• 1 / / 0
Witam, właśnie zdecydowałem się na budowę swojego pierwszego boxa. Zrobiłem w tym celu nawet rysunek, nie jest to ręka picasso ale wiadomo o co chodzi.

[ external image ]

ścianki składać będą się z desek o grubości około 1,5cm poskręcanych ze sobą. Ewentualne szpary między nimi pozaklejam pianką montażową. Środek wymaluje na biały mat.
Dwa niebieskie kółka u góry to miejsca gdzie mają znajdować się wentylatory wydmuchujące powietrze z boxa, myślałem o takich http://allegro.pl/wentylator-komputerow ... 18892.html problemem nie jest podłączyć je pod jakiś zasilacz tak żeby dało się je podpiąć pod normalne gniazdko w ścianie.
Dół boxa zbudowany będzie jak widać na rysunku z drewnianych desek które tworzyć będą kratę dzięki czemu od spodu będzie mogło swobodnie wpadać sobie świeże powietrze, oczywiście cały box uniesiony będzie w górę na dwóch cegłach lub pustakach.
Posadzić chcę max 2 roślinki. Nie wiem co z oświetleniem i właśnie tutaj chciałbym żebyście doradzili mi co najlepiej wsadzić tam żeby dawało odpowiednie światło dla tak jak powiedziałem max 2 kwiatków (tylko na własny użytek). jeśli chodzi o otwieranie to myślałem właśnie ażeby górna pokrywa z lampą była ściągana (ew. na zawiasach i otwierana o 180 stopni) i w taki sposób dostawał bym się do środka.

Doradźcie proszę jakie światło wsadzić tam żeby nie przesadzić z poborem energii, no i oczywiście chciałbym dowiedzieć się czy w ogóle cały mój pomysł da rade coś urodzić czy raczej ciężko będzie żeby coś tam wyrosło.

Pozdrawiam
NarkoMemy dodaj swój
[mem]
Artykuły
Newsy
Funkcjonariusze zagarnęli ponad 60 kg narkotyków

Ponad 60 kg narkotyków - marihuany, kokainy i haszyszu, a także przedmioty przypominające broń, amunicję i ponad 16 tysięcy sztuk papierosów bez polskich znaków akcyzowych, nie trafi na rynek. To efekt intensywnej pracy policjantów z Wydziału Dochodzeniowo-Śledczego, dw. z Przestępczością Narkotykową Komendy Wojewódzkiej Policji w Rzeszowie, których wspierali funkcjonariusze KAS i CBŚP. Śledztwo w sprawie wewnątrzwspólnotowego obrotu narkotykami nadzorowane jest przez Prokuraturę Okręgową w Rzeszowie. Czarnorynkowa wartość zabezpieczonych substancji to ponad 3 miliony złotych.

Prawie 60% rynku e-papierosów w Polsce to szara strefa

Prawie 60 proc. polskiego rynku e-papierosów funkcjonuje poza jakąkolwiek kontrolą państwa. Nowy raport Fraunhofer IIS pokazuje, że Polska jest jednym z europejskich liderów nielegalnego obrotu produktami do waporyzacji, a skala problemu może rosnąć jeszcze szybciej niż dotychczas.

Przebrały drona za ptaka, by przemycać narkotyki do więzienia

Policja aresztowała dwie kobiety, po tym, jak użyły drona przebranego za plastikową wronę do przemytu narkotyków, tytoniu i telefonów komórkowych. Kobiety w ten sposób próbowały szmuglować przez mury więzienia w Luizjanie.