Wczesniej tylko lurkowalem na forum, teraz postanowilem sie zarejestrowac zeby utworzyc ten temat. Poszukuje dobrego psychiatre / psychologa w warszawie . Najlepiej jesli dobrze radzi sobie z nerwica natrectw. Widzialem podobne wątki na innych forach typu "wizaz" "polki" itp. i z moich podejrzen wynika, ze 3/4 sugerowanych tam lekarzy to spam kilnik, w ktorych ci lekarze przyjmuja.
Dzieki
Poszukaj jakiejś fajnej dupy to terapia będzie przyjemniejsza.
Zorientuj się natomiast co do dobrego psychologa w nurcie behawioralno-poznawczym, bo to od niego (i oczywiście twojej pracy) w większej mierze będzie zależała pomyślność terapii.
Polecam Ci zajrzeć, poczytać o niej. Wieloletnie doświadczenie i tym sam sie kierowałem.
Tam psychiatrze zależy na wyleczeniu i stosowane są nieszablonowe metody. Nie ma tam utartych schematów leczenia wg podręczników.
Lekarz jest otwarty na propozycje pacjenta. No i przede wszystkim można być szczerym. Nie trzeba się kryć np. z piciem piwa do SRRI, czy zażywaniem jakiś rc czasem.
Gdy parę lat temu mówiłem lekarzowi, że biorę amf będąc na paroksetynie, otrzymałem szczegółowe wyjaśnienia jaki to wywołuje efekt na układ nerwowy i dlaczego ssri przy stymulantach są jak placebo i tylko obciążają wątrobę. Gdy wziąłem od kogoś kwetiapinę na derealizację i pomogła mi - dostałem receptę oraz dokładne rady o dawkowaniu itp.
Generalnie mają tam podejście: nie ma magicznej pigułki, droga do wyzdrowienia wymaga pracy nad sobą a leki tylko trochę pomogą. A jeśli masz pomysł, który brzmi sensownie i czujesz, że jakiś lek może być skuteczny to czemu nie spróbować.
Karny jeżyk: SŁABO OGARNIAM ANATOMIĘ!
Od daru bogów do codziennej ucieczki. Co antropologia mówi o naszym związku z alkoholem
Alkohol i konopie wpływają na kierowców w odmienny sposób
Naproksen i LSD w bałtyckich krabach. Jak leki trafiają do morza?
Rozebrali LSD na części. Zostało działanie bez wizji
Zespół z Uniwersytetu Kalifornijskiego w Davis podszedł do LSD tak, jak inżynier podchodzi do urządzenia, którego nie rozumie: rozłożył je na części i sprawdził, bez których nadal działa. Praca ukazała się we wrześniu 2026 roku w „Proceedings of the National Academy of Sciences”, a jej autorem korespondencyjnym jest David E. Olson, dyrektor Institute for Psychedelics and Neurotherapeutics.
Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces
Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.
Narkotyki z dostawą. „Kryształy" i skręty w przesyłce tak jak legalny towar
Zamówienie przez internet, odbiór w automacie paczkowym lub u kuriera – przestępcy przestawiają się na nowy kanał dystrybucji narkotyków – wykorzystują przesyłki pocztowe. Już ponad 86 ton narkotyków – jak pisała „Rz” – trzykrotnie więcej niż w całym ubiegłym roku, skonfiskowało od początku 2026 r. policyjne CBŚP. To „wierzchołek góry lodowej”, bo na rynek może trafiać nawet kilkakrotnie więcej. Dilerzy kamuflują drogę do odbiorcy – narkotyki docierają w przesyłkach, tak jak tysiące legalnych towarów