najsilniejsza? najsłabsza? sprawdź! ogólna charakterystyka odmian
ODPOWIEDZ
  • 7 / / 0
Siemanko. :cool: Mam zamiar zbudować sobie boxa i kupić nasionko. Tylko za chuja nie wiem jaką odmianę wybrać. Wiem, że musi być to sativa, lecz który z gatunków będzie dla mnie najlepszy, jeżeli szukam głównie medycznych właściwości (chodzi o CBD i jego właściwości antypsychotyczne), ale potrzebuję dobrej motywacji do działania, czego nawet pa sativie często brak.

Przeniesione. - hip
  • 63 / / 0
http://www.leafly.com/ - polecam gorąco stronę, można wyszukać strainy w zależności od preferencji. Do Twoich pasowałby zapewne jakiś Haze lub Kush. Pod kątem medycznym nie analizowałem odmian, ale jeżeli chodzi o motywację, to ja polecałbym Lemon Jacka, który na mnie działał mega pozytywnie, z tym że nie wiem czy jego pestki dostępne w NL czy nie tylko w USA. Ewentualnie wszelkie Herreropochodne. ;)
  • 7 / / 0
A co powiecie na Dance World z palety Royal Queen Seeds? Chodzi mi dokładnie o tą odmianę: http://www.royalqueenseeds.pl/leczniczy ... world.html :)
  • 168 / 3 / 0
Motywująca marihuana to klasyczny przykład oksymoronu :-D
Uwaga! Użytkownik rafalinho007 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 7 / / 0
Podobno bardzo łatwy do ogarnięcia haj, ze względu na dużą ilość kanbidolu. A ma być to odmiana na co dzień.
  • 168 / 3 / 0
Z takimi pytaniami. To raczej nie na tym forum, a na #

Mogę podpowiedzieć, że wszystkie trip reporty odmian są mocno subiektywne i żeby znaleźć coś co ci idealnie podpasuje, będziesz musiał przetestować wiele pestek. Poza tym nawet jak trafisz na coś ciekawego to okaże się, że ta odmiana ma tyle mocno odmiennych feno, że palenie z różnych jej pestek działa inaczej.

Poza tym przywiązywanie się tylko do jednej odmiany to moim zdaniem średni pomysł. Z czasem działanie staję się nużące i ma się ochotę na coś nowego.
Ostatnia kwestia jest taka, że wiele osób po długim paleniu wyłacznie sativ narzeka na "schizy" i przechodzi na indici. To także weź pod uwagę.

Edit: Przypomniał mi się ciekawy temat o sativach indicach i rynku breederów:
https://www.forum.haszysz.com/showthrea ... czy-Indica Warto zerknąć.
Uwaga! Użytkownik rafalinho007 nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 7 / / 0
Nie zamierzam palić tylko sativy. Napisałem, że to ma być odmiana na co dzień. A raczej chyba lepiej będzie jak napiszę "od rana do popołudnia “, a na wieczór indica np. White Widow
  • 5299 / 104 / 0
Posadź se sto krzaków i badaj który fajny, kto ma za Ciebie zdecydować panie? Ty już jak Robert Makłokonopowicz się robisz i se kompozycje smakowe wybierasz, ciekawe ile jeszcze kilogramów a będziesz baki se szukał na zapach %-D
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 20 / 3 / 0
Wydaje mi się, że ciężko byłoby znaleść marihuanę nadającą się dla aktywnych fizycznie, bo chyba każda troszkę spowalnia obroty, ewentualnie jakaś sativka może?
  • 7 / / 0
Chodzi o to, żeby mieć energię i motywację na dzień, a wieczorem luz i chill.
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Konopie w żelkach. Wszczęto dochodzenie

W Holandii w żelkach Haribo o smaku coli stwierdzono obecność konopi indyjskich. Kilka osób, w tym dzieci, zgłosiło dolegliwości po ich spożyciu. Sprawę bada holenderski Urząd do Spraw Bezpieczeństwa Żywności i Produktów Konsumenckich (NVWA).

Magazyn z narkotykami na dachu budynku

Stołeczni policjanci wkroczyli w czwartek na warszawską Pragę, gdzie na ulicy Brzeskiej zlikwidowali magazyn z narkotykami. Zatrzymali do sprawy 39-latka, do którego mogły należeć znalezione substancje: heroina, amfetamina, mefedron, kokaina i marihuana.

Rekordowe uderzenie w narkobiznes. Zlikwidowano 19 laboratoriów i ujęto 67 osób

Co najmniej tysiąc funkcjonariuszy wzięło udział w największej w ostatnich latach operacji wymierzonej w syndykat narkotykowy działający na terenie Ukrainy. Zlikwidowano 19 laboratoriów i 17 magazynów oraz zatrzymano 67 osób, w tym 32-letniego bossa organizacji. Szacuje się, że miesięcznie narkogang produkował nawet 700 kg mefedronu, alfa-PVP i amfetaminy.