1)czy w przypadku złapania przez policję pod wpływem; ale bez żadnych nielegalnych środków przy sobie może mi to zostać zapisane w "kartotece" i uniemożliwić pracę w służbach mundurowych?
2)czy w przypadku złapania z Tramalem (którego wprost ubóstwiam) lub jakimiś benzo może również to zostać zapisane i uniemożliwić ww pracę?
3)I co z sytuacją w której zostanę złapany pod wpływem i z nielegalnymi środkami?
Jak to może wpłynąć na moją, twoją i ogólnie naszą przyszłość? :old:
-------------------------------------------
Bad trip
https://www.youtube.com/watch?v=LllSdPSf22Y
Reszta - nie jestem pewien (niech ktoś bardziej ogarnięty w temacie się wypowie; mogą na przesłuchanie zabrać "skąd miałeś"??)
2. Rzadko czepiają się leków, a jeśli masz je od lekarza, to tym bardziej nie masz o co się martwić (dopóki nie wyślą Cię na odwyk z powodu lekozależności).
3. Przy dobrych wiatrach więzienie w zawieszeniu.
castaneda69 pisze: 1)czy w przypadku złapania przez policję pod wpływem; ale bez żadnych nielegalnych środków przy sobie może mi to zostać zapisane w "kartotece" i uniemożliwić pracę w służbach mundurowych?
castaneda69 pisze:2)czy w przypadku złapania z Tramalem (którego wprost ubóstwiam) lub jakimiś benzo może również to zostać zapisane i uniemożliwić ww pracę?
castaneda69 pisze:I co z sytuacją w której zostanę złapany pod wpływem i z nielegalnymi środkami?
castaneda69 pisze:Jak to może wpłynąć na moją, twoją i ogólnie naszą przyszłość?
KSIP bezterminowo przechowuje informacje o wyrokach, więc wątpliwa jest wg mnie możliwość pracy w służbach mundurowych z jakimkolwiek wyrokiem.
pan jozek pisze:W "kartotece" zapisuje się skazanie na podstawie wyroku sądowego. Za co cię mają skazać, skoro nie posiadasz?
Od kiedy to tylko posiadanie jest karalne?
gzyp pisze:@pan jozek: a znasz kogoś komu zatarto wyrok?
gzyp pisze:KSIP bezterminowo przechowuje informacje o wyrokach, więc wątpliwa jest wg mnie możliwość pracy w służbach mundurowych z jakimkolwiek wyrokiem.
gzyp pisze:Za prowadzenie pod wpływem?
Od kiedy to tylko posiadanie jest karalne?
Efekty terapii wspomaganej psychodelikami są zachwycające
7 petycji przeciw reklamom i promocjom alkoholu, które mogą zmienić polskie prawo
Rząd za, kantony przeciwko: Czy Szwajcaria zalegalizuje marihuanę?
Parlament federalny chce zdekryminalizować konopie indyjskie w Szwajcarii. Jednak już etap konsultacji pokazuje, że sprzeciw wobec projektu jest duży.
Marihuana wpływa na chorych odwrotnie niż na zdrowych. Jest nadzieja na nową terapię?
Używanie konopi indyjskich wiąże się z łagodniejszymi objawami choroby afektywnej dwubiegunowej (ChAD) – wynika z badań opublikowanych na łamach „Translational Psychiatry”. Okazuje się, że na osoby z ChAD konopie mogą wpływać odwrotnie niż na osoby zdrowe. Autorzy badań przestrzegają jednak przed wyciąganiem zbyt daleko idących wniosków (czyli na przykład przez zalecaniem chorym stosowania konopi). Mimo to w ich ocenie uzyskane wyniki powinny stanowić przyczynek do dalszych, zakrojonych na szerszą skalę, analiz.
Polskie wyroki a światowa nauka – kto ma rację w sprawie THC?
W Polsce przez lata obowiązywało uproszczone i krzywdzące równanie: wykryto THC we krwi, a więc automatycznie byłeś pod wpływem. Sytuacja uległa pozornej poprawie, gdy Instytut Ekspertyz Sądowych im. prof. Jana Sehna w Krakowie opracował wytyczne, które miały pomóc sądom rozróżnić stan „po użyciu” od stanu „pod wpływem”.