- Virgil, Aeneid X.284
"Make things as simple as possible but no simpler."
- Albert Einstein
"Whatever people say I am, that's what I am not"
Tomografia czy rezonans?
Przedtem popytałbym zaawansowanych czyścicieli felg, poczytał o farmakologii giebla i w razie dalszych wątpliwości poszedł do lekarza.
- Virgil, Aeneid X.284
"Make things as simple as possible but no simpler."
- Albert Einstein
"Whatever people say I am, that's what I am not"
Ciekaw jestem jaki wpływ na te sprawy ma bromodragonfly. Miałem wątpliwą przyjemność go kosztować, a ciśnienie przy nim też nieźle skacze.
09 listopada 2019Rzyfar pisze: Korzystając z założonego tematu, co może powodować bradykardie? I jakie badania, żeby znaleźć tą przyczynę? Przyczyną nie są drugi, szukam bardziej czegos typu nadciśnienie, zaburzenia pracy tarczycy itp.
Też codziennie pytali czy na pewno nie ćwiczę, ale mój największy wysiłek w ciągu dnia to bieg na przystanek. Ogólnie cały czas mam 50-60 bpm, ale czasem spada do 30 i nie jestem w stanie stać na nogach. I tych "ataków" nie łączą jakieś szczególne okoliczności, czasem normalnie spałem, jadłem, dłuższa przerwa od używek i jebs 33 bpm i leżę. Popytam jeszcze po lekarzach, zasugeruje tą nadczynność nerwu, dzięki.
Rekordowe konsultacje: Polacy mają dość karania za roślinę.
Raport: w Europie pojawiają się nowe narkotyki o większej sile działania
Psychoaktywny kameleon. Dlaczego marihuana to nie psychodelik?
Medyczna marihuana a autyzm — 18 miesięcy obserwacji 130 pacjentów
Brytyjscy badacze prześledzili losy 130 dorosłych osób w spektrum autyzmu leczonych produktami z konopi przez półtora roku. To najdłuższa obserwacja tego typu na świecie. Poprawa w zakresie lęku, snu i jakości życia była wyraźna po miesiącu — i systematycznie topniała przez kolejne siedemnaście. W tym samym czasie mediana dawki THC wzrosła z 20 do 192 mg dziennie.
Nowy sposób rozprowadzania narkotyków w Berlinie. Rodzice muszą być szczególnie ostrożni
Policja w Berlinie wydała ostrzeżenie dotyczące nowego sposobu rozprowadzania narkotyków: kolorowe ulotki z danymi kontaktowymi dealerów wrzucane są bezpośrednio do skrzynek pocztowych razem z saszetką kokainy, haszyszu, ekstazy, marihuany lub innego narkotyku.
Coraz więcej Francuzów sięga po kokainę. Mafia silniejsza niż państwo?
Kokaina przestała być we Francji narkotykiem elit. Sięga po nią już około półtora miliona osób, a handel białym proszkiem stał się biznesem wartym nawet siedem miliardów euro rocznie. W siłę rosną mafie, Marsylia zmaga się z kolejną falą gangsterskich porachunków, a eksperci alarmują, że kraj mierzy się z kryzysem zdrowia publicznego.