Dział służący dyskusji o pozostałych odmianach roślin, np. afrodyzjakach, ziołach snu, czy ziołach o właściwościach uspokajających i sedatywnych a także o substancjach pochodzących z organizmów zwierząt.
ODPOWIEDZ
  • 270 / 13 / 0
Witam, nie znalazłem nigdzie informacji na temat tych ziół.

Doskonała przy długotrwałym stresie.
Herbatka wspomagająca przy występowaniu zaburzeń psychiatrycznych i nerwowych.
Pokonuje depresyjne odczucia niepewności, smutku, samotności, strachu, lęki i braku nadziei.
Uspokaja wzburzone i niespokojne myśli.
Daje ukojenie w stresie, napięciu nerwowym i neuralgiach.
Wspomaga relaksację systemu nerwowego przy występowaniu neurozy i epilepsji.
Wzmacnia równowagę mentalną i stabilność psychiczną.

Skład: Witania somnifera, centella asiatica, tinospora cordifolia, nardostachys jatamansi, glycyrrhiza glabra, asparagus racemosus, zingiber officinale, puerania tuberoza, waleriana wallichii.

Widać, że w składzie między innymi podstawa Gotu-Koli. Może to być naprawdę skuteczne i pomocne ziółko. Czy jest tu ktoś, kto miał z tym do czynienia? Myślę, że temat wart zainteresowania

Skróciłem nazwę wątku by brzmiała na mniej reklamowo mr_b
  • 1513 / 26 / 0
Chodzi Ci głównie o;
http://pl.wikipedia.org/wiki/Nardostachys_jatamansi
Czy co całą mieszankę w gotowym produkcie?
mr_b∩ʁbꞁө
  • 270 / 13 / 0
Oczywiście chodziło mi o pełny skład. Sprzedają to w postaci naparu. Mogę mieć to w 10min, ale teraz testuje Gotu-Kole. Z Opisu wynika, że może być to dużo bardziej skuteczne, informacji 0, myślałem, że może tutaj "ktokolwiek widział, ktokolwiek wie" ale widzę, że chyba pierwszy będę , który to cudo stestuje :)
  • 2957 / 1598 / 35
Nardostachys Jatamansi i wplyw na neuroprzekazniki:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/8202559.
Jest dosyc spory ten wplyw na dopamine, noradrenaline ,serotonine ,gaba na poczatku na serotonine a pozniej na reszte , roslina ta jest glowna roslina tej mieszanki reszta roslin wzmacnia efekt tej rosliny.
Zastosowanie ostre czyli wiekszej ilosci spowoduje wzrost serotoniny i jej metabolitow w organizmie, po 15 dniach stosowania tej rosliny wzrasta poziom reszty neuroprzekaznikow.
Krewna Waleriany.
Narcotic trust tylko i wyłącznie. Wiadomo jebać polityków co od 1989r sprzedali Polskę i dalej komuchy rządzą i myślą, że ktoś dla nich będzie walczył o co, o jaki kraj jaką Polskę? Na świecie liczą się pieniądze
ODPOWIEDZ
Newsy
Palenie papierosów uszkadza cement. W zębach pozostają trwałe ślady po nałogu

Zęby składają się z trzech zasadniczych warstw: szkliwa, zębiny i cementu. Ten ostatni pokrywa korzeń i budową przypomina kość. Układa się on w charakterystyczne pierścienie, podobne do pierścieni drzew, które rosną z każdym rokiem. Naukowcy z Northumbria University chcieli sprawdzić, czy cement można wykorzystać w medycynie sądowej, na przykład do określania wieku ofiar przestępstw lub katastrof. I odkryli, że palenie papierosów pozostawia w cemencie trwałe ślady.

Marihuana tylko na receptę. Tajlandia zmienia politykę dotyczącą "miękkich" narkotyków

Marihuana w Tajlandii jest dostępna już tylko na receptę; w życie wszedł dekret zmieniający wprowadzone trzy lata wcześniej liberalne zasady sprzedaży specyfiku - podała w piątek agencja AP, przypominając, że Tajlandia była pierwszym azjatyckim państwem, które zdekryminalizowało obrót marihuaną.

Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.