Wiem, że na testach aptecznych Butyr-Fentanyl nie ma szans wyjść, więc z tego wniosek że do morfiny się nie metabolizuje (nie wgryzałem się w temat kompletnie), a co z badaniami krwi w szpitalu?
Zanalazłem na wikipedii:
Studies on urinary excretion revealed that almost all of the injected butyrfentanyl was excreted or metabolized within the first 3 h after injection, and only very low concentrations were still detectable after 3 h.
OK, żeby jasno postawić pytanie - czy zaawansowane testy szpitalne są "skalibrowane", by wychwycić ślad BF, lub bardziej istotne, jego metabolitów (przy założeniu, że są znane).
Z czego wytłumaczyć się można bardzo prosto- testy na morfinę dają pozytywny wynik nawet po zjedzeniu makowca( testowane przy użyciu drożdżówki z makiem...).
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Marihuana w psychiatrii. Dlaczego „nie leczy” nie oznacza „nie działa”?
Konopie w leczeniu demencji. Naukowcy wskazują dwa związki
Doustna kombinacja oczyszczonego THC i CBD istotnie zmniejsza pobudzenie u seniorów z zaawansowaną demencją – wynika z badania LiBBY zaprezentowanego na konferencji Alzheimer’s Association International Conference w Londynie.
Ministerstwo Rolnictwa alarmuje. Chodzi o nową akcyzę na alkohol
Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi wystąpiło do Ministerstwa Finansów o wycofanie planowanej podwyżki podatku akcyzowego na alkohol.
Alarm w całej Polsce! To miał być mak do ciasta ;)
Główny Inspektorat Sanitarny wydał ostrzeżenie publiczne dotyczące partii maku niebieskiego, w której wykryto przekroczenie dopuszczalnego poziomu alkaloidów opium. Jak podkreślono, spożycie produktu może stanowić zagrożenie dla zdrowia konsumentów. To nie są „zwykłe nasiona” – skażony mak może działać na organizm jak opioidy, wywołując objawy podobne do zatrucia narkotykami.