Dział służący dyskusji nt. spraw, gdzie postawiony został zarzut z art. 62, 62b, lub 64 Ustawy o przeciwdziałaniu narkomanii.
ODPOWIEDZ
  • 107 / / 0
Witam wszystkich serdecznie,
mam pytanie mianowicie : w marcu , zostałem złapany z oszałamiającą ilością "suszu koloru brunatno-zielonego" 0,5g. Dodam że miałem wtedy 18 lat. Dziwna sprawa, odrazu chcieli mi przeszukać dom, wiec i bez tego sie nie obyło. Znajomi jednak szybciej wyczyścili mi dom ;-) wiadomo potem składanie zeznań : " Posiadam to na własny użytek , niska szkodliwość społeczna" itp. Ogólnie zajęło to ok 6 godzin (cały czas w kajdankach) zażądałem protokołu z przeszukania mnie i mieszkania.

I pytanie : dlaczego od marca do dnia dzisiejszego nie przyszło mi żadne wezwanie, ani informacja o umorzeniu sprawy. Przyszły co prawda protokoły z przeszukania jakieś 3 tyg. po całym przypale. Ale ponad pól roku czekać na jakieś informacje?

Z góry dzięki za odpowiedzi może ktoś miał taką samą sytuacje?
  • 2518 / 28 / 0
Co to był za susz, konopie czy jakieś maczanki??
Robiąc przeszukanie mieli nakaz, prokuratora?
Jak rozumiem zeznania składałeś "na dołku" nie przed prokuratorem. Jeśli tak to zapewne już nic ci nie zrobią i trafiłeś na porządnych policjantów, skoro po takim czasie nie wyciągnęli żadnych konsekwencji.
  • 107 / / 0
To były konopie.
mieli nakaz od dyżurnego na posterunku , potem dopiero dostalem podpisane przez prokurator nakazy.
zeznania tak, na dołku
  • 1615 / 28 / 0
Nie zawsze wysyłają pismo z zawiadomieniem, że sprawa zostałą umożona.
ODPOWIEDZ
Newsy
Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom

Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.

Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu

Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.

Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA

Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.