nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 123 / 7 / 0
pytam bo moze ktos mial taka sytuacje, z papuga bede jutro gadal. Mam nadzieje ze sad wezmie pod uwage to że uczeszczam jeszcze do szkoly.
  • 19 / / 0
Jak Cię złapali?
  • 3424 / 708 / 9
Ja pierdole. Posiadanie recydywa. Jak to brzmi. Wieczna recydywa. Jak to mówi Zbigniew Stonoga, w tym antyludzkim państwie trzeba jebać te sądowe kurwy. Żeby tak traktować ludzi uzależnionych od leczniczej marihuanen.
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 123 / 7 / 0
egoforestsun pisze:
Jak Cię złapali?
Kia mi zajechala droge, nie bylo jak wyjebac/uciec
  • 1141 / 115 / 0
Ja pierdole xdd

Nie bój nic mordo, nic się nie stanie, nic im nie mówiłeś więc git się zachowałeś.
Im chodzi o Twój hajs. Zobaczysz jak Ci koszta sądowe podliczą ;) Zacznij już zbierać :D
Uwaga! Użytkownik Static nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 493 / 105 / 0
Musisz uważać na swoje zeznania. Nie spanikuj i raczej nie broń się tym, że "uzależniony" jesteś, czy, że palisz już ileś lat i Ci nie przeszkadza w zyciu, bo mogą Cię na leczenie wysłać (przymusowe). Tak, nawet za trawę mogą Cię chcieć w zamkniętym ośrodku umieścić. Z doświadczenia polecam już teraz, samemu udać się na jakąś "terapię", żeby się z dobrej strony pokazać. I uczęszczaj tam nienagannie, wtedy trudniej im będzie do zamkniętego ośrodka Cię zmusić ! PZDR !!! aaaa!!! spróbuj z niską szkodliwością społeczną - to dobra droga obrony. Czyn karalny, który cechuje się niską szkodliwością może nie być - w zależności od uznania sadu- karany w przewidziany w ustawie sposób. Z papugą gadaj. Powodzenia !
Po zażyciu nie kontaktuj się ani z farmaceutą, ani z lekarzem, sam(a) wiesz, że Ci sz(kodzi)...
  • 1141 / 115 / 0
Każdy prawnik pójdzie tą drogą co VIRR zaproponował :)
To jedyne i oczywiste rozwiązanie tej sytuacji. Prawdopodobnie będzie próba wystosowania wniosku o umorzenie postępowania.
Jeśli zostanie odrzucony to grzywna, przepadek mienia, koszta sądowe.
$$$ do urzędu skarbowego i to wszystko. :) Ja tak to widzę.

Pomysł z leczeniem bardzo dobry (jakaś dochodzeniówka lub na nfz psycholog - terapeuta ds. uzależnień, bo prywanie 100zł za godzinną wizytę, nie polecam ;p )
  • 438 / 18 / 0
grzywna to chuj w sumie bo i tak jesteś karany
a przy grzywnie jest jakaś lipa - haczyk czy coś
bo się wyrok grzywny np. dłużej zaciera niż zawiasy czy coś w ten deseń
kiedyś mi prawnik tłumaczył że lepiej zawiasy mieć
Uwaga! Użytkownik samedobretopy jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Czy mija epoka narkotykowego rocka?

Czy lekarstwem na samotność, niepewność lub lęk mogą być psychodeliki?

Newsy
Były adwokat wśród podejrzanych o handel tabletkami do produkcji metamfetaminy

Wśród 36 podejrzanych o handel tabletkami z których można wyprodukować metamfetaminę są prawnicy i farmaceuci. Zarzuty kierowania grupą przestępczą ma były ostrowski adwokat Michał D. Śledztwo w tej sprawie trwa ponad 4 lata i nie zakończyło się jeszcze, bo - jak tłumaczą śledczy - jest skomplikowane.

Powstanie pierwszy w UK punkt bezpiecznego zażywania narkotyków

W ciągu najbliższego miesiąca w szkockim Glasgow zostanie otwarta pierwsza w UK oficjalna placówka umożliwiająca zażywanie nielegalnych narkotyków. Eksperci i działacze mają nadzieję, że przyniesie to znaczące zmiany w polityce narkotykowej - poinformował 'The Guardian'.

Młodzi Kanadyjczycy na marihuanie

Według najnowszego raportu Health Canada, wskaźnik używania marihuany wśród młodych dorosłych Kanadyjczyków w 2024 r. pozostaje wysoki, przy czym prawie połowa osób w wieku 16–24 lat używała tego narkotyku w ciągu ostatniego roku.