Dział poruszający prawne kwestie użytkowania narkotyków. Legalizacja, kary, pytania do adwokata.
ODPOWIEDZ
  • 1095 / 34 / 0
Mam zawiasy i 2 kuratorow rodzinnego (był złożony wniosek do gminy , że jestem alkus), a drugi kurator od zawiasów. Z zasądzonego lecznia odwykowego 6-tyg terapia alk. niewywiązałem się (wyjebali mnie). Ojciec z matka ciągle opowiada tym kuratorom, że ja dalej cpam itp. Ostatnio wezwała mnie kuratorka od zawiasów i powiedziała, że mam chodzić do jakichś poradni na terapie, bo w przeciwnym wypadku złoży wniosek o rozszerzenie tych zawiasów o przymusowe lecznie w ośrodku. Ogólna opinia zła (pod kątem uzależnień, bo tak to nikogo nie zaczepiam i spokojny jestem)

I teraz czy na prawdę mogą mi przyjebać np. półroczny ośrodek do tych zawiasów?
Wszystko co napisałem na tym forum to nieprawda; opisywane sytuacje nigdy nie miały miejsca.
  • 212 / 4 / 0
Tak. Zwłaszcza jeśli jesteś niepełnoletni (a jesteś ?) i rodzice podpie*dalają kuratorowi.
Uwaga! Użytkownik DJ_Samo_Zycie jest zbanowany na hyperrealu. Nie odpowie na próbę kontaktu, ani nie przeczyta odpowiedzi na post.
  • 1095 / 34 / 0
Człoeku jestem pełnoletni.
Wszystko co napisałem na tym forum to nieprawda; opisywane sytuacje nigdy nie miały miejsca.
  • 3187 / 373 / 0
Tak , kurator ma prawo wystąpić o rozszerzenie warunków wyroku jeśli są ku temu przesłanki. Żaden ośrodek jednak nie trzyma na siłę i jak nie pójdziesz tam z własnej woli to wtedy ryzykujesz odwieszenie wyroku.
Ostatnio zmieniony 07 listopada 2012 przez Blu, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.

Belgia: Rozbito gang przemytników kokainy

Policja rozbiła dużą grupę kokainową działającą w Belgii. Przemytnicy przywozili narkotyki z Ghany i Dominikany przez lotnisko w Brukseli. Następnie, przez port w Antwerpii, narkotyki były wysyłane za granicę. Niektórzy podejrzani spotykali się regularnie w barze shisha w Vilvoorde (Brabancja Flamandzka), aby omawiać swoje interesy.

Szczeciński lekarz pomagał nielegalnie zdobywać opioidy. Jest akt oskarżenia

Jerzy B. stanie przed sądem za poświadczenie nieprawdy w zaświadczeniach lekarskich. Pewien szczecinianin dzięki takiemu zaświadczeniu odzyskał znaczne ilości leku opioidowego, który wcześniej podczas przeszukania zabezpieczyła policja.