Macie jakies patenty na palenie w domu tak zeby inni domownicy nie wyczuli dymu ? wiem ze aponizer sprawdza sie tu chyba najlepiej ale nie mam takiego. palenie z wiadra, kora czy tam jakiegos bongosa daje mniej dymu niz ta sama ilosc palona z luflki czy tam w bletce .czasami w nocy jaram w lazience po cichaczu i leje duzo goracej wody bo ponoc para wodna zabija zapach. chodzi mi glownie o metody palenia ewentualnie sposoby na szybkie pozbycie sie zapachu w pokoju/lazience ale nie kadzidelkiem czy dezodorantem itp haha dobre jest jeszcze puszczenie dyma do szafy jesli jest w miare szczelna ale zapach i tak sie troche roznosi
edit - johndooe77 - mialem bardziej na mysli jakies nie banalne sposoby bo o tyn chyba kazdy wie. a takj z drugiej strony to otwarte okno toche pomaga ale zwieksza tez cyrkulacje tego dymu przez co mozę sie on rozjesc na pol chaty- wiem bo przez to wlasnie ojciec kiedys wyczul bake w drugim pokoju
próbowałeś?
Wypuść dym do worka foliowego i wyjeb go za okno (najpierw go trochę przetorturuj używając jak torebki dla wącho-klejów) - trochę inwencji twórczej ;).
SCIENCE BRAH!
Psylocybina w praktyce klinicznej, nie w badaniu. Dane z Zurychu
Mundur nie izoluje od rzeczywistości. O hipokryzji, która pęka na komisariatach
Marihuana a demencja. Nowe badanie przyniosło zaskakujące wyniki
Amerykanie zamieniają alkohol na konopie. Media straszą uzależnieniem, a statystyki pokazują sukces
Nagłówki amerykańskich i światowych mediów znowu uderzyły w alarmistyczne tony. Wszystko za sprawą najnowszych badań opublikowanych na łamach prestiżowego czasopisma JAMA Psychiatry, z których wynika, że w USA rośnie odsetek osób zmagających się z problematycznym używaniem marihuany (CUD) – szczególnie wśród mężczyzn powyżej 35. roku życia.
Marihuana w Szwecji — jedno z najostrzejszych praw w Europie
Szwecja karze nie tylko posiadanie marihuany, ale samo bycie pod jej wpływem — to rzadkość na tle reszty Europy. Od ponad trzydziestu lat policja może zlecić test na miejscu przy samym podejrzeniu, a dostęp do konopi medycznych pozostaje w praktyce symboliczny.
Cały grzyb a czysta psylocybina: co naprawdę pokazał model obliczeniowy
Pytanie krąży po literaturze od dekady: czy psylocybina wyjaśnia całe działanie grzyba, czy tylko jego część? Praca zespołu z University of the Free State, opublikowana 16 marca 2026 roku w Scientific Reports, próbuje odpowiedzieć na nie narzędziami chemii obliczeniowej.