Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 245 / 19 / 0
Witajcie!
Mam takie pytanie: co zrobi policja jak wpadnie komuś do domu i znajdzie kilka kg konopi przemysłowej/włóknistej? Bo raczej wykaże test, że to jest marihuana, tak? Chodzi mi o ten policyjny tester. No wiadomo, areszt policyjny itp tylko po 48godz wypuścić lub oddać we ręce prokuratora a gorzej jak ten stwierdzi, że skoro ktoś miał tyle kilogramów to trzeba go na 3 miesiące zamknąć ;/ bo wyślą materiał do laboratorium kryminalistycznego chuj wie gdzie i badania będą też chuj wie kiedy a policyjny tester wykazał marihuanę?

No, i jak się wytłumaczyć z takiej ilości konopi? Bo spodni to ja z tego zrobić nie umiem %-D

Z góry dziękuję za odpowiedzi.
A KTO, KURWA!?
  • 263 / 12 / 0
Zawierają mniej niż 0,2% THC, więc wykaże marihuanę tak czy siak, bo w końcu THC jest, w znikomej ilości, ale jest. Choć mogę się mylić, ktoś bardziej obeznany musi się wypowiedzieć.
  • 245 / 19 / 0
drlooney pisze:
Zawierają mniej niż 0,2% THC, więc wykaże marihuanę tak czy siak, bo w końcu THC jest, w znikomej ilości, ale jest. Choć mogę się mylić, ktoś bardziej obeznany musi się wypowiedzieć.
To, że wykaże, iż jest THC więc równoznaczne "marihuanę" w ich mniemaniu to ja akurat wiem %-D
A KTO, KURWA!?
  • 174 / / 0
krotko i na temat idziesz pierdziec w pasiaki na dluzej niz 3mce ,
gosc mial maczanki 100czy 150 g na siewnej , w badaniach wykazalo nie wiem jakim cudem 1.5% THC i dostal rok bezwzglednego , takze strzez sie
  • 245 / 19 / 0
shott pisze:
krotko i na temat idziesz pierdziec w pasiaki na dluzej niz 3mce ,
gosc mial maczanki 100czy 150 g na siewnej , w badaniach wykazalo nie wiem jakim cudem 1.5% thc i dostal rok bezwzglednego , takze strzez sie
Tak, wiem, rozmawiałem z prawnikiem. Ale dzięki za zainteresowanie się tematem.
A KTO, KURWA!?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".

„Co potrzeba?” - zapytał 16-latek policjantów, których następnie próbował przekupić

„Co potrzeba?” - takimi słowami zwrócił się 16-latek do policjantów ze stołecznego Wydziału Wywiadowczo-Patrolowego. Wtedy jeszcze nie wiedział, że mówi do nieumundurowanych policjantów. Okazało się, że miał przy sobie kilka porcji narkotyków.

10 lat więzienia dla producenta metamfetaminy. Legnicki sąd wydał wyrok

Przestępstwa narkotykowe to coraz większy problem. W jednej z takich spraw zapadł właśnie wyrok. Sąd Okręgowy w Legnicy skazał na 10 lat więzienia 34-letniego Jakuba C., który na przemysłową skalę produkował metamfetaminę. Wytwórnia działała w garażu na terenie prywatnej posesji w Niemstowie pod Lubinem.