Powód: zmieniono tytuł tematu
Po prostu wyobraź sobie, że jesteś gościem, który nigdy mu/im nic nie sprzedawał/udostępniał, a tutaj chcą ciebie tak wpierdolić i zdziwko. W dodatku nawet nigdy nic nie posiadałeś nielegalnego więc tym bardziej nie wiesz dlaczego ciebie próbują zmieszać z błotem.
Nie ma co za bardzo komponować zawiłe historie bo dokładne historie (a często z lukami, które jeszcze częściej wychodzą po kilku/kilkunastu pytaniach) kłamcy najczęściej dobrowolnie i sami z siebie przedstawiają, a uczciwi oskarżeni ludzie zachowują się w stylu: "panie kurwa co jest? w co chcecie mnie wkręcić, ja nic nie robiłem takiego, proszę się odpierdolić i dać mi spokój, nie mam czasu tu przesiadywać".
1. ZASADA NA ULICY - DO NICZEGO SIĘ NIE PUCOWAĆ/PRZYZNAWAĆ :-D
Amplifa pisze:a czy jak sie nie przyznamy i udowodnia to kara wieksza ?
„należy przyjąć, że oskarżony nie ponosi żadnej odpowiedzialności karnej za treści wynikające ze swoich fałszywych wyjaśnień, dopóki wyjaśnienia te służą realizowaniu jego obrony” (Uchwała SN z dnia 11stycznia 2006 r., sygn. I KZP 49/05)."
Marihuana najczęściej używaną substancją psychoaktywną w Polsce po alkoholu, kofeinie i nikotynie
Podróż z medyczną marihuaną samolotem – co musisz wiedzieć?
Narkotykowy krajobraz Europy. Nowy trendy na czarnym rynku
Wino z kokainą stało się przebojem. Papież pisał encykliki, sącząc Vin Mariani
Pod koniec XIX w. kokaina była uznawana za cudowny lek na wszystko. Była też składnikiem Vin Mariani, czyli ulubionego napoju papieża Leona XIII. Ojciec Święty tak je sobie upodobał, że wystąpił w jego reklamie, a twórcę receptury, Angelo Marianiego, odznaczył medalem. Nie był zresztą jedynym sławnym entuzjastą tego wina.
Dyrektorka szkoły w powiecie łańcuckim podejrzana o utrudnianie śledztwa ws. narkotyków
Dyrektorka szkoły podstawowej z powiatu łańcuckiego zatrzymana przez policję. Śledczy podejrzewają ją o działania utrudniające postępowanie dotyczące grupy przestępczej handlującej narkotykami.
Aresztowania za marihuanę w USA – raport FBI zaskakuje liczbami
Mimo postępów w legalizacji, aresztowania za marihuanę w USA nie ustają. Sprawdź, co naprawdę pokazują najnowsze dane FBI.