mam pytanie mianowicie : w marcu , zostałem złapany z oszałamiającą ilością "suszu koloru brunatno-zielonego" 0,5g. Dodam że miałem wtedy 18 lat. Dziwna sprawa, odrazu chcieli mi przeszukać dom, wiec i bez tego sie nie obyło. Znajomi jednak szybciej wyczyścili mi dom ;-) wiadomo potem składanie zeznań : " Posiadam to na własny użytek , niska szkodliwość społeczna" itp. Ogólnie zajęło to ok 6 godzin (cały czas w kajdankach) zażądałem protokołu z przeszukania mnie i mieszkania.
I pytanie : dlaczego od marca do dnia dzisiejszego nie przyszło mi żadne wezwanie, ani informacja o umorzeniu sprawy. Przyszły co prawda protokoły z przeszukania jakieś 3 tyg. po całym przypale. Ale ponad pól roku czekać na jakieś informacje?
Z góry dzięki za odpowiedzi może ktoś miał taką samą sytuacje?
Robiąc przeszukanie mieli nakaz, prokuratora?
Jak rozumiem zeznania składałeś "na dołku" nie przed prokuratorem. Jeśli tak to zapewne już nic ci nie zrobią i trafiłeś na porządnych policjantów, skoro po takim czasie nie wyciągnęli żadnych konsekwencji.
mieli nakaz od dyżurnego na posterunku , potem dopiero dostalem podpisane przez prokurator nakazy.
zeznania tak, na dołku
Analiza danych: Otwarcie legalnych sklepów z marihuaną powiązane ze spadkiem zgonów opioidowych
Młodzież i marihuana w Polsce – jak realnie minimalizować ryzyko?
Fatalna pomyłka - myślał, że to klienci i wręczył narkotyki nieumundurowanym policjantom
Policjanci z Wydziału Wywiadowczego Komendy Miejskiej Policji w Szczecinie zatrzymali mężczyznę, który podczas kontroli klatki schodowej… sam podał funkcjonariuszowi woreczek z suszem roślinnym. Interwencja doprowadziła do zabezpieczenia większej ilości narkotyków.
Konopie i tytoń: niebezpieczne połączenie dla mózgu
Naukowcy z McGill University w Kanadzie odkryli, że używanie zarówno marihuany, jak i tytoniu, prowadzi do wyraźnych zmian w mózgu. Badania wskazują, że osoby korzystające z obu tych substancji częściej doświadczają depresji i lęku. Wyniki badań opublikowano w magazynie „Drug and Alcohol Dependence Reports”.
Publikacja: ręczny system do wykrywania MDMA
Komunikat Instytutu Ekspertyz Sądowych im. Prof. dra Jana Sehna w Krakowie.