Heterocykliczne substancje psychoaktywne, m.in. fenmetrazyna i metylofenidat.
ODPOWIEDZ
  • 51 / 7 / 0
Substancja sprzedawana pod nazwami:
Methylmethylphenidate, 4-MMPH, 4-Me-TMP

wzór:
4-me-MPH.gif
2-(tol-4-ylo)-2-(piperydyn-2-ylo)octan metylu
TommyHilfiger7 pisze:
Synonyms - 4MeTMP
IUPAC - methyl (2R)-2-(4-methylphenyl)-2-[(2S)-piperidin-2-yl]acetate
PubChem - CID 3815457
Cas# - No
Molecular Formula - C15H21NO2
Forumlation / Appearance - White Powder
Co do samej substancji:
---> test ok. 75mg (nie znam jeszcze normalnego dawkowania wiec proszę się nie wzorować),
---> sniff mocno piecze, ale za to lżejszy niż ten np po etylofenidancie lub fluorowych zabawkach, spływ hmm bywały gorsze :P (mam rozwalony żołądek więc tylko sniff u mnie wchodzi w grę, może p.o lepiej- działa nie wiem),
---> wjazd w ciągu minuty,
---> jadłem raz w życiu tabsa metylofenidatu i powiem tak to jest tak jakby słabsza jego wersja,
---> krótkie działanie: peak do ok 1h, później 2h normalnej stymulacji,
---> na razie to tylko testy ale już mogę powiedzieć że lepsze ze 100 razy od etylofenidatu i IPH chyba się zakochałem :*)
---> źrenice w normie, brak jadłowstrętu ale na pewno nie zjesz tyle co zwykle,
---> nie widać że jest się pod wpływem,
---> kto jadł IPH lub EPH to wie czego może się spodziewać
---> stymulacja typowo psychiczna aczkolwiek tupanie nogą i te sprawy też dają swe znaki,
---> lekkie uczucie zimna,
---> brak jako takiego zjadu,
---> nada się do nauki i baletu ;-)

Polecam bo warto, jedna z ciekawszych substancji jakie teraz weszły na rynek rc.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Ostatnio zmieniony 26 marca 2016 przez surveilled, łącznie zmieniany 1 raz.
xD
  • 565 / 29 / 0
Czyli dawkowanie jest trochę większe niż EPH? Bo 75mg EPH było by już mocnawe. Jeśli działa podobnie do tej rodziny i lepiej niż IPH to jest gitara. Ziomek ma 1g. Jak pójdzie test to dam znać co i jak...
rchiro the best
  • 51 / 7 / 0
Po przerobieniu 1g stwierdzam iż substancja działa naprawdę BARDZO KRÓTKO (z początku 3h, a później potrafiło trzymać niecałą godzinę );
Przypominam ze jedyną drogę administracji jaką testowałem był to sniff;

Dodam również że po przerobieniu dużych ilości występuje typowy "wkurw" podobny do tego po dużej dawce EPH, a krótki czas działania aż prosi się o dorzutke;
Jest też mocna tolerancja, do tego stopnia że trzeba zwiększać dawki nieraz dwukrotnie do tych co brało się chwile wcześniej aby poczuć to samo;
Przy wejściu występuje lekkie działanie euforyczne, utrzymujące się ok 15 min;

Nie wiem może oral działa dłużej niech ktoś inny się wypowie;
xD
  • 1628 / 195 / 0
W moim odczuciu prawie identyczny jak metylofenidat pod względem efektów. Jedna mała różnica jest taka, że 4-Me-TMP jest tak jakby bardziej ludzki i łagodniejszy, trudniej o ten słynny metylo- czy etylofenidatowy wkurw i tachykardię(i za to nie lubiłem tych dwóch). Dawkowanie oralem prezentuje się jakoś tak:

