Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
Zablokowany
  • 135 / 6 / 0
Witam

Mam problem.Bez mojej zgody Zostało zrobione zdjęcie na którym widnieje moja osoba jak spożywa substancji z opak. Dowiedziałem się przypadkiem że zapolowano na mnie ponieważ ma posłużyć to jako szantaż. Moje pytanie brzmi jakie będą konsekwencję ujawnienia takiej foty. Dodam że wiem jaki to był RC i że jestem osobą uzależnioną ud mam op od tego RC papierek dowód zakupu gdzieś zgubiłem.Ze zdjęcia może wynikać wszystko a mam potwierdzenie.Co hipotetycznie szykować prawnikowi.
  • 448 / 14 / 0
Mówimy o rc czy o jakimś opakowaniu z dopalacza, gdzie masz duży napis "mocarz"? lub inny ciekawy? Nawet jeśli opakowanie jest podpisane ogromnymi literami, to przecież mogłeś sobie robić jaja dla potrzeb zdjęcia, a w środku jest cukier czy zbrylona sól, ewentualnie majeranek. Takie zdjęcie to żaden dowód i nawet średni prawnik Ci to powie. Inna opcja - byłeś pijany, ktoś Ci podał jakiś papierek, dla jaj cyknęli fotkę. Zbieraj informacje i w razie czego prędzej Ty możesz podać ich, za szantaż i próbę wymuszenia oraz próbę oszustwa (jako, że zdjęcie nie przedstawia jakiejś autentycznej scenki). Nie jesteś handlarzem kilogramami sildenafilu, który odpowiada za wprowadzanie leków do obrotu krajowego, no bez przesady.
  • 3188 / 373 / 0
Jakie konsekwencje, jakiemu prawnikowi???
Stary ogarnij się i zacznij myśleć. Zdjęcie nic nie znaczy, ewentualnym szantażystom możesz powiedzić, żeby je sobie w dupę wsadzili.
  • 1329 / 58 / 0
Konsekwencje będą zależały od tego komu chcą ujawnić to zdjęcie. Jak pracodawcy czy rodzinie, to pewnie stracisz trochę w ich oczach. A prawnika sobie możesz darować, nie zostałeś zatrzymany na posiadaniu niczego nielegalnego.
A oto bazy na dalekiej orbicie ZIEMI i poza orbitą KSIĘŻYCA oraz na samym KSIĘŻYCU, które zbuduję sobie w przyszłości. LUDZKOŚĆ będzie słuchała wtedy MNIE
  • 135 / 6 / 0
Zdjęcie przedstawia mnie jem resztki sub i najzywkleszejgo opak fol standartowa sytuacja przy stole.Sytuacja wygląda tak że grubo polecialem słabo kojarzę sytuację. Ale lubie nocne maratony i kilku dobowe przy takich warunk wiadomo ogranizm zmęczony płata różne figle coś mi tam migało za oknem :) coś słyszałem że podglądają ale kto to bierze na serio lecąc ? ile w tym prawdy a bycia zabawie nikt nie wie legal jestem pewny i wspólokatorzy sobie show zrobili podglądanie mnie. Niestety oficjalnie mają mnie w dupie że niby nic takiego nie bylo A dowiedziałem się przypadkiem jak podsłyszałem rozmowe już na trzeźwo że zaszantazuje mnie zdjęciem które zrobił bo boi się że nie jestem wypłacalny. Fakt moj wygląd i zachowanie odbiegają od normy i stan pokoju. Ale jak chciałem z nimi to wyjaśnić to przeprosiłem i powiedziałem jak było to palą frana że oni to nie wiedzą o jakie sytuacje chodzi i uciekają przed emną ale co do zdjęcia jestem pewien. Tak czy siak wyprowadzam się i sram na ich opinię tylko czy jak wykorzystają jakieś zdjęcia o których się dowiem po czasie dla żartu to mogę im zrobic :D ? Jeśli chodzi opinie to najbliższych np rodzina to nie ździwi ich to na pewno :) wie że jestem w probl z prób i zakończonymi leczeniami i widziała nie takie cuda na żywo.
Ostatnio zmieniony 12 stycznia 2016 przez Juby, łącznie zmieniany 2 razy.
  • 448 / 14 / 0
Po prostu się wyprowadzić i olej. Można bawić się w oskarżenie o zniesławienie, ino po co?
  • 266 / 44 / 0
Juby pisze:
Zdjęcie przedstawia mnie jem resztki sub i najzywkleszejgo opak fol standartowa sytuacja przy stole.
Mistrz. %-D

