Wpadł mi do głowy taki pomysł, aby prowadzić eksperymenty naukowe związane z testowaniem/recenzowaniem różnych narkotyków - chcę to przedstawić na moim kanale youtube. Jest możliwość prawna, żeby wypuszczać takie filmiki, natomiast nie zostać ściganym poprzez organy prawa? Może istnieje jakieś pozwolenie "naukowe"?
Pozdrawiam
1) być naukowcem
2) naprawdę badania naukowe o określonym celu prowadzić
...a nie recki na yt wstawiać
Musiałbyś się rozliczać porcji, koniecznie publikować wyniki no i spełniać wymogi dotyczące przechowywania. Tutaj zresztą wchodzi jeszcze Inspektorat Farmaceutyczny i jego normy sanitarne...
Podejrzewam, że w żadnej formie kanał na yt nie spełni kryteriów.
PS ale taki kanał w stylu neurosoup prowadzony przez kogoś kto, nie wiem, nie był gwałcony w silosie atomowym to byłaby bomba
obie pozbawione 'ja'.
To było umiarkowanie zahaczające o nieprzeciętność."
Najpierw masa, potem kwasa
To, co napisałeś, zmienia zupełnie postać pytania. W żadnym wypadku na taką działalność nie dostaniesz "dyspensy".
Zresztą najpierw musiałbyś ogarnąć montowanie takich filmów, sprzęt do ich kręcenia, światło, dźwięk... Po przeliczeniu kosztów lepiej się zaćpać
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Marihuana to gorsze wyniki w nauce i stres emocjonalny
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
CBŚP i Policja Ukrainy rozbiły międzynarodową siatkę producentów narkotyków syntetycznych
36 zlikwidowanych laboratoriów, setki przeszukań i tony zabezpieczonych substancji – to bilans skoordynowanej operacji przeprowadzonej przez Centralne Biuro Śledcze Policji oraz Policję Ukrainy przy wsparciu Europolu. To jedno z największych uderzeń w podziemie syntetycznych narkotyków w Europie Wschodniej.
Leki z Poznania jechały do Ukrainy. Tam produkowano z nich narkotyki
26 stycznia 2026 roku do Sądu Okręgowego w Poznaniu trafił akt oskarżenia przeciwko siedmiu osobom podejrzanym o udział w zorganizowanej grupie przestępczej działającej na terenie Polski i Ukrainy. Sprawę opisała Prokuratura Okręgowa w Poznaniu.
Najgroźniejsza tajemnica starożytnej Grecji? Napój z Eleusis mógł zawierać halucynogen spokrewniony
Toksyczny sporysz, pasożytniczy grzyb wytwarzający alkaloidy powiązane chemicznie z LSD, mógł po odpowiedniej obróbce stać się halucynogenem używanym podczas misteriów eleuzyjskich – wynika z badania opublikowanego 13 lutego 2026 roku w „Scientific Reports”.