Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Siemanko. Mam problemo i potrzbuje Waszej porady, co robićw takiej sytuacji. Ta substancja była wysłana, jeszcze za czasów gdy była legalna, a teraz nie jest, no i chuj bombki strzelił :wall:
Spoiler:
Pozdro.
  • 769 / 19 / 0
Wydaje mi się, że jak zakupiłeś substancje w czasie, gdy była ona jeszcze legalna, to obowiązywać cię będą przepisy z czasu popełnienia czynu. Prawo nie działa wstecz.
Uwaga! Użytkownik t0p3k jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 167 / 15 / 0
Dostałem takie samo. Na razie żadnego wezwania nie ma i wydaje mi się, że nie będzie.
  • 416 / 18 / 0
@Sandman, chyba jednak coś będzie, no bo po co by rozsyłali takie pismo? Może wjazd na chatę w celu przeszukania, czy nie ma tego więcej narkotyku w mieszkaniu? Oni teraz to jako zwykłe narko tak jak hera traktują :nuts: Dziwne, że tak mały odzew, czyżby wszyscy się osrali? jakby coś to piszcie na PW, będziemy myśleć co robić w tej sprawie ;-)
W ogóle jakie zarzuty nam grożą na podstawie "art. 55 ust. 1 ustawy z dnia 29.07.2015", postępowanie karne, a nie jak dotychczas administracyjne, więc grubsza sprawa :scared:
Bo człowiek widzi to, co wie.
Mies van der Rohe
  • 219 / 21 / 0
Pół pisze:
.
/naprawiłem cytat, jak go zostawiacie całkowicie pustego to nie działa, wrzucajcie do niego chociaż kropkę tak jak ja to zrobiłem teraz/JS-C

Zwykłe wyjaśnienia załatwią sprawę, ale profilaktycznie wysprzątaj mieszkanko. Jeśli zamawiałeś to przed wejściem w życie nowelizacji to tbw.
لَا إِلٰهَ إِلَّا الله مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللهه
  • 416 / 18 / 0
Konkin co to TBW? sorry, nie znam slangu monthego. Pewnie, że przed wejściem ustawy, ja nawet tego oficjalnie nie zamawiałem samo przyszło. Ups, miało przyjść, ale nie doszło, bo vendor nie umie spakować przesyłki :nuts:
Co do wyjaśnień; to mam sam pójść na mendownie i się tłumaczyć, czy sami zawitają? Co widzisz w twojej magicznej kuli?
Pozdro.
Bo człowiek widzi to, co wie.
Mies van der Rohe
  • 219 / 21 / 0
Tak Bardzo Wyjebane = TBW. Za jakiś czas dostaniesz zaproszenie na zamek komendanta i powiesz, że niczego nie zamawiałeś, nie masz kontaktu z narkotykami i to w ogóle jakaś pomyłka. Najważniejsze to nie dać się teraz wjebać z jakąś błahostką, na przykład odwiedzą cie funkcjonariusze a tu jeb, waga i woreczek strunowy na stole. To czy wyłapiesz jakieś konsekwencje zależy już tylko od twojej ostrożności. Summa summarum, nie daj się złapać z jakimś kurwa gietem, albo opaloną lufką, do momentu umorzenia sprawy.

edit: jeśli masz trochę hajsu to oczywiście polecam zaczerpnąć fachowej porady adwokata(albo chociaż skorzystać z jakiejś darmowej porady prawnej), nie daj się wkręcić w radce, chuja się znają, próbują tylko wyciągnąć kasę od frajerów nie ogarniających różnicy. Z fartem mordo.
  • 22 / / 0
Widzę że hurtowo wysyłają te pisma Do mnie też, a ja już myślałem ze 8 miesięcy to sprawa przyschła a paczką się zgubiła. Ech szkoda że w tych kwitkach nie ma napisanego kiedy list został zatrzymany ja prze wejściem nowelizacji to było by lżej z nerwami a tak to czekamy na rozwój sytuacji. Dawajcie znać jak się będzie to u was toczyć dalej. W tamtym roku jak sie pytałem "prawnika " to zainkasował kase i stwierdził że jak zamawiałem w starych przepisach to powinno być bez przypału ale jak pytałem czy się tłumaczyć czy udawać że ja nic nie wiem, nie zamawiałem to sugerował żeby wszystko mówić... może gdybym miał dokument z datą kiedy zamawiałem to a tak bym zrobił. A jak nic nie mam to chuj wie kogo słuchac.
Nowhere Fast
  • 219 / 21 / 0
Ziomeczki, napiszcie jak tam z waszymi sprawami, jak się coś wydarzy.
  • 456 / 22 / 0
Myślę, że te sprawy powinny zwyczajnie zamknąć się po żłożeniu wyjaśnień. Skoro substancja była zamówiona wtedy kiedy była legalna to nie powinno być z tym problemu. Każda ze znanych mi spraw wyglądająca podobnie po normalnej rozmowie została uznana za zakończoną . Poza tym tak mała waga substancji to nawet nie cały gram z tego co widzę to też inna sprawa jakby to było np 50 g albo wiecej wtedy mogłyby już padać pytania po co komuś tak duża ilość substancji . Tak czy inaczej trzymam kciuki za pozytywne zakończenie.
"One, Two....Rabbit's Coming for You...
Three, Four....Better Lock Your Door...
Five, Six....Grab Your Narcotics...
Seven, Eight....Better Stay Up Late...
Nine, Ten.....Never...Sleep Again..."
ODPOWIEDZ
Newsy
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?

Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.

Elitarna funkcjonariuszka wpadła po klubowej nocy. Ale to wyrok zaskoczył najbardziej

Dorota K., szerzej znana jako "Doris", była sierżantem w jednym z najbardziej tajnych wydziałów Komendy Stołecznej Policji. Dziś nie łapie już przestępców, teraz bije się w klatkach freak fightowych. Ale to nie sportowy zwrot w jej karierze wywołuje dziś największe emocje, tylko jej sądowa historia. Za posiadanie narkotyków spotkała ją tylko grzywna.

Złagodzony wyrok za przemyt narkotyków. „To od pana zależy, czy skorzysta z tej szansy”

Półtora roku więzienia za przemyt trzech kilogramów narkotyków z Holandii do Polski. W kwietniu tego roku w mieszkaniu Tomasza M. z Lęborka znaleziono duże ilości różnego rodzaju środków odurzających. Sąd Okręgowy w Słupsku zdecydował się na złagodzenie kary dla 37-latka.