Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
Zablokowany
  • 152 / 5 / 0
Był taki temat co brać aby grać, a tutaj chciałbym się zapytać, jaki wzmacniacz lubicie wziać do książki? Kiedyś uwielbiałem czytać fantasy, niestety, prawie roczna przygoda z kodeiną sprawiła, że bez niej strasznie ciężko jest mi się zmotywować do czegokolwiek, w tym do dawnych przyjemności takich jak chociażby książka.

Tak więc ciekaw jestem, czy macie jakieś ulubione używki, aby np przez nastepną godiznę dwie móc delektować się czytaniem książki?
  • 4024 / 372 / 951
ksiazki-trip-t42952.html - wątek trochę od drugiej strony (tam chodzi o dobór ksiażki do uzyskanego stanu), ale chyba można tam proponowaną kwestie rozważać, tym bardziej, że niechybnie pojawią się opinie o konkretnych tytułach?

W każdym razie - mj, syntetyczne kanna w ilościach niemózgozgubnych, HBWR, lżejsze dawki psychedelicznych fene (DOC, DOI, BDF)...
  • 3854 / 315 / 0
Z doświadczenia wiem, że nie ma to jak pogrążenie się w lekturze na trzeźwo. Zdarzało mi się czytać po upaleniu, lub po kilku piwach, ale czasem łatwo się zgubić. Zwłaszcza, jeżeli dana książka ma rozbudowaną 'obsadę'.
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 122 / 8 / 9
To forum jest niesamowite, ciężko już wymyślić nowy temat. Jest tu wszystko:
- co brać aby robić xxx...
- co brać aby nie robić xxx...
- co brać aby się chciało xxx...
- co brać aby się nie chciało xxx...
- co brać aby móc dłużej...
- co brać aby nie brać...
- co brać aby brać...
itp...

Moim zdaniem książki są fajne same w sobie. Tak na przerwę od ćpania :-p
  • 3854 / 315 / 0
alchemist pisze:
Moim zdaniem książki są fajne same w sobie. Tak na przerwę od ćpania :-p
To powinno być przewodnią myślą tego tematu ;-)

Z serii, banały pana Procenta:

Czytanie książek

1. Czytanie ćwiczy, i aktywizuje umysł.
2. Czytanie zmusza umysł do rozróżniania. Od początku czytający muszą rozpoznawać litery wydrukowane na stronie, układać je w wyrazy, wyrazy w zdania, a zdania w koncepcje.
3. Czytanie nakłania nas do używania naszej wyobraźni i sprawia, że jesteśmy bardziej twórczy.

;-)
Uwaga! Użytkownik Procent jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 152 / 5 / 0
Wiem wiem. Ale co zrobić kiedy kurcze, książki zatraciły swój czar? Pierdolona kodeina. :(

Tak mi cholernie smutno, że uwielbiam książki, ale będąc uzależnionym od kodeiny, nawet one są nudne, nijakie. A bardzo chciałym żeby takie nie były. Bo pamiętam kiedy były zajebiste. I pamiętam jak wiele mi dały.

Pozostaje chyba tylko uwolnić się od nałogu.

Może dzisiaj spróbuję na trzeźwo coś poczytać, dam znać jak mi poszło.
  • 2116 / 630 / 0
Hmm, powiem Wam tak - sięgacie po chujowe książki jeśli potrzebujecie ćpania żeby się nimi delektować. ;) Ew. szukacie kolejnej wymówki żeby przyćpać bez poczucia winy.

Wypowiedź kieruję bardziej do autora, no ale może ktoś tu ma podobny "problem".

Rozumiem pytanie o książki "przedtripowe" (link do tematu jest gdzieś na górze), ale takie coś?
widzę szalonych, którzy chodzili po morzu
wierzyli do końca i poszli na dno
teraz jeszcze przechylają moją łódź niepewną
odtrącam te sztywne dłonie okrutnie żywa
odtrącam rok za rokiem.
  • 180 / / 0
Ja też dawniej czytałem bardzo dużo, fantasy to był mój ulubiony gatunek. Z jedną różnicą, u Ciebie koda u mnie mj,
  • 1329 / 58 / 0
Selevan pisze:
Wiem wiem. Ale co zrobić kiedy kurcze, książki zatraciły swój czar? Pierdolona kodeina. :(

Tak mi cholernie smutno, że uwielbiam książki, ale będąc uzależnionym od kodeiny, nawet one są nudne, nijakie. A bardzo chciałym żeby takie nie były. Bo pamiętam kiedy były zajebiste. I pamiętam jak wiele mi dały.
Podejrzewam, że albo tak naprawdę nie uwielbiasz książek, albo one nigdy nie miały 'swojego czaru' i teraz to odkryłeś. Albo po prostu tak działa uzależnienie od narkotyków, że inne rzeczy tracą swój urok :finger:

Mi się najlepiej czyta na trzeźwo. Na fazie raczej trudno się w pełni skupić na czytaniu. Chociaż ostatnio po MJ i na zjeździe MXE, czytałem 'Wprowadzenie do Filozofii' i teorie oraz poglądy filozofów wydawały się o wiele bardziej przejrzyste i łatwiejsze do zrozumienia.
A oto bazy na dalekiej orbicie ZIEMI i poza orbitą KSIĘŻYCA oraz na samym KSIĘŻYCU, które zbuduję sobie w przyszłości. LUDZKOŚĆ będzie słuchała wtedy MNIE
  • 1957 / 230 / 0
Chyba tylko Marhiuanena się nadaję.

btw zmuszać się do czytania -_-? Przecież to jest przyjemność. Jeszcze autor napisał "delektować się". Kurwa, co za absurd.

Masz ochotę to czytaj, nie masz to nie czytaj.

Co brać aby zmotywować się do oglądania filmu?
Co brać aby zmotywować się do grania w gry on-line?
Co brać aby zmotywować się do podziwiania sztuki?
Co brać aby zmotywować się do przeglądania kwejka?
Co brać aby zmotywować się do wielogodzinnej masturbacji?
Co brać aby zmotywować się do zabicia własnej matki?
Uwaga! Użytkownik MartwyNarkoman nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
Zablokowany
Artykuły
Newsy
Próbowała przemycić 1,4 kg kokainy w seks-zabawce. Grozi jej kara śmierci

42-letnia obywatelka Peru próbowała wwieźć na wyspę Bali ogromną ilość kokainy oraz tabletki ecstasy, ukrywając je w wyjątkowo nietypowy sposób. Kobieta została zatrzymana przez służby, jeżeli zostanie uznana za winną, może jej grozić nawet kara śmierci.

Wszędzie zapach marihuany. Partner Świątek mówi głośno o problemie

Casper Ruud, mikstowy partner Igi Świątek na US Open, skarżył się na zapach marihuany na kortach w Nowym Jorku. To nie pierwszy raz, gdy zawodnicy zgłaszają ten problem.

Drożdże piwowarskie reagują na odpowiednie dźwięki i zwiększają produkcję

Wiadomo że rośliny i zwierzęta wydają dźwięki, reagują na nie i za ich pomocą się komunikują. Komunikacja taka zachodzi też pomiędzy zwierzętami a roślinami i odwrotnie. Czy jednak organizmy należące do innych królestw domeny eukariontów w jakiś sposób reagują na dźwięki? Okazuje się, że tak. Reakcję taką zauważono u drożdży piwowarskich. Co więcej można to wykorzystać w produkcji złocistego napoju.