Jak dla mnie to Ty się raczej grubo przećpałeś i wkręcasz sobie jakieś chore jazdy.
Albo faktycznie jesteś tak uciążliwym współlokatorem, a pozostali mieszkańcy tak skrajnymi debilami, że ktoś wpadł na pomysł, żeby pozbyć się Ciebie z mieszkania w taki a nie inny sposób. Cel najwyraźniej został osiągnięty, także pakuj klamoty i idź zatruwać życie komuś innemu. :-)
Uwaga! Użytkownik 94x9jg5zxB8L nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 135 / 6 / 0
Masz racje zaczynam już tworzyć zapomniałem ze zmarnowałem ogromny nakład pracy żeby udowadniać co się działo i wyjaśniać a na koniec i tak patrzyli jak chorego żeby mieć wyjebane. Ale na pyt dostałem odpowiedź że jeśli coś mają to i tak nic im po tym. A mi zejdzie jeszcze czasu by wyrównać poziomy :). A wszystko to przecież choroba psychiczna i zawsze kończy się tak samo i jeśli miało miejsce to tylko w mojej głowie.Przynajmniej życie na krawędzi pełne doznań tak nierealnych i doznań tak skrajnych że że trzeba było nie raz przywracać funkcje życiowe od podstaw a specjaliści się drapią w głowę że pan do tej pory żyje. Każdy swój krzyż taszczy, tylko wjebani to rozumieją. Że nie wiesz kiedy się a jak pierdolnie to chwilami modlisz żeby się skończyło bo nie masz już sił i dalej.Zobaczymy gdzie teraz mnie poniesie :)
  • 3449 / 718 / 9
Ja bym na Twoim miejscu powiedział, że mam cukrzyce i miałem niski cukier a że nosiłem ze sobą cukier puder w woreczku to musiałem go zjeść troche wysypało mi się na stół i musiałem to zlizać bo inaczej bym dostał śpiączki cukrzycowej. :D
Nawet Obi-Wan Kenobi był kiedyś helupiarzem.
  • 4024 / 372 / 951
Juby pisze:

Mam problem.Bez mojej zgody Zostało zrobione zdjęcie na którym widnieje moja osoba jak spożywa substancji z opak. Dowiedziałem się przypadkiem że zapolowano na mnie ponieważ ma posłużyć to jako szantaż.
W takim razie im grozi do 3 lat, Tobie nic.
Mądraś/mądryś? Weź coś upichć! - Kuchnia [H]yperreala
Z głębokości uzależnienia swego wołający lub wołającym być chcący pomocnym? - Hyperreal [H]elp
Zablokowany
Newsy
Skandaliczne sceny na SOR-ach w wakacje. Pacjenci pod wpływem alkoholu i narkotyków

Skaczą po łóżkach, demolują sufit, są agresywni i niebezpieczni – a to wszystko dzieje się na oddziałach ratunkowych, gdzie inni pacjenci czekają na pomoc. W wakacje SOR-y pękają w szwach, a liczba pacjentów pod wpływem alkoholu i narkotyków lawinowo rośnie.

Szajka z Mississaugi kradła mleko dla niemowląt by kupić narkotyki. 11 osób aresztowanych

Peel Regional Police poinformowała, że po czteromiesięcznym dochodzeniu udało się rozpracować zorganizowaną grupę przestępczą, która zajmowała się kradzieżą produktów dla niemowląt i ich wymianą na narkotyki. W sprawie postawiono zarzuty 11 osobom.

Wystarczy sekunda i kolor się zmienia. Ten tatuaż wykrywa groźną pigułkę w twoim napoju

Chociaż dużo mówi się o zagrożeniu, jakie niosą ze sobą tzw. pigułki gwałtu, rozpoznanie ich na imprezie wciąż bywa trudne. Właśnie dlatego naukowcy z Korei Południowej zaprezentowali nowatorskie rozwiązanie, które działa błyskawicznie i jest niemal niewidoczne.