Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 2 / / 0
Mam pytanie. Niedawno dostałem wyrok w zawieszeniu za handel i posiadanie marihuany. W związku z tym mam kilka pytań
1. Czy jak juz dostane kuratora to będe miał badania na obecność narkotyków?
2. Czy mogę(bez groźby odwieszenia kary) się na nie nie zgodzić?
3. Jeśli wykryją u mnie np. THC to mogą mnie zamknąć za to czy nie?
  • 5299 / 104 / 0
Ja za ziele dostałem kurwatora, ale nie za handel jeno za posiadunek. Nie badali mnie, ani nic z tych rzeczy. Oczywiście spalony stawiałem się w umówione dni - bo jak tu iść do tak poważnej instytucji i nie napawać się jej dostojnością w sposób niewzmocniony zielskokrotnie?

Jeśli dojebali handel, to przekonaj się po kilku wizytach czy nie będą robili testów. W razie co, w Czechach byłeś albo w Holandii. A masz jakieś alibi, ktoś Cię widział, może to potwierdzić? Tak - ludzie, którzy brali Cię na stopa ;)

W Polsce nie można posiadać nielegalnych substancji, ale we krwiobiegu można mieć. Na upartego można się dojebać, że to przecież wynik uprzedniego posiadania nielegalnych rzeczów, ale przecież Czechy, Holandia, papieros w klubie od przypadkowej osoby, no różne sytuacje się dzieją panie prokurwatorze na tej Planecie Ziemi
Ostatnio zmieniony 17 października 2013 przez pilleater, łącznie zmieniany 1 raz.
Spokój jest najwyższym szczęściem :*) Czanga tak bardzo
  • 272 / 6 / 0
Ej, bez kitu. Panie władzo kochany, jak tam na komendzie jest palenie? Wogle zdrowia życze. pillu dobrze prawi, kupić mu acodin.
Uwaga! Użytkownik raven gray jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 168 / / 0
Nie będziesz miał żadnych badań. A kurator przyjdzie, pogada i do widzenia.
  • 502 / 40 / 0
1. Jeżeli nie masz sądowego nakazu powstrzymania się od nadużywania alko lub substancji odurzających (art 72 par 1 pkt 5 kk) to nie.
2. Tego nie wiem ale jeśli odmówisz poddania się badaniu to z pewnością znajdzie się to w raporcie kuratora.
3. Nie
  • 1073 / 123 / 3
Jak masz to zobowiązanie do powstrzymania się od spożywania i odmówisz poddania się testowi krwi albo śliny to jakbyś złamał warunki dozoru.

Poczytaj sobie jest takie pierdolnięte rozporządzenie z początku tego roku ministra Gowina ws. poddawania testom osób skazanych ple ple ple. Znajdź sobie wszystko jest tylko czy to się w 100% przekłada na praktykę to nie wiem.
To jest to rozporządzenie:
http://isap.sejm.gov.pl/DetailsServlet? ... 0120000135

Art. 116 KKW
3) poddania się – niezależnie od obowiązków określonych w przepisach o zwalczaniu chorób zakaźnych, wenerycznych i gruźlicy, alkoholizmu i narkomanii – przewidzianym przepisami badaniom, leczeniu, zabiegom lekarskim, sanitarnym oraz rehabilitacji, a także badaniom na obecność w organizmie alkoholu, środków odurzających lub substancji psychotropowych, a skazany, co do którego sędzia penitencjarny zarządził przeprowadzenie badań psychologicznych lub psychiatrycznych, dodatkowo – udzielania osobom prowadzącym badania informacji o stanie zdrowia, przebytych chorobach i urazach oraz warunkach, w jakich się wychowywał, oraz wykonywania zleconych przez psychiatrę lub psychologa czynności niezbędnych na potrzeby badania,
  • 1472 / 26 / 0
THC we krwi zostaje pół roku dostałeś wyrok za posiadanie ,posiadałeś przed wyrokiem paliłeś przed wyrokiem zostało we krwi
ODPOWIEDZ
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Bochnia. Policja ujęła dilerów narkotyków. W garażach przy KN-2 urządzili „biuro” i magazyn

Małopolscy policjanci zlikwidowali „przedsiębiorstwo” zajmujące się handlem narkotykami. Wynajmowane garaże przy jednej z ulic w Bochni spełniały rolę biura oraz magazynu ze środkami odurzającymi. Zabezpieczono duże ilości środków odurzających oraz zatrzymano 4 osoby.

Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.

DNA w powietrzu. Wykrywają tak narkotyki i patogeny

Przełomowe badanie naukowców z Uniwersytetu Florydy wykazało, że środowiskowe DNA (eDNA) zasysane prosto z powietrza może dostarczyć szczegółowych informacji o otaczającym nas świecie. Od identyfikacji zagrożonych gatunków i śledzenia ludzkich patogenów, po wykrywanie alergenów i nielegalnych substancji.