Dział poświęcony zapytaniom użytkowników wobec ich spraw bieżących.
ODPOWIEDZ
  • 4 / / 0
Witam, chciałem się dowiedzieć co mogą mi dojebać za to że jeden gówniarz powiedział że brał od gościa, a ten gościu ode mnie. Gościu potwierdził bo grozili mu wyjebaniem na ukrainę, ponieważ nie ma obywatelstwa polskiego. Co mam zrobić? Znaleźli przy nim + 0.74g jak się dowiedziałem. Lepiej się przyznać i jakąś bajkę puścić czy mam twardo kurwa stać na swoim i zapierać się? Proszę o szybkie odpowiedzi! Sprawa leci już od soboty, czyli tydzień od ich złapania. :/
Ostatnio zmieniony 27 października 2018 przez MrMagnificus, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: zmieniono tytuł tematu
  • 1736 / 18 / 0
Do niczego się nie przyznawać. Jeżeli kontaktowałeś się z którymś z nich w jakikolwiek sposób, który może coś (np bilingi) lub ktoś potwierdzić to nie zaprzeczaj znajomości.

Po prostu wyobraź sobie, że jesteś gościem, który nigdy mu/im nic nie sprzedawał/udostępniał, a tutaj chcą ciebie tak wpierdolić i zdziwko. W dodatku nawet nigdy nic nie posiadałeś nielegalnego więc tym bardziej nie wiesz dlaczego ciebie próbują zmieszać z błotem.

Nie ma co za bardzo komponować zawiłe historie bo dokładne historie (a często z lukami, które jeszcze częściej wychodzą po kilku/kilkunastu pytaniach) kłamcy najczęściej dobrowolnie i sami z siebie przedstawiają, a uczciwi oskarżeni ludzie zachowują się w stylu: "panie kurwa co jest? w co chcecie mnie wkręcić, ja nic nie robiłem takiego, proszę się odpierdolić i dać mi spokój, nie mam czasu tu przesiadywać".
Piotrek uczy, Piotrek radzi, Piotrek nigdy Cie nie zdradzi!
  • 825 / 14 / 0
NIE PRZYZNAWAJ SIĘ DO NICZEGO, pies prawie zaczął nakurwiać mnie gdyby nie było świadków i wymigałem się z jazdy po pijaku na bajku ( doszło do kolizji ), sama pała po 50-krotnej mojej odpowiedzi na nie powiedziała że prawo działa na moją korzysć, puścili bez niczego.

1. ZASADA NA ULICY - DO NICZEGO SIĘ NIE PUCOWAĆ/PRZYZNAWAĆ :-D
  • 327 / 4 / 0
a czy jak sie nie przyznamy i udowodnia to kara wieksza ? w sumie tak teraz mam problem czy dobrze ze sie przyznalem, ale to bylo na komisariacie i wszedzie byly kamery i widzialo mnie duzo ludzi jak tam gruby syf robilem wiec w sumie to pewnie i tak by mi nic nie dalo
  • 418 / / 0
Amplifa pisze:
a czy jak sie nie przyznamy i udowodnia to kara wieksza ?
Podejrzany/oskarżony wg polskiego prawa może kłamać.
„należy przyjąć, że oskarżony nie ponosi żadnej odpowiedzialności karnej za treści wynikające ze swoich fałszywych wyjaśnień, dopóki wyjaśnienia te służą realizowaniu jego obrony” (Uchwała SN z dnia 11stycznia 2006 r., sygn. I KZP 49/05)."
Ostatnio zmieniony 07 listopada 2012 przez zielonywojownik, łącznie zmieniany 1 raz.
Ω
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Alkohol miał swój udział w powstaniu złożonych hierarchicznych społeczeństw

Alkohol towarzyszy nam od tysiącleci. Używały go wszystkie wielkie cywilizacje. Znali go Majowie, Egipcjanie, Babilończycy, Grecy, Chińczycy czy Inkowie. Odgrywał ważną rolę w ceremoniach religijnych, wciąż jest ważnym elementem spotkań towarzyskich. Był środkiem płatniczym, służył wzmacnianiu i podkreślaniu pozycji społecznej. W najstarszym znanym eposie literackim „Eposie o Gilgameszu” jednym z etapów ucywilizowania Enkidu – który symbolizuje tam dziką naturę, niewinoość i wolność – jest wypicie przezeń piwa.

Zniknęło 400 kg kokainy. Policjanci objęci śledztwem

Biura dwóch policjantów z Biura ds. Zwalczania Przestępczości Narkotykowej we francuskim Nanterre oraz ich domy zostały przeszukane przez IGPN (Wydział Wewnętrzny Inspektoratu Policji) w związku ze sprawą „Trident”. Chodzi o zaginięcie blisko pół tony kokainy. Według informacji „Le Parisien”, przeszukania przeprowadzono w biurach dwóch policjantów z wydziału antynarkotykowego oraz w ich domach. Zarekwirowano także ich tablety i komputery.

Maleńczuk bez ogródek o przeszłości. „Tęsknię za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie”

Chociaż dziś Maciej Maleńczuk prowadzi względnie ułożone i spokojne życie, w młodości był uosobieniem hasła „sex, drugs, rock and roll”. Jak wielokrotnie wspominał, brakuje mu niektórych aspektów tamtych lat – przede wszystkim heroiny. – Tęsknię zwłaszcza za heroiną. To najlepsza rzecz na świecie – mówił bez ogródek muzyk.