w pon wybieram się do dentysty, żeby stwierdzić czy mogę u niego usunąć ósemki czy muszę udać się do chirurga (tj. czy są wystarczająco wyrżnięte z dziąseł z tego co zrozumiałem).
Po pierwsze, pewnie przy takich operacjach stosuje się znieczulenie miejscowe, ergo, nie ma przeciwskazać, żebym ewetaulnie wspmógł się benzoskiem przed wizytą?
Drugie; co się przepisuje na ból po ekstrakcji? Czy jest to rodzaj bólu na który przepisuje się opioidy, czy raczej nie mam co liczyć na nic innego niż naproxen czy ketonal?
ps. nie do końca orientuję się czy to właściwy dział, pzdr
Kwiecień plecień co przeplata trochę kwasa, trochę lata
poza tym jak będzie bolało po zabiegu to możesz zastosować zewnętrzne znieczulenie: albo lidokaina w żelu albo kup tantum verde, popsikaj na patyczek higieniczny i smaruj tym.
sprawdzone, używałam jak mi się ósemki wyżynały, chociaż dla optymalnych efektów smarowanie trzeba powtarzać co godzinę.
Chociaż oczami wyobraźni widziałem już różową receptę z oksykodonem czy morfinką ; )
miumin pisze:Że się tak spytam: trzy ósemki? Jesteś jakimś mutantem ^_^ ?
Miałem o 2 zbyt dużo z dołu, dziś jedną stomatolog usunął po długim grzebaniu (mam go za pro, po prostu dziwnie rosła ta 8mka).
Drugiej z dołu będę się pozbywał u chirurga, ale chyba nie jest z tym jakoś strasznie źle i nie ma pośpiechu. Z góry też mi się 1 szykuje do wyrżnięcia, ale możliwe, że nie będzie miała problemów ze zmieszczeniem się.
Mimo nawijki o mojej wrażliwości na ból wyszedłem z radą, żebym kupił sobie Ibuprom Max.
Zamiast tego zrobiłem sobie PST, ale patrząc po smaku i kolorze nie poklepie mnie chyba. Póki co jeszcze znieczulenie trzyma, więc nie ma problemu.
Ekstaza i ekstaza: jak patrzyliśmy i patrzymy na narkotyki
Marihuana negatywnie wpływa na płodność kobiet? Nowe badania kanadyjskich naukowców
Dlaczego ograniczenie marihuany do listy chorób to katastrofa dla pacjentów – historia Adriana
USA: Donald Trump usunie marihuanę z listy najcięższych narkotyków?
Stało się to, o czym spekulowano od miesięcy. Donald Trump, mimo oporu konserwatywnego skrzydła własnej partii, ma sfinalizować proces reklasyfikacji marihuany. Konopie mają trafić z surowego Wykazu I (gdzie są traktowane na równi z heroiną) do łagodniejszego Wykazu III substancji kontrolowanych.
36 kg marihuany ukryte w szpuli z kablem. CBŚP i KAS przechwyciły transport na A4
Ponad 36 kilogramów marihuany o czarnorynkowej wartości przekraczającej 1,7 mln zł zabezpieczyli funkcjonariusze CBŚP oraz Służby Celno-Skarbowej podczas kontroli ciężarówki na autostradzie A4. Narkotyki były ukryte w specjalnie przygotowanej skrytce wewnątrz przemysłowej szpuli z kablem. Kierowca został zatrzymany i tymczasowo aresztowany.
Alkohol daleko od kasy i z brzydką etykietą
Minister Katarzyna Kęcka o walce z piciem w "Miodowej 15".