Dział poświęcony wpływowi substancji psychoaktywnych na działalność człowieka.
ODPOWIEDZ
  • 1 / / 0
Witam, mam takie pytanie, ostatnio z kumplami poszlismy sobie wypić, wypiliśmy litr na 4, potem po 3 piwa. od pewnego momentu 3 z nas miało zaniki pamięci, nie pamiętaliśmy drogi, momentu picia 3 piwa, staliśmy około 4h na mostku a wydawało sie jakbyśmy byli tam z 30 min, właśnie tam spotykalismy kumpla który poczęstował nas wódką, wzieliśmy po łyczku. Od tego momentu pamiętam wszystko, nie pamietam momentu od zakupu 3 piwa do właśnie wypicia z kolegą. Czy możliwe ze zmieszał on z alkoholem jakieś dopalacze czy coś w tym stylu?

Myślę gdzie to wrzucić, niech se na razie tu leży.
pill@
  • 744 / 29 / 0
Czy możliwe, że urwał Ci się film od wudzitsu?

Wódka, 3 piwka, wódka. Wynika z tego, że ten 1 z 4 miał mocną głowę, a reszta nie pamięta wszystkiego, film wam się urywał, w mniejszym lub większym stopniu.

Poczytaj o alkoholizmie... Nie wiem jak długo pijesz, ale gdybyś pił od krótkiego czasu i nagle widział białe myszki, to można się zastanawiać co było nie tak z tym alkoholem bez banderoli. ;-)
Spoiler:
Maybe the Chinese were using second class citizens as guinea pigs for the initial human trials of their new drugs.
Kwiecień plecień co przeplata trochę kwasa, trochę lata
  • 60 / 3 / 0
a jest jakaś inna pamięć niż wsteczna ?
  • 20 / 3 / 0
Możliwe, że to od picia fałszywej wódki, też kiedyś w sklepie kupiliśmy flaszkę, która nie miała banderoli o czym zorientowaliśmy się dopiero przy otwarciu. Ostatecznie wylaliuśmy to gówno bo smakowało jak perfum jakiś. TRZEBA UWAŻAĆ, to było jakoś w czasie gdy była ta afera w czechach co od lewego alku zginęło kilka osób. :wall: dlatego lepiej jarać white widow z szafy :)))))) i wtedy dobrze się zasypia, a problemy z pamięcią to po amnezji najwyżej :P
  • 416 / 18 / 0
przeczytałem pierwszego posta 5 razy i do teraz nie mogę w to uwierzyć %-D
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Newsy
Używanie marihuany zwiększa ryzyko wystąpienia chorób psychicznych u młodzieży

Używanie marihuany przez nastolatki i młodych dorosłych ma związek z wyższym ryzykiem wystąpienia u nich chorób psychicznych, zwłaszcza psychozy i choroby afektywnej dwubiegunowej – wynika z badania, które publikuje czasopismo „JAMA Health Forum”.

Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia

Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.

Cannabis trafia do supermarketów w Niemczech. Netto sprzedaje nasiona marihuany jak zwykłe warzywa

Jeszcze niedawno coś takiego byłoby nie do pomyślenia. W niemieckim supermarkecie obok nasion pomidorów czy bazylii pojawiły się… nasiona cannabis. Popularna sieć Netto rozpoczęła testową sprzedaż produktu, który budzi ogromne zainteresowanie klientów i wywołuje dyskusję o nowych realiach po legalizacji. Wszystko odbywa się jednak zgodnie z obowiązującym prawem, które pozwala dorosłym na domową uprawę konopi. Dla wielu osób to znak, że marihuana w Niemczech powoli staje się zwykłym elementem rynku, a nie tematem tabu.