10mg metylofenidatu = 15mg etylofenidatu = 20mg 4-Me-TMP

Oral działa jakoś przez 1h, potem zostaje z 3h lekkiego pobudzenia. Jako funkcjonalny stymulant 4-Me-TMP jest teraz topowym wyborem wśród dostępnej chemii. Niestety albo i stety nie jest to rekreacyjny związek - humor bardziej stabilizuje niż podnosi, no i czuć, że dawkując wyżej, nie stanie się nagle nic spektakularnego.
  • 5 / / 0
Witam wszystkich, bo to mój pierwszy post :D
Może ktoś porównać dawkowanie 4-ME-TMP z izopropylofenidatem?
  • 51 / 7 / 0
@north666
Dawkowanie podobne i zależy od tolerki, kolega dwa posty wyżej, pisał ile mniej więcej wychodzi porównanie do EPH, wiec musisz wziąć odpowiednio więcej bo (przy najmniej na mniej u mnie) IPH miał tak z 4 razy wyższe dawkowanie od EPH, więc sobie policz ile ci wychodzi i ładuj. Poza tym ciężko o przedawkowanie, a jedynymi jego objawami jest ten "wkurw" który mija po 1h lub jakimś słabym benzo.

Ja bym ci polecił na strat 50mg-80mg jak nie masz tolerki, zawsze możesz dorzucić, a i nie oczekuj czegoś spektakularnego, to po prostu czysta lekka miła stymulacja :*)

Poza tym nie wieże, że tak mało opinii o tym związku, przecież to jest ze 100 razy lepsze od EPH czy IPH i porównywalne do metylofenidatu, tylko z krótszym czasem działania, oraz ma fajny wjazd przy snifie :-p
xD
  • 23 / 1 / 0
A jak zjazd po tym czymś?
  • 51 / 7 / 0
Jak dawkujesz normalnie to nie ma zjazdu, jak przedobrzysz to pojawia się ten "wkurw " jak Przy przedawkowaniu etylo mija po chwili
xD
  • 75 / 2 / 0
Wpadł mi ten odczynnik w ręce. Faktycznie można przyznać, że jest to bardziej cywilizowana wersja braci EPH i iph. Dawki jakie próbowałem to jakieś 30 mg max. Stwierdzam, że to jednak było za mało. Obstawiam dawkowanie powyżej 30+ -> do 60/70 mg. Zwały przy 30 mg brak. Dalsze testy w toku. testowane sniffem jak narazie. Może być ciekawie. Zobaczę po dalszych testach jak będzie wypadał ten związek.
  • 23 / 1 / 0
Od razu mi się micha ucieszyła, tylko nasuwa się parę pytań. Jeśli działa krócej od metylofenidatu, który działał krócej od etylofenidatu, który dorzucałem co jakieś 1,5-2h, to co ile bym musiał to dorzucać? No i dawkowanie też wyższe, więc mniej ekonomiczne, ale w obecnej sytuacji nie ma co narzekać. Ale najważniejsze dla mnie pytanie, to jak po tym specyfiku pewność siebie? Też się podnosi tak bardzo jak po etylo? Typu "-kto się podejmie wyzwania? -ja to zrobię, na lajcie ;]"? Jestem zaintrygowany. IPP działało na mnie tylko donosowo i to słabo, znaczy czasami okej, ale bez szału, stymulacja, dobry humor, ale nie na tym mi zależało, bardziej właśnie na tej pewności siebie i opanowaniu, jak to jest z tym związkiem?
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Francja: Minister: narkotyki są przyczyną 20 proc. wypadków śmiertelnych na drogach

Minister transportu Francji Philippe Tabarot powiedział w piątek, że narkotyki są przyczyną 20 proc. wypadków śmiertelnych na drogach w tym kraju. Dzień wcześniej w wypadku autobusu szkolnego zginęła 15-latka, a wstępne badanie kierowcy na obecność narkotyków dało wynik dodatni.

Będzie minimalna cena za gram alkoholu? Czarny scenariusz dla browarów

Ministerstwo Zdrowia analizuje możliwość wprowadzenia minimalnej ceny za gram alkoholu, co skutkowałoby głównie wzrostem cen piwa. To spełnienie marzeń przemysłu spirytusowego - mówią piwowarzy - informuje wtorkowy "Puls Biznesu".

Według rządu USA Walgreens wydawał opioidy bez uzasadnienia medycznego

Departament Sprawiedliwości USA wytoczył proces przeciwko sieci aptek Walgreens, oskarżając ją o realizację milionów recept na kontrolowane substancje, w tym opioidy, bez odpowiedniego uzasadnienia medycznego. Zarzuty obejmują wydawanie recept z „czerwonymi flagami”, które wskazywały na ich potencjalną nielegalność.