Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 56 / 1 / 0
Nie wiem czy umieszczam to w odpowiednim dziale, w razie czego proszę o przeniesienie.
Do rzeczy.

Dzisiaj rano wparowała do mnie policja z nakazem przeszukania domu pod kątem narkotyków. Nic nie znaleźli, dowiedziałam się tylko że "byłam świadkiem sprawy związanej ze sprzedażą narkotyków i wszystkiego dowiem się na przesłuchaniu". A więc konkrety: Zamawiałam z RC kilkakrotnie, wszyscy wiemy że jest to LEGALNE więc TEORETYCZNIE nic mi nie mogą zrobić nawet jeśli kilka osób poczęstowałam, tak? Czy ktoś miał podobny problem, czy wiecie o co mogą mnie zapytać, co powinnam powiedzieć? Przyznać do RC, wypierać? Mam niespełna dobę na to by się dowiedzieć co może mi grozić. Powinnam się martwić? Proszę, pomóżcie
Ostatnio zmieniony 27 października 2018 przez MrMagnificus, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: edytowano temat wątku
  • 2775 / 39 / 0
Jeśli kogoś częstowałeś to już podpada pod udostępnianie środków zastępczych, ale to już sprawa dla sanepidu a nie policji. Chyba, że świadkowie zeznali, że dzieliłeś się z nimi nielegalnymi substancjami - wtedy możesz mieć problem
Uwaga! Użytkownik BS nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 56 / 1 / 0
'Dzieliłam' się tylko odczynnikami kupionymi w RC, niczym innym. Albo handel wymienny, albo za pieniądze. Czy w związku z tym policja może mi coś zrobić? Dodatkowy minus - mam kuratora.

edit

czy jeśli padnie pytanie "czy sprzedawała pani komukolwiek jakiekolwiek środki odurzające" bez użycia słowa nielegalne, powinnam potwierdzić?
  • 2 / / 0
Jakiekolwiek udostępnianie RC (bez różnicy czy z korzyścią majątkową) grozi karą od 20 tysięcy do 1 miliona złotych nakładaną przez Sanepid.
Do niczego się nie przyznawaj,prócz posiadania(ewentualnie używania - nie wiem jak sprawa z używaniem RC i kuratorem).

Pozdrawiam,powodzenia.
Uwaga! Użytkownik Perwers nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4807 / 267 / 0
Coś mieszasz, wiesz dlaczego miałaś odwiedziny czy nie?
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 56 / 1 / 0
Na pytanie skąd i dlaczego mają nakaz odpowiedzieli, że jestem świadkiem to sprawy związanej z posiadaniem i rozprowadzaniem narkotyków, a że reszty dowiem się na przesłuchaniu. Strasznie smutno wyglądali, gdy nic nie znaleźli. Na pożegnanie rzucili - proszę się nie martwić.
  • 56 / 1 / 0
Już po sprawie, obeszło się bez żadnych konsekwencji. Można przenieść do kosza.
  • 141 / 7 / 0
Witam
Ok 2 miesięcy temu miałem przeszukanie domu, z tego co mi powiedzieli to zostałem wybrany przez fb, a dokładniej pytali czy wiem że oni czytają nasze rozmowy. Wracając do rzeczy znaleźli kilka szt. etizolamu, pytali skąd mam powiedziałem że z ogłoszeń w necie ustawiłem się z typem na mieście i na własny użytek miałem i jeszcze chyba fluobromazepam. Znaleźli puste opakowania po nasionkach sprzed kilku lat i podejrzewają mnie o plantację. Cała akcja toczy się o 3mmc które zamawiałem do badań w sporych ilościach, nigdy więcej niż 100g na raz, podejrzewają oni zapewne obrót odczynnikiem. Zabrali też potwierdzenia przelewów na własne konto i wypytywali skąd miałem hajs który wpłacałem. Były to kwity z jednego miesiąca na kwotę ponad 3k razem. Zapomniałem napisać o młynku do grassu używany bóg wie kiedy bo nie palę od prawie roku. Dziś przyszło do mojego ojca u którego mieszkam POUCZENIE O UPRAWNIENIACH I OBOWIĄZKACH ŚWIADKA W POSTĘPOWANIU KARNYM.
Może to być związane ze mną? Od tamtej pory nie kontaktowali się ze mną w żaden sposób. Mogą mi założyć sprawę karną za to co zabrali z mojego pokoju i wiadomości na fb?
Posta pisałem na szybko, jeśli kręcili by mi sprawę to bym raczej wiedział do tej pory?
  • 167 / 15 / 0
Coo ? Nie no, jakoś inaczej musieli do Ciebie dojść. Nie wkręcali cie z tym fb ?
  • 141 / 7 / 0
Poważnie pytali czy wiem że policja czyta rozmowy na fb. Wiedziałem o tym i im powiedziałem, że wiem i czy nie wstyd im.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Narkotyki w bloku rysunkowym dla dzieci. Z piłkarzami reprezentacji Polski na okładce

Wrocławskie służby znalazły je w paczkach kurierskich

Kurier Uber Eats myślał, że wiezie burrito. W środku była marihuana

Wyobraź sobie, że realizujesz zwykłe zamówienie jako kurier. Odbierasz paczkę z jedzeniem i ruszasz w drogę. Nagle czujesz dziwny, bardzo intensywny zapach marihuany. Dokładnie to spotkało kuriera Uber Eats w New Jersey, który zamiast meksykańskiego przysmaku, nieświadomie transportował zioło.

Kieleccy policjanci zlikwidowali fabrykę klefedronu w powiecie sandomierskim

W minioną środę kieleccy policjanci zajmujący się zwalczaniem przestępczości narkotykowej współpracując z Biurem Kryminalnym Komendy Głównej Policji oraz kontrterrorystami z Kielc i Radomia przeprowadzili realizację, która doprowadziła do likwidacji dużej, fabryki produkującej klefedron. W sprawie zatrzymano 32 – latka, który najbliższe trzy miesiące spędzi w areszcie.