Dział o sprawach, w których zarzut nie opiera się na Ustawie o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 600 / 4 / 0
Witam,
czy jest ktoś obeznany w prawie podatkowym? Jest taka sprawa że mam obecnie przyznaną rentę i alimenty, oraz pracuję bez umowy. Mam 2 kredyty, 2 karty kredytowe, a pieniądze z pracy wpłacam na konto aby spłacić zobowiązania. Pytanie: czy urząd podatkowy może mi prześwietlić konta bankowe i kredyty i dojebać się w sprawie dochodów? Czyli jakim prawem mnie stać na spłacenie mieszkania, 2 kredytów, 2 kart, studiów? Nigdy nie miałem problemów z prawem, a tym bardziej podatkowym, z tym że wcześniej pracowałem przez 2 lata na umowy i rozliczałem się bez wałków, ale od 7 miesięcy oficjalnie nie pracuję. Dodam że mój NIP jest znany tylko w jednym z banków w którym mam 1 kartę kredytową i nie mam konta.
Doświadczenie to to co osiągasz, kiedy nie osiągasz tego czego się spodziewałeś
  • 3129 / 26 / 0
Jeśli nie są to kwoty co najmniej 5 cyfrowe miesięcznie, to możesz mieć wyjebane. Chyba, że masz wrogów, którzy wiedzą o tym procederze i dopuszczasz opcję bycia podjebanym.
High, how are you?
  • 1072 / 123 / 3
Jak wyżej. Jakby US miał ścigać ludzi za takie "wyjeby" to by ich siedziało więcej niż za jazdę po pijaku. Dopóki nikt nie podpierdoli z fartem. W ostateczności można powiedzieć że te pieniądze pochodzą z nierządu a jest to działalność nieopodatkowana :-D
  • 600 / 4 / 0
Dzięki. W tamtym okresie miałem lekką paranoję ;P.
Doświadczenie to to co osiągasz, kiedy nie osiągasz tego czego się spodziewałeś
ODPOWIEDZ
Artykuły
Newsy
Czy psychodeliki mogą wspierać praktykę medytacyjną? Analiza nowego badania

Czy psychodeliki mogą poprawić jakość medytacji? Nowe badanie opublikowane w PLOS ONE sugeruje, że tak! Aż 73,5% uczestników (634 osoby z 863) uznało, że doświadczenia psychodeliczne miały pozytywny wpływ na ich praktykę medytacyjną.

„Co potrzeba?” - zapytał 16-latek policjantów, których następnie próbował przekupić

„Co potrzeba?” - takimi słowami zwrócił się 16-latek do policjantów ze stołecznego Wydziału Wywiadowczo-Patrolowego. Wtedy jeszcze nie wiedział, że mówi do nieumundurowanych policjantów. Okazało się, że miał przy sobie kilka porcji narkotyków.

W marcu wyraźne odbicie. 88 tys. recept z receptomatów na medyczną marihuanę i opioidy

Ostatni kwartał przyniósł spadek liczby recept wypisywanych na leki kontrolowane, choć w marcu odnotowano odbicie, wyraźne zwłaszcza w przypadku medycznej marihuany - informuje w środowym wydaniu "Dziennik Gazeta Prawna".