Produkty medyczno-farmaceutyczne opatrzone nazwami generycznymi.
  • 192 / 20 / 0
Witam serdecznie, z tego, co zauważyłem, na rodzimym rynku nie mamy ŻADNYCH zarejestrowanych preparatów opartych na solach złota. Chodzi mi o ich zastosowanie jako leku modyfikującego przebieg leczenia w przypadku RZS. Zauważyłem, że obecnie stosuje się u Nas jedynie MTX - Metotreksat. Ma ktoś z Was, kochani, jakieś doświadczenia z leczenia RZS właśnie solami złota? Głównie interesuje mnie głównie porównanie skuteczności soli złota vs. MTX. Mogą być relacje np. z leczenia Waszych bliskich, oczywiście najlepiej Was samych, jednak każda informacja będzie dla mnie "na wagę złota" :)
Artykuły
Newsy
Kurier Uber Eats myślał, że wiezie burrito. W środku była marihuana

Wyobraź sobie, że realizujesz zwykłe zamówienie jako kurier. Odbierasz paczkę z jedzeniem i ruszasz w drogę. Nagle czujesz dziwny, bardzo intensywny zapach marihuany. Dokładnie to spotkało kuriera Uber Eats w New Jersey, który zamiast meksykańskiego przysmaku, nieświadomie transportował zioło.

W miesiąc zarabiają milion złotych. Gangi porzucają narkotyki dla papierosów

Gangi znowu wchodzą w papierosy, znowu jest to żyła złota, a ryzyko dużo mniejsze niż przy handlu narkotykami - donosi we wtorek "Gazeta Wyborcza". W miesiąc bez żadnego problemu zarabiają milion złotych.

Narkopandemia w Niemczech. Umiera coraz więcej młodych ludzi

Liczba zgonów spowodowanych zażywaniem narkotyków utrzymuje się w Niemczech na wysokim poziomie. W ubiegłym roku 2137 osób zmarło z powodu konsumpcji narkotyków. To o 90 niż rok wcześniej – przekazał Hendrik Streeck, pełnomocnik niemieckiego rządu ds. uzależnień i narkotyków.