Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 55-60 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Witam, dostarczono do mnie dnia dzisiejszego list z policji kryminalnej. ART. 59. ust.3 UOPN. Zostałem sprzedany, 2 osoby potwierdziły że zioło zakupiły u mnie. Mam wezwanie za 5 dni. Co mam zrobić? Czy zapierać się że to jakiś wałek, że próbują mnie wkręcić w jakieś gówno, czy przyznać się że to ja im zamotałem, i wymyślić jakiegoś dostawcę? Co może mi grozić jeśli się przyznam? Mam 17 lat. Osoba której sprzedałem ma 19lat, a ona dalej puściła dla gówniarza 14l. max. Z tego co słyszałem ona też potwierdziła że to ode mnie choć nigdy z nim nie gadałem ani nic. Proszę o szybkie odpowiedzi na temat.
PDR
  • 23 / / 0
a mają jakies dowody? np. jednoznaczne smsy? jesli nie to sie nie przyznawaj, nawet jeśli policjanci by Cię straszyli, manipulowali itp. najlepiej sie wyprzeć wszystkiego, jak nie bedzie dowodów to umorzą. Mając 17 lat odpowiadasz juz jako osoba pełnoletnia.
  • 4 / / 0
jak dowiedziałem się są sms z bramki jeszcze z moim podpisem, oraz z własnego telefonu...
  • 25 / / 0
to masz klocki, bedziesz mial mozliwosci; przyznania sie do winy i poddania sie karze lub odwrotnosc tego czyli wszystko na NIE, jak bedziesz szedl w zaparte to oni przyjebia ci smsami przeciez z Twoim podpisem, wiec chujowa sprawa, to juz zalezy od Ciebie jaka masz psychike bo jak maja jakis dowod to jest ciezko zaprzeczac samemu z siebie i jest grubszy wjazd na Ciebie...
  • 40 / 1 / 0
No właśnie, wszystko zależy od treści smsów tak na prawdę, czyli ile na Ciebie mają. Możesz iść w zaparte i ich wkurwić (nastawić przeciwko sobie) jeśli smsy są jednoznaczne, a Twoja wina ewidentna. W takim wypadku lepiej chyba poddać się samoukaraniu i zaplusować przed sądem (sprawiać wrażenie skruszonego i chętnego do współpracy). Niestety w grę wchodzi udostępnianie, albo nawet handel, więc kolorowo nie jest. Najgorsze z tym nieletnim (jeśli masz opcję się tego wyprzeć to tak zrób).

Zresztą chyba już po sprawie... Napisz co tam się działo
Pozdr
Uwaga! Użytkownik AuroraRusek jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1179 / 9 / 0
AuroraRusek pisze:
Najgorsze z tym nieletnim
Z tym nieletnim to on akurat nie miał nic wspólnego.
Uwaga! Użytkownik pyzg nie jest już aktywny na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 4 / / 0
przyznałem się... nic nie mogłem zrobić, nie pomyślałem aby odrazu zadzwonić do papugi adwokata i było by po sprawie. 4m na 3lata, kurator i grzywna 350 zl..
why always me? :/ cieszę sięzę juz po wszystkim ... tak czy siak
  • 678 / 10 / 0
to i tak całkiem spoko, na przyszłość nie motaj debilom
  • 1073 / 123 / 3
4m na 3lata, kurator i grzywna 350 zl..
ZA udzielanie 4 miesiące w zawieszeniu na 3 lata? 8-(
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Rozbita grupa narkotykowa. Marcin K. odpowie za handel heroiną i kokainą wartą miliony

Przed Sądem Okręgowym w Gdańsku stanie mężczyzna oskarżony o udział w zorganizowanej grupie przestępczej zajmującej się międzynarodowym obrotem heroiną i kokainą oraz praniem pieniędzy. Śledztwo w tej sprawie, pod nadzorem prokuratora Prokuratury Regionalnej w Gdańsku, prowadzili funkcjonariusze Centralnego Biura Śledczego Policji w Gdańsku.

Nastolatki z województwa łódzkiego najrzadziej w Polsce sięgają po używki

Nastolatki z województwa łódzkiego rzadziej, niż ich rówieśnicy w innych częściach Polski, sięgają po alkohol i narkotyki. Wynika to z najnowszych badań przeprowadzonych na zlecenie Regionalnego Centrum Polityki Społecznej w Łodzi. Wyniki zaprezentowano w Międzynarodowym Dniu Zapobiegania Narkomanii.

Bezzałogowa łódź z internetem od Muska. Kartele coraz bardziej „smart”

Kolumbijskie służby wiele już widziały, ale ich ostatnie odkrycie zaskoczyło nawet weteranów walki z kartelami narkotykowymi. Marynarka wojenna tego kraju po raz pierwszy zatrzymała półzanurzalną, zdalnie sterowaną łódź do przemytu narkotyków. Jednostka była połączona z internetem przez system Starlink należący do Elona Muska.