Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
Zablokowany
  • 569 / 20 / 0
Nie wiedziałem czy zakładac nowy temat, czy pisać w istniejącym

Postanowiłem zrobić nowy, być może komuś się jeszcze przyda

Otóż, czy macie tak ze: chcielibyście usunąć i się nie obudzić? Myśli typu "mam dość życia, siebie, ludzi"
"chciałbym umrzeć ale boję się śmierci"

Czasem mnie takie myśli nachodzą, takie coś może naprawdę uprzykrzać życie...

Czy takie myślenie przechodzi? I czy to są oznaki jakiejś depresji?
Uwaga! Użytkownik Sideswipe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1957 / 230 / 0
Zawsze przed snem mam nadzieję, że obudzę się w innym życiu i okaże się że moje obecne było tylko złym snem.
Uwaga! Użytkownik MartwyNarkoman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 3854 / 316 / 0
Sideswipe pisze:
"chciałbym umrzeć ale boję się śmierci"
Boją się śmierci, bo ta ma wciąż więcej grozy niż uroku, więc tak naprawdę, wcale nie chcą umrzeć.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 569 / 20 / 0
Nie mowie ze moje życie jest chujowe czy coś
Ale nie raz, nachodzi mnie takie myślenie
I jest to smutne i denerwujące

Wiecie jak to jest, poczucie "beznadzieii" i"pustki" ze masz wszystkiego dość... chcesz opuścić ten świat i iść do obiecanego Raju

Może nie tyle boje się śmierci, ale możliwości ze nie ma Boga, a nasza świadomość znika na zawsze... :(
Uwaga! Użytkownik Sideswipe nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 539 / 35 / 0
Zazwyczaj takie myśli przechodzą po okresie dojrzewania
  • 266 / 44 / 0
Ale nie zawsze. Mi nie przeszły. Podejrzewam, że to od narkotyków.
Uwaga! Użytkownik 94x9jg5zxB8L nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 569 / 20 / 0
Mi się wydaje ze na takie myślenie, miało wpływ jakieś przykre i smutne wydarzenie
  • 50 / 7 / 0
Niski poziom neuroprzekaźników? Nie no śmieje się, jak po ćpaniu takie coś masz, to to tylko zjazd (ach to kurewskie 3mmc), a jak na codzień na przykład po 2tyg przerwie, to zapewne znudzenie, powoduje że poddajesz wątpliwości swoje życie, szukając we wspomnieniach powodów chujowego nastroju (ew. sytuacji życiowej) i je znajdujesz (szukajcie, a znajdziecie %-D ). Nie przejmuj się bo tylko wjebiesz się w depresję, albo o zgrozo w narkotyki.... XD. Głowa do góry, (do apteki po acatar i jazda %-D ). To co opisujesz to zwykły brak motywacji, nie żadna depresja albo zjebany łeb, znajdź jakiś cel i dawaj. Żaden doktor, czy forum dla użytkowników substancji o wątpliwych korzyściach tu nie pomogą.
Uwaga! Użytkownik Kurwiran nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 879 / 191 / 5
A mi się wydaje, że to jednak niedobór jakiejś substancji w mózgu. Sama chemia, żadnej magii.
Masz problem z wypadaniem z żyły? Spróbuj podczas iniekcji patrzeć na igłę, nie na tłoczek.
Jeżeli czytając moje posty uznałeś opiody za fajne, przepraszam. Byłam strasznie nieodpowiedzialna w czasie swojej aktywności tutaj.
Trzymajcie się ciepło.
  • 361 / 13 / 0
Hmm, "niedobór jakiejś substancji w mózgu" - bardziej chodzi o przewodnictwo i niedobór w pewnych miejscach mózgu. Moim zdaniem trzeba uważać z sądami i nie pomylić przyczyn ze skutkami. Np. czy nasz hipokamp jest uszkodzony z powodu stresu, czy on sam wywołuje stres z powodu swojej dysfunkcji. IMO działa to w obie strony.
Uwaga! Użytkownik 666 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Marihuana może pomóc zwalczyć chorobę Alzheimera

Nowe badania sugerują, że w chorobie Alzheimera równie ważne jak nagromadzenie białek (amyloidu i tau) może być zwalczanie stanu zapalnego w mózgu.

Farmaceuta skazany za pomoc w produkcji narkotyków

Właściciel apteki został skazany na 3,5 roku więzienia za sprzedaż leków służących do produkcji metaamfetaminy i pomoc w jej wytworzeniu. W produkcji i handlu nie działał sam. Według prokuratury leki posłużyły do produkcji narkotyków o wartości niemal 7,5 miliona złotych.

CBZC uderza w narkobiznes. Zatrzymano 27 osób

Funkcjonariusze Centralnego Biura Zwalczania Cyberprzestępczości zatrzymali 27 osób podejrzanych m.in. o wprowadzanie na terenie województwa opolskiego znacznych ilości środków odurzających i substancji psychotropowych. Z ustaleń śledczych wynika, że grupa zajmowała się dystrybucją marihuany oraz mefedronu, czerpiąc z tego procederu stałe korzyści majątkowe.