Podejście do narkotyków w innych krajach.
  • 1 / / 0
Azja wschodnia
Nieprzeczytany post autor: DomSon »
W tym roku udało mi się pojechać na Tajwan i... jakie było moje zaskoczenie kiedy na wixie ludzie, których poznałam praktycznie dzień wcześniej (w klubie) poczęstowali mnie xtc. Zazwyczaj słyszy się, że w Azji przypał z takimi rzeczami a tu proszę, może to kwestia szczęścia ( i tego, że jestem laską :3 ) Drugim szokiem było to jak z tymi samymi ludzmi poszłam na piwko do parku nad rzeką w centrum Taipei a oni wyciągają bongo, stawiają na murku, policjant przejeżdza na skuterku niedaleko i nawet nie zwrócił na to uwagi.

Ale fakt, że wiekszość przeciętnych ludzi (którzy np. nie chodzą do klubów) tam nie kuma za bardzo co to zioło itp.
Plus dośw z azjatami w Polsce: miałam kumpla koreańczyka, który jak przyjechał do PL chciał probować wszystkiego i bardzo spodobał mu sie gbl hah no i poznałam raz jednego japońca ( totalnie przypadkowo ) który, jak sie później okazało obracał lsd, więc azjaci też ludzie!

Zmieniono tytuł wątku na bardziej ogólny. | idk
Ostatnio zmieniony 02 października 2012 przez idontknow, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: !
Newsy
Marihuana zmniejsza stres? To nie musi być prawda

Regularni użytkownicy konopi często deklarują, że marihuana pomaga im w walce ze stresem. Najnowsze ustalenia naukowców pokazują jednak, że subiektywne poczucie ulgi w dużej mierze wynika z efektu placebo. Choć THC faktycznie wpływa na niektóre wskaźniki fizjologiczne, inne pozostają bez zmian, a część – jak tętno – wręcz rośnie. Badanie przeprowadzone przez naukowców z Washington State University oraz Arizona State University objęło 120 osób regularnie sięgających po marihuanę. Eksperyment przeprowadzono metodą podwójnie ślepej próby (ani uczestnicy, ani badacze nie wiedzieli, kto otrzymuje substancję czynną).

Indonezja: Najstarszy dowód na użycie substancji psychoaktywnej - sprzed 25 tys. lat

Mieszkańcy indonezyjskiej wyspy Sulawesi już 25 tys. lat temu wykorzystywali orzechy betelowe jako substancję psychoaktywną - wykazały nowe badania. Nawyk, który początkowo mógł być sposobem na złagodzenie bólu zębów, stał się najstarszym na świecie dowodem używania substancji psychoaktywnej.

Narkotyki w listach do więźniów. Wysyłali je do zakładów karnych w całej Polsce

Narkotyki trafiały pocztą do więzień w całej Polsce. Prokuratura skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko małżeństwu z Gorzowa Wielkopolskiego. Ewelina T. i Marcin T. mieli przez ponad cztery lata uczestniczyć w procederze, którego wartość oszacowano na co najmniej 50 tys. zł.