Powód: zmieniono tytuł tematu
Po prostu wyobraź sobie, że jesteś gościem, który nigdy mu/im nic nie sprzedawał/udostępniał, a tutaj chcą ciebie tak wpierdolić i zdziwko. W dodatku nawet nigdy nic nie posiadałeś nielegalnego więc tym bardziej nie wiesz dlaczego ciebie próbują zmieszać z błotem.
Nie ma co za bardzo komponować zawiłe historie bo dokładne historie (a często z lukami, które jeszcze częściej wychodzą po kilku/kilkunastu pytaniach) kłamcy najczęściej dobrowolnie i sami z siebie przedstawiają, a uczciwi oskarżeni ludzie zachowują się w stylu: "panie kurwa co jest? w co chcecie mnie wkręcić, ja nic nie robiłem takiego, proszę się odpierdolić i dać mi spokój, nie mam czasu tu przesiadywać".
1. ZASADA NA ULICY - DO NICZEGO SIĘ NIE PUCOWAĆ/PRZYZNAWAĆ :-D
Amplifa pisze:a czy jak sie nie przyznamy i udowodnia to kara wieksza ?
„należy przyjąć, że oskarżony nie ponosi żadnej odpowiedzialności karnej za treści wynikające ze swoich fałszywych wyjaśnień, dopóki wyjaśnienia te służą realizowaniu jego obrony” (Uchwała SN z dnia 11stycznia 2006 r., sygn. I KZP 49/05)."
Czechy luzują prawo konopne. Duży krok naprzód, ale z gwiazdką
Śmierć na zamówienie. Z dostawą na oddział psychiatryczny
Rzetelna historia kryminalizacji konopi (USA + kontekst międzynarodowy)
Badania dowiodły, że marihuana opóźnia rozwój nastolatków
Badanie przeprowadzone na ponad 11 tys. nastolatków wykazało, że zażywanie marihuany wiąże się z wolniejszym rozwojem poznawczym (zapamiętywaniem, koncentracją i szybkością myślenia), a także z gorszą pamięcią w kluczowych latach rozwoju mózgu.
Badanie: użytkownicy psychodelików mogą inaczej przetwarzać emocje
Użytkownicy psychodelików inaczej przetwarzają emocje, m.in. szybciej rozpoznają zagrożenie - wynika z badania UJ. Kierujący nim prof. Michał Bola podkreślił, że przeciera ono szlaki w obszarze neuroobrazowania użytkowników psychodelików, jednak pełne zrozumienie ich wpływu na mózg wymaga wielu lat pracy.
Kawa - budzi i wydłuża życie
Przez dziesięciolecia ukazywały się badania, których autorzy wskazywali, że kawa ma korzystny wpływ na organizm. Jej picie łączono z dłuższym życiem i zmniejszonym ryzykiem chorób chronicznych. Jednak dokładny mechanizm tego działa nie był znany. Teraz naukowcy z Texas A&M University odkryli, że związki zawarte w kawie oddziałują na receptor białkowy NR4A1, który odgrywa istotną rolę w ochronie organizmu przed chorobami związanymi z wiekiem.