Wiem, że na testach aptecznych Butyr-Fentanyl nie ma szans wyjść, więc z tego wniosek że do morfiny się nie metabolizuje (nie wgryzałem się w temat kompletnie), a co z badaniami krwi w szpitalu?
Zanalazłem na wikipedii:
Studies on urinary excretion revealed that almost all of the injected butyrfentanyl was excreted or metabolized within the first 3 h after injection, and only very low concentrations were still detectable after 3 h.
OK, żeby jasno postawić pytanie - czy zaawansowane testy szpitalne są "skalibrowane", by wychwycić ślad BF, lub bardziej istotne, jego metabolitów (przy założeniu, że są znane).
Z czego wytłumaczyć się można bardzo prosto- testy na morfinę dają pozytywny wynik nawet po zjedzeniu makowca( testowane przy użyciu drożdżówki z makiem...).
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
Pacjenci szukają ulgi w bólu. Jak zmienia się podejście do medycznej marihuany w Polsce
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA
Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.
Korea Południowa: Torebki wyglądające jak herbata wypływają na plaży. W środku narkotyki
Ketamina w torebkach przypominających herbatę - takie pakunki znajdują na plaży mieszkańcy południowokoreańskiej wyspy Jeju. Władze ostrzegają, aby ich nie dotykać i nie otwierać, a także informować policję.
Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany zawiesza prace
Rok temu politycy obozu rządzącego ogłosili wielki, historyczny projekt: pierwszy w Polsce Parlamentarny Zespół ds. Depenalizacji Marihuany. Miało być nowocześnie, postępowo, europejsko. Miał być projekt, miał być progres, miało być „po wyborach ruszamy pełną parą”.