Jak HyperReal wpłynął na Twoje zdrowie
Zdecydowanie polepszył.
10
28%
Lekko polepszył.
5
14%
Nie widzę różnicy.
9
25%
Lekko pogorszył.
4
11%
Zdecydowanie pogorszył.
2
6%
"Ile Cię trzeba cenić, ten tylko się dowie..."
6
17%

Liczba głosów: 36

ODPOWIEDZ
  • 989 / 76 / 0
Tak się zastanawiam jakie te forum ma wpływ na ludzi. Znaczy się: jak duży, bo z tym, że jakikolwiek pozytywny to bym polemizował.
Nie żałuję, że wypiłem, zapaliłem, przyćpałem ale coraz bardziej zaczynam żałować, że tutaj w ogóle trafiłem, że czytałem, że się zarejestrowałem, że napisałem. Chociaż to, że tu przebywam, ostatnio rzadziej niż częściej, to raczej objaw a nie przyczyna tego, co się ze mną dzieje od kilku lat, a tych lat wcale nie tak wiele. Nie będę się rozwodził, psycha siada ale może ktoś to ubierze w bardziej trzeźwe i naukowe słowa, jeżeli ten ktoś będzie chciał pociągnąć temat.

Wszelakie wasze spostrzeżenia mile przeze mnie będą widziane i mam nadzieję, że nie tylko przeze mnie. Może się naczytam i stąd wypierdolę, choć już się tyle na czytałem i jakoś nic to nie dało ale kto wie.
Egoista, ale miły.
Narcyz, ale nie ostentacyjny.
Kłamca, ale wrażliwy.
Miło mi Cię poznać.
  • 189 / 9 / 0
Stawiam, wspierając się autorytetem szklanej kuli, że blisko 100% wchodzi tu ćpać - słowa, myśli, aprobatę(swoją czy cudzą), wiedzę, czy cokolwiek innego sobie wyobrażamy tym osiągać. Czasem ktoś przyjdzie po konkretną odpowiedź, a bardzo rzadko zdarzy się, że zawiedzie go tu intuicja. Forum jest wygodne, pozwala łatwo uciec od niekomfortowych uczuć albo poodurzać się pewnymi toksycznymi emocjami; no i dopakować mentalną tożsamość dla fałszywego poczucia bezpieczeństwa.

Zajaramy temacik?
  • 867 / 18 / 0
Ja zdecydowanie cpam aprobate, akceptacje i buduje tozsamosc. Najpierw szukam wiedzy, a jak juz ja zdobede to przyjmuje za podstawe by czuc sie odrobine lepszym od bardziej nieogarnietych, niz ja.

To forum ma na mnie zly wplyw. Im wiecej czytasz o dragach, tym wiecej myslisz i tym bardziej ciagnie cie do nich. Poza tym szybciej przekraczasz granice, zwiekszasz dawki gdy wiesz, ze inni tak robili i przezyli.

Przyklad: jak bralem po raz drugi 3mmc, balem sie przyjebac 300mg naraz. Pozniej zjadalem znacznie wiecej na dobe, bo wiedzialem, ze inni uzytkownicy tak robili i zyja.

A w ogole to forum jest naszprycowane po brzegi afirmacjami w stylu: ''jestem cpunem'' ''narkotyk ci sie marzy'' i tak dalej, ktorymi moja podswiadomosc codziennie sie karmi.
Uwaga! Użytkownik extraviado nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 2652 / 382 / 0
Dokładnie tak jak piszesz spiewaq. Czytanie nakręca, z jednej strony to forum daje poczucie bycia akceptowanym no bo to taka ćpuńska wspólnota i mimo wszelkich sprzeczek to jednak ćpun ćpunowi ćpania wytykać nie powinien. Hyperreal to rodzaj organizacji, odłamek społeczeństwa wysublimowanego narkomaństwa, do tego to studnia wiedzy na temat substancji psychoaktywnych potwierdzona praktyką setek użytkowników. No ale jest ten minus, o którym wspomniałam - czytając nakręcasz się. Piszesz z innymi i myślisz "też bym coś przyćpał, nie mogę tak siedzieć trzeźwy gdy oni są naćpani".

Osoba będąca zarejestrowana na forum ma większy dostęp do dragów bo może kontaktować się z innymi userami, umawiać się na wspólne ćpanie, próbować nowych środków itd czego może by nie zrobiła nie mając hajpowych znajomości.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 190 / 1 / 0
E tam, ja jak widzę niektóre posty to mi się raczej odechciewa cokolwiek ćpać. :P
Nie sądź, a nie będziesz sądzony! :old:
  • 2652 / 382 / 0
to też - są tacy co biorą posty innych użytkowników za przestroge na zasadzie "mam nadzieję że nigdy nie będę w takiej sytuacji jak oni" to akurat jest plus.
Uwaga! Użytkownik Blue_Berry jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 190 / 1 / 0
No właśnie, forum jest neutralne, także nie obwiniałbym go. To od człowieka zależy, co zrobi z informacjami zawartymi tutaj. Jeden weźmie jako przestrogę i źródło informacji wszelakich a drugi będzie się nakręcał i bił rekordy dawek. :)
  • 4807 / 267 / 0
Forum może i jest neutralne, ale ludzie nie są a forum tworzą ludzie. Wniosek prosty.
Ja otchłań tęcz, a płakałbym nad sobą
jak zimny wiatr na zwiędłych stawu trzcinach
jam błysk wulkanów, a w błotnych nizinach
idę jak pogrzeb z nudą i żałobą.
Na harfach morze gra, kłębi się rajów pożoga
i słońce, mój wróg słońce! wschodzi wielbiąc Boga.
  • 190 / 1 / 0
Jaki? :D

No dobrze, nieneutralni ludzie piszą nieneutralne posty, ale tylko od Ciebie zależy co zrobisz z tymi literkami, które tu przeczytałeś.

Imo ten temat to trochę takie szukanie winnego.
Chociaż to, że tu przebywam, ostatnio rzadziej niż częściej, to raczej objaw a nie przyczyna tego, co się ze mną dzieje od kilku lat[...]
This.
  • 3898 / 238 / 13
Ja swego czasu za często tu siedziałem i przez to marnotrawiłem czas - zmiana layoutu powoduje, że siedzę tu w zasadzie tylko z obowiązku moderowania co parę dni...
Wkońcu zmęczony, bez sił i ochoty, bez domu i imienia w kanale zapomnienia;
ODPOWIEDZ
Newsy
Stan opublikował raport o spożyciu marihuany. Niemal 15 proc. nowojorczyków zażywa ją regularnie

Tylko 14,7 proc. dorosłych nowojorczyków regularnie spożywa konopie indyjskie – zgodnie z najnowszym raportem stanowego Departamentu Zdrowia. Najwyższy odsetek korzystających z marihuany w dowolnej formie występuje u osób w wieku 21-24 lat. Z raportu wynika ponadto, że większą tendencję do zażywania konopi mają osoby, które jednocześnie nadużywają innych używek.

Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.