Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 1073 / 123 / 3
Witam,

Do lokalu zamieszkałego przeze mnie lokalu wpadlo kilku straznikow mordoru mowili ze chca wyjasnic sprawe naruszenia nietykalnosci jednego z ich wspolbraci czy wszczecia z nim awantury (straznika tego nigdy nie poznalem i nie widzialem). Od progu zaczelo sie przeszukanie a na moje protesty zaczeli mi wymachiwac swoimi blachami. Zaczeli na mnie krzyczec ze sasiedzi doniesli ze sprzedaje rzerzuche bez koncesji co bylo nieprawda. I w tym momencie stalem sie juz aresztowanym nie moglem sie ruszyc wstac. W domu ujawniono ponizej 1,80 g suszu brutto. Zostałem przewieziony na komende gdzie przyznalem sie do winy i odmowilem skladania wyjasnien. Do wieczora zostalem zwolniony.

I teraz zaczyna sie problem bo w 2014 roku w marcu zostalem skazany za to samo przestepstwo wyrokiem 9 miesiecy na okres lat 3 więc przestępstwo popełniłem w okresie próby.

Bawić się w jakąś linię obrony czy spierdalać?
  • 3185 / 372 / 0
Idź do adwokata. Jak dobrze zakombinuje i trafisz na życzliwego sędziego to ci nie odwieszą. Spierdalać możesz jak dostaneisz wezwanie do stawienia się w ZK a do tego jeszcze długa droga.
  • 1073 / 123 / 3
Dokąd sperdalac?

W prokuraturze blagac o zawieszenie na czas leczenia wnioskowac o niska szkodliwosc i umorzenie czy dogadac sie z prokuraturom na skazanie z sama grzywna?
Ostatnio zmieniony 08 grudnia 2014 przez Wincent, łącznie zmieniany 1 raz.
  • 158 / 2 / 0
Na ukraine
"Oto i On, boski prototyp, mutant który nigdy nie wszedł do masowej produkcji. Zbyt pokręcony by żyć, zbyt rzadki by umrzeć." - Hunter S. Thompson
  • 8 / / 0
Niszka szkodliwość społeczna czynu nie podlega karze, mów że miałeś na własny użytek, nie mogą się też dowiedzieć że udzielałeś innym o ile w ogóle udzielałeś
  • 1073 / 123 / 3
Nic nigdy nikomu nie udzielałem. Sam jarałem przed/po pracy przy oknie. Handel to bezmyślne pomówienia.

Chce złożyć wniosek o umorzenie ze względu na niską szkodliwość jak będą wyniki badań (zbiją wagę na bank) zresztą to był słaby temat.

Lepiej złożyć o umorzenie do prokuratora ze względu na niską szkodliwość czy lepiej wnioskować o zawieszenie na czas poddania się leczeniu?

Ps.
Nic się nie rozprułem ani razu. Za to na mnie to już 2 razy się rozpruto. kurwy i chuje w mordy im pluje.
  • 8 / / 0
Ja bym walczył o niską szkodliwość, ale nie wiem jak te poczynania mogą skutkować.
  • 3362 / 349 / 0
Czekaj czekaj, wbili ci sie na chate bez nakazu?
Kurwa, chlopie, z dobrym adwokatem to ci jeszcze za to zaplaca.
  • 443 / 54 / 0
Nakaz to załatwią sobie telefonicznie ze wsteczną godziną więc to kiepska linia obrony ale można próbować. Jedynie co możesz robić to starać się o odroczenie wykonania kary na 6 miesięcy. Jeśli uda Ci się to dwa razy a długość odroczenia będzie nie krótsza niż rok to wtedy możesz składać wniosek o zawieszenie ponowne.
Bierz adwokata i to koniecznie. Najlepiej takiego który dobrze zna dany sąd.
Ewentualnie to jeszcze jedna opcja i to najlepsza myśle. Wyrok masz 9 miesięcy odwieszony więc składaj wniosek o odbycie kary w systemie dozoru elektronicznego. Jeśli jest do roku czasu to wtedy możesz. Ucieczka nic a nic Ci nie da.
A jak Cię złapią co nastąpi zapewne po roku, 2, 5 latach to odsiedzisz swoje od deski do deski.
  • 1073 / 123 / 3
Czekaj czekaj, wbili ci sie na chate bez nakazu? Kurwa, chlopie, z dobrym adwokatem to ci jeszcze za to zaplaca.
Czekaj czekaj, wbili ci sie na chate bez nakazu?
Kurwa, chlopie, z dobrym adwokatem to ci jeszcze za to zaplaca.
Drodzy koledzy akurat niestety w naszym kraju nie ma zasady "dowodu z zatrutego drzewa" jak w USA dowód pozyskany nielegalnie jest dowodem i jego mocy dowodowej nie zmienia.

Czyli jak kurwy wbiją bezprawnie na chatę i nic nie znajdą to może być niby lipa (w sumie chuj nie lipa przeniosą frajerów na inną krp w WWA jest paru śmieci co ich po kolejnych komendach na dzielnicach przenoszą po kolei) ale jak się wjebią bezprawnie i znajdą coś to prokurator (czasami byle zasrany komendant) przyklepie wszystko. A jako linia obrony to w ogóle nie ma sensu.

Wezmę tą opaskę w ostateczności ale kurwa co to za kraj w tej Halembie 30 osób prawie zginęło górników i jeden dostaje 3 lata a reszta zawiasy a mi na pierwszej sprawie prokurator mówi że jestem zdemoralizowany a w drugiej mnie chcą wjebać na dzień dobry na 9 miesięcy do alimenciarzy na Białołęke.

Przecież tych kurwów to zastrzelić szkoda naboi.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
THC i rozwój mózgu nastolatków – co pokazują najnowsze badania?

Używanie marihuany może prowadzić do ścieńczenia kory mózgowej u nastolatków – wynika z najnowszego badania prowadzonego przez Gracielę Piñeyro i Tomáša Pausa, naukowców z CHU Sainte-Justine oraz profesorów Wydziału Medycznego Uniwersytetu w Montrealu. Współpraca dwóch laboratoriów badawczych, korzystających z uzupełniających się podejść, wykazała, że THC – czyli tetrahydrokannabinol, substancja aktywna w konopiach – powoduje kurczenie się arborescencji dendrytycznej, czyli „sieci anten” neuronów, które odgrywają kluczową rolę w komunikacji między nimi. Skutkuje to zanikiem (atrofią) pewnych obszarów kory mózgowej – co jest szczególnie niepokojące w wieku, w którym mózg się rozwija.

Używanie marihuany znacznie zwiększa ryzyko śmierci. „Byli młodzi i nie mieli wcześniejszych chorób

Regularne używanie marihuany może niemal podwoić ryzyko śmierci z powodu chorób sercowo-naczyniowych – wynika z najnowszej metaanalizy danych medycznych obejmujących blisko 200 milionów osób w wieku od 19 do 59 lat. Niepokoi fakt, że dotyczy ono również młodych osób, które do tej pory uważano za mniej narażone na takie zagrożenia.

Narkotyki w bloku rysunkowym dla dzieci. Z piłkarzami reprezentacji Polski na okładce

Wrocławskie służby znalazły je w paczkach kurierskich