Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
  • 192 / 20 / 0
Witam serdecznie, z tego, co zauważyłem, na rodzimym rynku nie mamy ŻADNYCH zarejestrowanych preparatów opartych na solach złota. Chodzi mi o ich zastosowanie jako leku modyfikującego przebieg leczenia w przypadku RZS. Zauważyłem, że obecnie stosuje się u Nas jedynie MTX - Metotreksat. Ma ktoś z Was, kochani, jakieś doświadczenia z leczenia RZS właśnie solami złota? Głównie interesuje mnie głównie porównanie skuteczności soli złota vs. MTX. Mogą być relacje np. z leczenia Waszych bliskich, oczywiście najlepiej Was samych, jednak każda informacja będzie dla mnie "na wagę złota" :)
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.

CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych

36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.

CBŚP zlikwidowało kolejne laboratorium narkotyków. Zabezpieczono narkotyki o wartości ponad 28 mln

Funkcjonariusze CBŚP, przy wsparciu policjantów z KPP w Śremie, zlikwidowali na terenie powiatu śremskiego nielegalne laboratorium klofedronu. Zatrzymano dwóch podejrzanych i zabezpieczono znaczne ilości niebezpiecznych substancji.